سارا بخت آور

سارا بخت آور

دانشجوی سال آخر رشته مدیریت صنعتی، علاقمند نوشتن و یادگیری

چگونه بفهمیم رابطه عاطفی ما سریع پیش می رود یا نه؟

چطور بفهمیم رابطه عاطفی ما سریع پیش می‌رود یا نه؟

تصور کنید که به‌تازگی با فرد موردعلاقه خود آشنا شده‌اید. احتمالاً شور و شوق بسیاری دارید و مدام تلفن همراه خود را چک می‌کنید تا ببینید آن فرد به شما پیام داده است یا نه. این امکان هم وجود دارد که تمام برنامه‌ریزی‌های آخر هفته خود را تغییر بدهید تا بتوانید به دیدار او بروید. این کارها را می‌توان اولین مراحل از شروع یک رابطه جدید دانست. درست در همین دوران است که نزدیکان ما با نکاتی برای مدیریت رابطه به سراغمان می‌آیند و اکثرشان نیز یک جمله را می‌گویند: «عجله نکن! رابطه را آرام پیش ببر!» اینجاست است که این سؤال برای ما پیش می‌آید: آیا رابطه ما واقعاً دارد سریع پیش می‌رود؟ بدون شک، چنین وضعیتی، گاهی می‌تواند نگران‌کننده باشد و حتی خیلی‌ها را از ادامه رابطه منصرف کند. اگر قبلاً در این موقعیت قرار گرفته‌اید، این مقاله از چطور برای شماست. در این مطلب قصد داریم راهکارهایی را برای تشخیص سرعت رابطه به شما آموزش دهیم.

۱- سریع پیش رفتن رابطه به معنای اشتباه بودن آن نیست

چطور بفهمیم رابطه عاطفی ما سریع پیش می‌رود یا نه؟

اولین نکته‌ای که باید در همین ابتدا در نظر داشته باشید، این است که هیچ راه «درست» یا «غلطی» برای شروع رابطه وجود ندارد! خیلی‌ها این‌طور فکر می‌کنند که رابطه سریع، روش درستی برای شروع یک رابطه نیست! اما خب بارها نیز شنیده‌ایم که خوشبخت‌ترین زوج‌ها در عرض چند روز با یکدیگر ازدواج کرده‌اند و بعد از ۴۰ سال، هنوز هم شاد هستند. در مقابل، خیلی از زوج‌ها نیز بیشتر از ۱۰ سال با یکدیگر رابطه‌ داشته‌اند و بعد از آن تازه به سراغ ازدواج و تعهد محضری رفته‌اند.

خیلی‌ها تشخیص سرعت رابطه را به عقل و منطق واگذار می‌کنند، اما در این میان حس درونی را نیز نباید نادیده گرفت. همان حسی که وقتی چیزی درست باشد به سراغمان می‌آید و ما از ته ‌دل متوجه می‌شویم که این فرد، همان فردی است که منتظرش بودیم.خوشبختی تنها از یک مسیر عبور نمی‌کند و هر کس در زندگی خود، می‌تواند داستانی متفاوت داشته باشد. مهم این است که به یاد داشته باشیم هیچ روش درست یا غلطی وجود ندارد؛ زیرا این کار، یک کار دلی است.

آمار نشان می‌دهد که نرخ طلاق، برای افرادی که در سنین پایین‌تر ازدواج کرده‌اند بیشتر است. برای مثال، احتمال زیادی وجود دارد که ازدواج در سال‌های نوجوانی به طلاق منجر شود. همچنین آن دسته از افرادی که خیلی سریع ازدواج کرده‌اند نیز معمولاً کارشان به طلاق می‌کشد. البته در این میان استثنا‌های بسیاری وجود دارد که به‌هیچ‌وجه نباید از آن‌ها غافل شد؛ همه چیز به مدیریت رابطه به شکل درست بستگی دارد.

۲- هویت و شخصیت خود را به‌خوبی حفظ کنید

چطور بفهمیم رابطه عاطفی ما سریع پیش می‌رود یا نه؟

از جمله مشکلات احتمالی افرادی که وارد یک رابطه سریع می‌شوند، آن است که به‌نوعی هویت مستقل خود را از دست ‌داده‌اند. این افراد معمولاً به شکل ناسالم و آسیب‌زایی از نظر هویتی و شخصیتی به فرد مقابل وابسته می‌شوند. برای مثال، ممکن است دوستی‌های چند ساله خود را صرفاً برای بودن با فرد مقابل کنار بگذارند. بعضی‌اوقات نیز ممکن است که به طورناگهانی سرگرمی‌های موردعلاقه خود را فراموش کنند و در عوض، به چیزهایی علاقه‌مند شوند که فرد مقابل به آن‌ها علاقه دارد.

