پخت لازانیا بسیار ساده است، اما مثل همه غذاهای دیگر یک سری نکات طلایی دارد که اگر رعایت شود در نهایت غذای بسیار خوشمزهای خواهید داشت لازانیا را میتوانید برای مهمانیهای عصرانه یا تولد بچهها به صورت لقمهای سرو کنید که دیگر نیازی به برش زدن نداشته باشد در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه و نکات یک لازانیا خوشمزه و لذیذ آشنا شوید.
پارس لاین لازانیا یکی از خوش طعم ترین، محبوبترین و در عین حال خوشمزهترین غذاهای بین المللی میباشد. ریشه و اصالت این غذا به ایتالیا باز میگردد، اما در حال حاضر در تمام کشورها از جمله ایران، طرفداران بی شماری دارد به طوری که کمتر رستورانی را میتوانید پیدا کنید که در منوی آن لازانیا نباشد.
لازانیا را میتوان نوعی پاستا چند لایه دانست مواد اصلی تشکیل دهنده این غذای خوشمزه شامل؛ ورقه لازانیا، گوشت یا سبزیجات، پنیر و سس سفید میباشد البته انتخاب مواد میانی کاملا سلیقهای است و شما میتوانید از گوشت قرمز، مرغ، سوسیس، ژامبون و انواع سبزیجات به همراه پنیر طبق ذائقه تان استفاده کنید.
لازانیا از نظر مواد شباهتهایی هم به پیتزا دارد و شاید به همین دلیل است که طرفداران بسیار زیادی در سراسر جهان دارد البته از آن جایی که ورقههای لازانیا به صورت آماده مورد استفاده قرار میگیرند بنابراین نسبت به پیتزا غذای ساده تری است به هر حال تهیه خمیر پیتزا در خانه کمی وقت گیر است و نیاز به کمی حوصله و البته مهارت دارد.
پخت لازانیا بسیار ساده است، اما مثل همه غذاهای دیگر یک سری نکات طلایی دارد که اگر رعایت شود در نهایت غذای بسیار خوشمزهای خواهید داشت لازانیا را میتوانید برای مهمانیهای عصرانه یا تولد بچهها به صورت لقمهای سرو کنید که دیگر نیازی به برش زدن نداشته باشد در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه و نکات یک لازانیا خوشمزه و لذیذ آشنا شوید.
خمیر لازانیا ۱ بسته
اسفناج ۲۵۰ گرم
سینه مرغ ۱ عدد
پیاز متوسط ۱ عدد
سیر ۱ حبه
قارچ ۲۰۰ گرم
فلفل دلمهای ۱ عدد
پنیر پیتزا ۲۰۰ گرم
پنیر خامهای ۱۰۰ گرم (در صورت تمایل)
روغن مایع حدود ۴ قاشق غذاخوری
پودر آویشن ۲ قاشق چایخوری
زردچوبه به میزان لازم
فلفل قرمز به میزان لازم
نمک به میزان لازم
مواد اولیه لازم برای تهیه سس سفید
آرد ۱ قاشق سوپخوری سر پر
شیر ۱ پیمانه
کره ۱ قاشق غذا خوری
خامه صبحانه ۲ قاشق غذا خوری
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
۱- نکات مربوط به خمیر لازانیا
لازانیا در طعمهای مختلف به دو صورت پیش پخت و معمولی در بازار وجود دارد نوع پیش پخت آن نیاز به جوشاندن ندارد فقط کافی است حدود ۳ دقیقه در آب معمولی قرار دهید تا ورقههای آن نرم شود البته ورقهها را دانه دانه در آب قرار دهید، چون اگر روی هم قرار بگیرند به هم میچسبند.
اما اگر خواستید از نوع معمولی استفاده کنید کمی زحمتتان بیشتر میشود برای آماده کردن این نوع از لازانیا باید ابتدا آب را جوش بیاورید داخل آب مقداری نمک + روغن مایع + ۱ قاشق چایخوری زردچوبه بریزید تا ورقههای لازانیا به هم نچسبند سپس لازانیا را به آب در حال جوش اضافه کنید. هنگام جوشاندن لازانیا آن را به کمک یک قاشق چوبی یا کفگیر حرکت دهید تا ورقهها به هم نچسبند.
