Sepide

Sepide

بهترین پیشنهاد برای ناهار؛ ناهار چی درست کنم ساده باشه؟

 

وعده ناهار را می‌توان اصلی ترین وعده غذایی در میان ایرانیان دانست. با وجود آنکه صبحانه به مراتب از اهمیت بیشتری برخوردار است اما این ناهار است که در ذهن اغلب مردم به آن توجه بیشتری می‌شود.

اما ناهار پختن آنهم هر روز هفته شاید کار سختی بنظر برسد! دلیل این امر نیز تنوع غذایی است که خانم‌ها دوست دارند در لیست غذایی هفتگی خود داشته باشند. بنابراین اگر بری شما نیز همواره این سوال مطرح می‌شود که غذا چی بپزم؟ من در این مطلب شما را با طرز تهیه غذاهای خوشمزه‌ای آشنا خواهم کرد. پس تا پایان این پست با من همراه باشید...

 

غذا بدون برنج

شاید شما نیز به فکر جا دادن غذاهای بدون برنج در برنامه غذایی خود افتاده باشید. با وجود محبوبیت زیاد برنج برای طبخ در وعده‌های غذایی، ممکن است برخی غذاهای بدون برنج را ترجیح دهند یا بخواهند برای تنوع غذایی از آنها نیز استفاده کنند.

۱. پاستا

یکی از انواع غذاهای بدون برنج، پاستا است که تنوع بسیار بالایی دارد. پاستا که نوعی غذای ایتالیاییست، امروزه در منوی غذایی بسیاری از رستوران‌ها و فست فود‌های ایرانی به چشم می‌خورد و در میان ایرانیان حسابی جای خود را باز کرده است. این غذا به اشکال متنوعی ارائه می‌شود. پاستا پنه مرغ، پاستا با مرغ و سس خامه ای گوجه فرنگی، لازانیا، ماکارونی با سس بشامل از معروف‌ترین انواع پاستا هستند که هر یک به روشی خاص درست شده و با سس مخصوصی سرو می‌شوند.

 

مواد لازم
پاستا پنه 1+3/4 پیمانه (200 گرم)
آب برای آماده کردن پاستا  6 پیمانه
مرغ  500 گرم
ماست غلیظ 1/4 پیمانه
پودر چیلی 1 قاشق چایخوری
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
سیر له شده یا خرد شده 1 قاشق مرباخوری برای آماده کردن مرغ+ 1 قاشق مرباخوری برای سس
پیاز خرد شده 1/2 پیمانه برای آماده کردن مرغ+ 1/4 پیمانه برای سس
گوجه فرنگی 400 گرم
فلفل دلمه ای نگینی خرد شده 1/2 پیمانه
کنسرو ذرت 1/2 پیمانه
کچاپ 2 قاشق غذاخوری
شکر 2 قاشق چایخوری
ادویه پاستا 1/2 قاشق چایخوری
پنیر پارمزان 2 ورق
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
ریحان تازه 10-12 برگ
نمک به میزان لازم


دستور تهیه:

  1. ابتدا مرغ را مرینیت کنید.
  2. برای مرنیت کردن مرغ، ماست، پودر چیلی، نمک، آبلیمو و سیر له شده را در یک کاسه ریخته و خوب با هم مخلوط کنید.
  3. مایه مرینیت را به مرغ اضافه کرده و مخلوط کنید، سپس روی ظرف را سلفون کشیده و به مدت ۵-۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ مزه دار شود.
  4. در یک قابلمه کمی روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید، پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.
  5. مرغ مرینیت شده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند.
  6. حرارت را خیلی کم کنید و اجازه دهید تا مرغ در آب خودش بپزد.
  7. پس از اینکه مرغ کاملا پخت، حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید کمی خنک شود. 
  8. سپس استخوان‌های مرغ را جدا کنید و کنار بگذارید.
  9. مواد لازم برای تهیه پاستا را آماده کنید.
  10. آب را در یک قابلمه نسبتا بزرگ به جوش آورید و سپس نمک را به آن اضافه کنید.
  11. پاستا را در آب جوش ریخته، اجازه دهید به مدت ۱۰-۸ دقیقه بجوشد تا نرم شود و در این فاصله گاهی آن را هم بزنید.
  12. در فاصله آماده شدن پاستا، مشغول درست کردن سس شوید.
  13. گوجه فرنگی‌ها را در آب جوش بریزید تا پوست آن‌ها به راحتی جدا شود.
  14. پوست گوجه فرنگی‌ها را گرفته و خرد کنید. 
  15. گوجه فرنگی را در مخلوط کن بریزید تا به شکل پوره درآید.
  16. روغن زیتون را در تابه ریخته و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید.
  17. وقتی پیاز طلایی شد، سیر را اضافه کنید و برای چند دقیقه با هم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  18. فلفل دلمه‌ای و کنسرو ذرت را اضافه کرده و یک دقیقه تفت دهید.
  19. سپس ادویه پاستا و کمی پودر چیلی اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید.
  20. پوره گوجه فرنگی، نمک و شکر را به سس اضافه کنید. 
  21. اجازه دهید سس بجوشد تا غلیظ و مزه دار شود.
  22. در انتها، ورقه‌های پنیر، کچاپ و برگ‌های خرد شده‌ی ریحان را اضافه کنید.
  23. اجازه دهید تا سس به روغن بیفتد و سپس مرغ را به آن اضافه کنید.
  24. اکنون پاستا آماده شده، آن را در آبکش صاف کنید.
  25. پاستای آبکش شده را به سس مرغ اضافه کنید.
  26. پاستا و سس مرغ را هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
  27. پاستا پنه مرغ را در ظرف سرو مورد نظر بکشید، روی آن کمی برگ خرد شده‌ی ریحان بپاشید و به صورت گرم سرو کنید.