این کارها شاید در ابتدای روابط عاطفی کاملاً عادی به نظر برسند، اما در طولانی‌مدت عواقب مخربی به همراه خواهند داشت. بدیهی است که خیلی از ما می‌خواهیم در ابتدای شروع رابطه وقت بیشتری را با شریک خود صرف کنیم؛ اما اگر این روند برای مدت زیادی ادامه پیدا کند، تنها چیزی که برای ما باقی‌ می‌ماند، پشیمانی، افسردگی و مشکلات عاطفی است. آن زمان است که برای شاد بودن به شریک خود وابسته خواهید شد و حتی ممکن است او را برای کارهایی که خارج از کنترلش است، سرزنش کنید.

تمام این موارد را می‌توان نشانه‌های رابطه سریع دانست. رابطه سالمی که می‌تواند به سلامت روان ما کمک کند، رابطه‌ای است که احترام و علاقه در آن به‌صورت دوطرفه باشد. شروع یک رابطه سریع و عجولانه، می‌تواند به وابستگی یک‌طرفه و ناسالم منجر شود. در یک رابطه درست، افراد با حفظ هویت مستقل خود، به‌صورت دوطرفه، معقول و به‌مرور‌زمان به یکدیگر وابسته می‌شوند.

۳- الگوهای رفتاری و شخصیتی خود را در رابطه بشناسید

چطور بفهمیم رابطه عاطفی ما سریع پیش می‌رود یا نه؟

از دیگر راهکارهایی که برای تشخیص سرعت رابطه وجود دارد، جستجو برای شناسایی الگوهای رفتاری و عاطفی است. برخی از افراد خیلی سریع عاشق می‌شوند و احساسات شدیدید را تجربه می‌کنند؛ در روانشناسی به چنین وضعیتی اموفیلی (emophilia) یا بی‌بندوباری عاطفی گفته می‌شود. افرادی که چنین الگویی دارند، معمولاً خیلی سریع و به‌صورت مکرر احساسات عاشقانه را تجربه می‌کنند.

این افراد را می‌توان نمونه‌ای بسیار خوب از رابطه سریع دانست. اگر خودتان دچار چنین الگوهایی هستید یا اینکه فکر می‌کنید طرف مقابل شما این‌چنین است، بسیار احتمال دارد که رابطه شما در آینده به رابطه‌ای ناسالم تبدیل شود. مدیریت رابطه در این شرایط و شناسایی الگوهای مخرب، می‌تواند به حفظ سلامت روان شما کمک شایانی کند. همچنین بد نیست بدانید افرادی که دچار اموفیلی هستند، معمولاً متوجه نشانه‌های خطر (رِد فِلَگ‌ها) و رفتارهای ناسالم در شریک خود نمی‌شوند. این افراد در اکثر مواقع جذب کسانی می‌شوند که شخصیتی خودشیفته، سایکوپات یا ماکیاولیستی دارند.

۴- حواستان باشد که چه انگیزه‌هایی از شروع رابطه دارید

چطور بفهمیم رابطه عاطفی ما سریع پیش می‌رود یا نه؟

در آخر، برای تشخیص سرعت رابطه و مدیریت آن، لازم است که درک درستی درباره اهداف و انگیزه‌های خود از شروع رابطه داشته باشید. آگاهی از انگیزه‌هایی که ممکن است برای شروع رابطه جدید داشته باشید، از سرعت شروع آن بسیار مهم‌تر است. به همین دلیل متخصصان توصیه مي‌‌کنند که به‌خوبی دراین‌رابطه تأمل کنید.

اگر از ته ‌دل احساس می‌کنید به فرد مقابل علاقه دارید و از رابطه با او خوشحالید، احتمالاً در مسیر درستی قرار گرفته‌اید. در این مواقع، شروع رابطه سریع چندان اهمیت ندارد. زیرا این رابطه دقیقاً همان چیزی است که می‌خواستید. در مقابل، اگر فکر می‌کنید که علت شروع رابطه شما به دلیل عوامل بیرونی است، بهتر است که با احتیاط بیشتری به رابطه خود ادامه دهید. برای مثال، ممکن است فکر کنید که به داشتن یک رابطه «نیاز» دارید؛ یا اینکه فشار خانواده و اطرافیان به هر نوع، شما را به‌سمت شروع رابطه سوق داده است. در چنین مواردی لازم است که روابط عاطفی را با سرعت کمتری پیش برد.

