اسپرسو قهوه بسیار غلیظی است. این دستگاه توسط دستگاهی تولید میشود که آب گرم تحت فشار را از طریق یک پاکت قهوه ریز آسیاب شده فشار میدهد تا اندازه سروینگی در حدود 0.75 اونس تا 2 اونس در نسبت 2:1 آب به قهوه تولید کند. اگر می خواهید اجزای دستگاه اسپرسو را به خوبی بشناسید، می توانید این مطلب را مطالعه کنید.
اسپرسو فوراً نه تنها با اندازه سروش، بلکه با لایه ای از میکروفوم کرم رنگی که به طور طبیعی روی سطح آن به نام کرما تشکیل می شود، قابل تشخیص است. اسپرسو یک نوع دانه قهوه نیست. اگرچه کیسههای قهوه را میبینید که روی آنها «اسپرسو» نوشته شده است، اما میتوانید از هر قهوهای برای دم کردن اسپرسو استفاده کنید.
اسپرسو به سادگی روشی برای دم کردن قهوه است. اما آنچه هنگام سفارش قهوه به دست می آورید بستگی به این دارد که در کجای دنیا هستید. در برخی از نقاط جهان، مانند ایالات متحده، وقتی قهوه سفارش میدهید، باریستا تصور میکند که منظور شما قهوهای است که در یک دمساز دستهای با فیلتر کاغذی دم میشود که نسبت آب به قهوه در آن حدود 15:1 است. اما در سایر نقاط جهان، مانند ایتالیا، باریستا فرض میکند که در هنگام سفارش قهوه به اسپرسو اشاره میکنید، زیرا در این فرهنگ، اسپرسو روش غالب برای مصرف و لذت بردن از قهوه است.
اگر تا به حال به زیر کاپوت یک دستگاه اسپرسوساز نگاه کرده باشید، ممکن است شبیه به آنچه در زیر کاپوت ماشین شما وجود دارد به نظر برسد - لوله ها، سیم ها و گیج ها در همه جا کار می کنند. هدف تمام این قطعات این است که به سادگی مقدار کمی از آب داغ با فشار و دمای کنترل شده دقیق را از طریق قهوه ریز آسیاب شده فشار دهند.
هر دستگاه اسپرسوساز حاوی نوعی پمپ آب است که آب را از مخزن خود یا منبع مستقیم آب خود به داخل دیگ خود می کشد. دستگاه های اسپرسوساز درجه بالاتر دارای 2 دیگ آب هستند، یکی برای دم کردن قهوه و دیگری برای بخارپز کردن شیر، در حالی که دستگاه های درجه پایین دارای یک دیگ برای انجام هر دو عملیات هستند. آب در دما و فشار داخل دیگ نگه داشته می شود و به سر گروه که در آنجا با قهوه برخورد می کند یا به میله بخار رها می شود تا شیر شما کف کند و گرم شود.
فشار آب هنگام برخورد با قهوه در سر گروه معمولاً 9 بار است (9 برابر فشار اتمسفر موجود در سطح دریا). سر گروه حاوی پورتافیلتر است که اساساً یک سبد فلزی سوراخ دار است که حاوی قهوه آسیاب شده است. پورتافیلتر دارای دسته ای است که به باریستا اجازه می دهد بدون اینکه دستش بسوزد، پورتافیلتر را به راحتی وارد و خارج کند.
برای اسپرسو، نسبت ایده آل آب به قهوه 2:1 است. این یعنی 2 قسمت آب به 1 قسمت قهوه. این قهوه بسیار غلیظ است. به همین دلیل اسپرسو اغلب به شیر اضافه می شود تا آن را رقیق کند. نسبت اسپرسو به شیر جایی است که همه نام های دوست داشتنی ایتالیایی مانند ماکیاتو، کورتادو، کاپوچینو یا لاته را می گیریم. تفاوت زیادی بین این نوشیدنی ها به جز نسبت شیر به اسپرسو وجود ندارد.
اسپرسو بهترین آسیاب در هنگام دم کردن قهوه نیست. آسیاب اسپرسو بسیار ریزتر از آسیاب کردن شما برای دم کردن قهوه است، اما نسبت به دم کردن قهوه ترک خوب تر است. اگر قهوه خیلی ریز آسیاب شود، آب کانال هایی را از طریق اسپرسو ایجاد می کند و اسپرسوی شما طعم خوبی نخواهد داشت. ما یک آسیاب خوب را توصیه می کنیم که می تواند شبیه دارچین آسیاب شده باشد.
در راهنمای نحوه آسیاب کردن قهوه ما درباره آسیاب قهوه بیشتر بیاموزید.
دستور تهیه قهوه اسپرسو
نسبت آب به قهوه: 2:1
آب: 36 گرم
قهوه: 18 گرم
آسیاب: خوب (دارچین آسیاب شده)
طرز تهیه قهوه اسپرسو
مرحله 1 - پورتافیلتر خود را از سر گروه خارج کنید و از تمیز و خشک بودن آن اطمینان حاصل کنید. آن را روی ترازوی آشپزخانه خود قرار دهید و آن را تار کنید تا فقط قهوه را وزن کنید.
مرحله 2 - 18 گرم قهوه ریز آسیاب شده را در پورتافیلتر آسیاب کنید. از دست خود یا ابزار توزیع برای یکنواخت کردن قهوه در سبد دم استفاده کنید.
مرحله 3 - قهوه را با استفاده از دمنوش اسپرسو بزنید. با نوک انگشتان خود و نه با کف دست فشار کمی وارد کنید. این به شما کمک می کند که فشار را به طور یکنواخت اعمال کنید و بستر قهوه کاملاً صاف باشد.
مرحله 4 - پورتافیلتر را در سر گروه قرار دهید و یک شیشه شات را در بالای یک ترازو، زیر سبد پورتافیلتر قرار دهید.
مرحله 5 - شروع به کشیدن شات خود کنید و به دنبال بازدهی 36 گرمی قهوه در عرض 28 تا 32 ثانیه باشید.
مرحله 6 - اگر ضربه خیلی سریع کشیده می شود، کمی آسیاب را تنظیم کنید تا ریزتر شود. اگر ضربه خیلی آهسته می کشد، آسیاب خود را درشت تر تنظیم کنید.
پاسخ ها