 

۲. پیتزا

پیتزا نیز یکی از انواع غذا بدون برنج است که در مدل‌ها و مزه‌های مختلف درست می‌شود. نان و پنیر پیتزا در تهیه انواع این غذا دخالت دارد و تنها تفاوت در مواد میانی است. از جمله انواع پیتزا می‌توان به پیتزا مرغ و قارچ، پیتزا ایتالیایی و آمریکایی و پیتزا پپرونی اشاره کرد که از ترکیب نوعی گوشت قرمز یا سفید با انواع سبزیجات به اضافه چاشنی درست می‌شود. این غذا را می‌توان بدون گوشت نیز درست کرد که در این صورت پیتزای حاصل به پیتزا سبزیجات معروف است.

 

غذا با ران مرغ

ران مرغ بافت نرمی دارد و به همین دلیل بسیار خوشمزه و لذیذ است. دستور‌های متنوعی برای پخت غذا با ران مرغ وجود دارد که می‌توانند به عنوان ناهار یا شام مورد استفاده قرار گیرند. در ادامه شما را با طرز تهیه چند نوع غذای ساده با ران مرغ آشنا خواهیم کرد.

آلبالو پلو با ران مرغ 

آلبالو پلو با مرغ غذایی خاص و خوش آب و رنگ است که می‌تواند به عنوان غذا برای میهمانی تهیه شود. برای تهیه این غذا در فصل تابستان می‌توانید از آلبالوی تازه استفاده کنید، ولی در سایر فصول از آلبالوی فریز شده برای تهیه این غذا کمک بگیرید.
 

مواد لازم
برنج ۴ لیوان
آلبالو بدون هسته

۵۰۰ گرم

ران مرغ ۱ کیلوگرم
شکر ۲۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
روغن، نمک و ادویه به میزان لازم


طرز تهیه آلبالو پلو با ران مرغ

  1. برنج را شسته و در مقداری آب نمک به مدت ۳-۲ ساعت خیس کنید.
  2. آلبالوی بدون هسته و شکر را در قابلمه‌ای ریخته و اگر به اندازه کافی وقت دارید، یک ساعت صبر کنید تا آلبالو آب بیندازد، در غیر این صورت نیازی به صبر کردن نیست.
  3. قابلمه حاوی آلبالو و شکر را روی حرارت متوسط قرار داده و صبر کنید تا مواد ۱۰ دقیقه بجوشند. البته دقت کنید که جوشاندن بیش از حد آلبالو باعث سیاه رنگ شدن آن می‌شود.
  4. پس از اینکه آلبالو ۱۰ دقیقه جوشید، آن را در آبکش بریزید و شربت آن را مجددا بجوشانید تا غلیظ شود.
  5. ران‌ها را در کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند و مقداری نمک و فلفل سیاه روی آن‌ها بپاشید.
  6. ران‌ها را از تابه خارج کرده و پیاز خرد شده را در باقیمانده روغن موجود در تابه تفت دهید تا کمی سبک شود.
  7. مقداری نمک، زردچوبه، ادویه و فلفل به پیاز اضافه کرده، ران‌ها را روی پیاز بچینید، سپس ۲ لیوان آب جوش اضافه کنید.
  8. درب تابه را بسته و حرارت را کم کنید تا ران‌های مرغ پخته و نرم شوند و آب مرغ کاملا تمام شود.
  9. برنج را آبکش کنید و همراه با آلبالو به صورت لایه به لایه در قابلمه بریزید.
  10. برنج را دم گذاشته و پس از ۲۰ دقیقه مقداری از شربت آلبالوی غلیظ شده را روی آن بدهید.
  11. پس از دم کشیدن برنج، روی برنج روغن و زعفران دم کرده بدهید و آن را در دیس بکشید.
  12. ران‌های مرغ پخته را کنار آلبالو پلو قرار داده و نوش جان کنید.

غذا با ران مرغ بدون استخوان و نودل

ران مرغ با عطر سیر و نارگیل، طعمی به یاد ماندنی و بدیع ایجاد می‌کند که شاید در کمتر غذایی به کار رفته باشد.

 

مواد لازم
ران مرغ بدون استخوان ۲۵۰ گرم 
سیب زمینی بزرگ ۲ عدد
شیر نارگیل ۴۰۰ میلی‌لیتر 
لوبیا سبز پخته ۱۰۰ گرم 
خمیر نارگیل و سیر له شده مقداری
نودل 1 بسته
روغن به میزان لازم

 

طرز تهیه غذا با ران مرغ بدون استخوان و نودل

  1. مرغ را به صورت تکه‌های کوچک ۱-۲ سانتیمتری خرد کرده و در کمی روغن به مدت ۳ دقیقه سرخ کنید.
  2. خمیر سیر و نارگیل را به مرغ سرخ شده اضافه کنید و حدود ۲ دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
  3. سیب زمینی‌ها را پوست گرفته و به صورت مکعب‌های ۲-۱ سانتیمتری خرد کرده و با مقداری آب به مدت ۵ دقیقه بپزید.
  4. سیب زمینی پخته را همراه شیر نارگیل به مرغ اضافه کرده و ۱۰ دقیقه بر روی حرارت ملایم تفت دهید.
  5. لوبیا سبز و نودل را اضافه کرده و ۴ دقیقه دیگر به پختن مواد ادامه دهید.
  6. غذا آماده است، آن را در ظرف سرو ریخته و همراه با آبلیمو میل کنید.

 

مخاطبان عزیز این پست به مرور زمان توسط من تکمیل خواهد شد. پیشنهادات خود را از طریق ارسال نظر با من در میان بگذارید.

 

Sepide
Sepide

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