۴ پیشنهاد مدیریت رابطه‌ای که سریع پیش می‌رود

چطور بفهمیم رابطه عاطفی ما سریع پیش می‌رود یا نه؟

همیشه توصیه می‌شود که قبل از اتخاذ هر تصمیم مهمی که ممکن است زندگی‌تان را تحت تأثیر قرار دهد، سرعت را کاهش دهید. عشق می‌تواند افکار شما را مختل کند، اما شما باید کنترل احساسات خود را به دست بگیرید و زمانی برای یک رابطه آماده باشید که کاملاً مطمئن هستید که آن چیزی است که می‌خواهید.

ارتباط شفاف نتیجه می‌دهد

از همان ابتدا درباره احساسات خود صادق باشید. درباره خواسته‌های خود از رابطه به‌روشنی صحبت کنید – به‌عنوان مثال، اگر شریک زندگی‌تان می‌خواهد هر لحظه با شما باشد، پیشنهاد کنید چیزی را که بهتر با برنامه شما هماهنگ است را انجام دهید. سوالاتی مانند «آیا ما خیلی سریع پیش می‌رویم؟» یا «آیا این چیزی است که واقعاً می‌خواهی؟» بپرسید و وضوح بگیرید.

به فضای شخصی و زمان خود اهمیت دهید

این امر در یک رابطه عاشقانه بسیار ضروری است. اینکه کسی را برای دوست داشتن پیدا کرده‌اید، به این معنا نیست که باید از همه چیزهایی که دارید دست بکشید. به‌راحتی ممکن است در آینده رابطه‌ای گرفتار شوید و حتی دوستان و خانواده را از آن جدا کنید. شما باید تعادلی پیدا کنید و برای سرگرمی‌ها، علایق و خانواده‌تان زمان بگذارید.

مرزهایی تعیین کنید و به آن‌ها پایبند باشید

اگر احساس می‌کنید که رابطه خیلی زود و سریع پیش می‌رود، سرعت تعامل خود را کاهش دهید و به آن اشاره کنید. درباره چیزهایی که شما را ناراحت می‌کند صحبت کنید. به شریک زندگی‌تان بگویید که چه چیزهایی قابل قبول است و چه چیزهایی نیست.

دوستی برقرار کنید و با شریک زندگی‌تان همدردی کنید

وقتی شریک زندگی‌تان چیزی برای گفتن دارد، شنونده خوبی باشید. داشتن راحتی برای بحث درباره هر چیزی، پیوند شما را قوی‌تر می‌کند. وقتی با هم دوست هستید، انتظارات واقع‌بینانه‌تری از یکدیگر خواهید داشت.

شروع رابطه را جدی بگیرید

هرچند که هیچ روش درست و اشتباهی برای شروع رابطه جدید وجود ندارد، اما بهتر است که شروع روابط را جدی بگیریم. سؤال خیلی‌ها است که بدانند آیا رابطه سریع درست است یا باید در مراحل اولیه شروع رابطه به‌اندازه کافی به آن زمان بدهیم. خیلی از روابط با شروع سریع به موفقیت رسیده‌اند و خیلی از آن‌ها نیز با شکست مواجه شده‌اند. همه چیز به شما بستگی دارد که بتوانید مدیریت رابطه را به شکلی سالم انجام دهید.

در این مطلب از چطور برای شما از راه‌های تشخیص سرعت رابطه صحبت کردیم. در کنار یکدیگر نشانه‌های رابطه سریع را بررسی کردیم. همچنین از اهمیت توجه به سلامت روان در رابطه نیز برای شما گفتیم. مطالعه این مطلب می‌تواند به شما کمک کند که بدانید آیا رابطه خود را سریع پیش می‌برید یا نه؟ اگر سریع است، آیا سالم است یا نه؟ اگر از تجربه‌های خودتان در روابط عاطفی‌تان یا در خاطراتی که از دوستان‌تان شنیده‌اید، نکته‌ای آموزنده درباره سرعت روابط عاطفی به یاد دارید، خوشحال می‌شویم که آن را با ما هم در میان بگذارید.

منبع: eharmony , psychologytoday

سارا بخت آور
سارا بخت آور دانشجوی سال آخر رشته مدیریت صنعتی، علاقمند نوشتن و یادگیری

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