به نوشتهی persianrestaurant.org، فرهنگ غذایی عبارت است از اقدامات، نگرشها و باورها پیرامون تولید، توزیع و مصرف غذا. تاریخ و جغرافیای منحصربهفرد ایران تأثیرات فرهنگی متنوعی بر سبک آشپزی ایرانی گذاشته است. برخلاف سایر بخشهای خاور میانه، ایران دارای آب و هوای گوناگون و کشوری چهارفصل است؛ به همین دلیل تعداد زیادی از میوهها و گیاهان مختلف در آن قابلیت رشد دارد.
فرهنگ و آداب غذایی
برای ایرانیان غذا صرفا یک وعدهی خوراکی نیست بلکه یک فرهنگ است که با استفاده از آن هویت، جامعه، ارزشها، شأن و منزلت، قدرت، هنرمندی و خلاقیت خود را ابراز میکنند. به همین دلیل مهاجران ایرانی هر جا که میروند غذای ایرانی را همراه خودشان میآورند و زمانیکه به جاهای جدید نقل مکان میکنند، آشپزی ایرانی یک راه برای حفظ فرهنگشان است.
در ایران خوردن غذا به صورت خانوادگی است و غذای مشترکی که مصرف میشود فعالیت اجتماعی عمده برای دوستان و خانوادهها به همراه دارد. ایرانیان وعدههای غذایی خود را خیلی جدی میگیرند، برای آن آداب زیادی دارند و وقت و انرژی زیادی صرف تهیهی غذایشان میکنند. معمولا سر سفره بیش از آنچه بتوانید بخورید غذا هست. ارزانی کردن غذای زیاد به مهمان بخشی از مهماننوازی ایرانی است. مهمانان ایرانی برای ادای احترام غذای داخل بشقاب خود را تمام کرده و از تمام غذاهایی که سر سفره گذاشته شده، کمی امتحان میکنند. بسیار بیادبی است که در خانهی یک ایرانی در بشقابتان غذا باقی بگذارید.
ترکیبات ضروری
غذای ایرانی یکی از خوشمزهترین و تازهترین غذاها در منطقه و در جهان است. غذای ایرانی همچنین بسیار سالم است، مقدار خیلی کمی گوشت قرمز (معمولا بره) در آن استفاده میشود. در غذای ایرانی بعد از گوشت بره گوشت بزغاله و به ندرت گوشت گاو و مرغ اهمیت دارد. انواع خیلی زیادی ماهی بومی خورده میشود اما تقریبا هیچ غذای دریایی وجود ندارد. برنج و نان بخش عمدهی خوراک ایرانیان را تشکیل میدهند، که آنها را در غذاهای گوشتی و سبزیجاتی همراه با ماست و سبزی مصرف میکنند. پختن برنج قطعا یکی از هنرهای آشپزی در ایران است و تفاوت زیادی با بیشتر کشورهای دیگر که برنج را فقط میجوشانند دارد. بیشمار غذا در ایران وجود دارد که به وسیلهی برنج تهیه میشوند. ایرانیان همچنین از نانهای متنوعی مانند سنگک، بربری و لواش استفاده میکنند.
خیلی خوراکیها لذیذ مانند پسته، بادام، گردو، زعفران، نعنا، پرتغال، انار و انگور بومی ایران هستند. زعفران بخش مهمی از آشپزی ایرانی است و به شدت مورد استفاده قرار میگیرد. حدود هشتاد درصد زعفران دنیا از ایران بدست میآید. گرانترین ادویهی جهان که بیشترین درخواست برای آن وجود دارد زعفران است. به همین دلیل نام آن را «طلای سرخ» ایران گذاشتهاند.
غذاهای اصیل ایرانی
چلوکباب غذای ملی ایران است و در هر رستوران ایرانی پیدا میشود. غذایی ساده است که از برنج بخارپز آغشته به زعفران و کباب تشکیل میشود.
انواع مختلفی خورش در ایران وجود دارد و تعدادی از بهترین و معروفترین آنها در فهرست زیر آمده است:
۱. فسنجان (خورش انار و گردو)
۲. قیمه (خورش لپه)
۳. قورمه سبزی (خورش سبزی)
۴. خورش بادمجان
لیست رستوران های ایرانی در کانادا
لیست رستوران های ایرانی در لس آنجلس
لیست رستوران های ایرانی در تورنتو
پاسخ ها