وقتی ورقههای لازانیا نرم شدند آن را آبکش کنید هنگامی که میخواهید ورقههای لازانیا را آبکش کنید حتما آب سرد روی آنها بریزید این کار باعث میشود حرارت داخل ورقهای لازانیا کم شود و در حین پخت، ورقهها خمیر نشوند. برای اینکه بعد از آبکشی، ورقها به هم نچسبند آنها را یا روی لبه آبکش فلزی آویزان کنید یا این که یک حوله تمیز پهن کنید و ورقها را روی حوله قرار دهید این کار باعث میشود ورقهها هنگام استفاده به ظرف نچسبند و خرد نشوند.
۲- نکات مربوط به پنیر پیتزا
همان طور که میدانید انواع پنیرها از جمله پنیر پیتزا جزء جدایی ناپذیر فست فودها هستند و تاثیر بسیار مهمی در خوشمزهتر شدن آن دارند، اما در تهیه پنیرها لازم است نکاتی را رعایت کنید، چون پنیرها در عین حال که باعث خوشمزهتر شدن غذای ما میشوند اگر کیفیت مناسبی نداشته باشند طعم نامطبوعی به غذا میدهند.
اولین نکتهای که در هنگام خرید پنیر باید به آن توجه کنید محل نگهداری آن است پنیر خواه بسته بندی باشد خواه فله ای، باید در یخچال نگهداری شود البته نگهداری پنیر در یخچال نمیتواند ضامن سلامت و قابل مصرف بودن آن باشد لذا توجه به تاریخ تولید، تاریخ انقضاء، نشان استاندارد و سالم بودن بسته بندی آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
دومین نکته مهم در خرید پنیر توجه به ظاهر آن است در بعضی بسته بندیها پنیر رنده شده را به صورت تک رنگ (سفید) و در بعضی دیگر به صورت دو رنگ (سفید و نارنجی) میبینید این پنیرهای نارنجی رنگ همان پنیر چدار یا گودا هستند البته این دو تفاوتی در میزان کش آمدن و کیفیت ندارند، بنابراین میتوانید به دلخواه هر کدام از آنها را انتخاب کنید.
نکته مهم این است که این پنیرهای رنگی باید حتما نارنجی باشند، زیرا چدار کاملا رنگ نارنجی مشخصی دارد و اصلا زرد نیست وجود پنیرهای دارای رنگ زرد یا طلایی نشان دهنده استفاده از رنگهای شیمیایی در پنیر است لذا از خرید آنها خودداری کنید، چون این مواد شیمیایی باعث چرب شدن و به روغن افتادن غذا میشود و در نهایت طعم نامطبوعی به غذا میدهد؛ بنابراین اگر شک داشتید که این پنیرهای رنگی پنیر چدار یا گودا هستند یا ترکیبات شیمیایی، بهتر است از پنیرهای تک رنگ استفاده کنید. در نهایت این نکته را هم در نظر داشته باشید میزان پنیری که اضافه میکنید کاملا سلیقهای است بنابراین شما با توجه به ذائقه خودتان میتوانید مقداری را که در دستور گفته شده است را کمتر یا بیشتر کنید.
۱- ابتدا اسفناجها را بشویید در اندازه درشت خرد کنید در قابلمه مقداری آب بریزید روی حرارت قرار دهید تا پخته شود و آب آن کشیده شود همچنان که اسفناج در حال پخته شدن است فیلههای مرغ را به صورت نواری برش دهید بعد نمک + فلفل قرمز + زردچوبه + پیاز نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید در ظرف را بگذارید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد نیازی نیست آب اضافه کنید، چون پیاز آب میاندازد.
۲- قارچ را در تابهای جدا تفت دهید موقع تفت دادن قارچ باید حرارت تقریبا بالا باشد تا قارچ آب نیندازد فلفل دلمهای را هم اضافه کنید اجازه دهید حدود ۲ تا ۳ دقیقه با حرارت ملایم بماند تا نرم شود. وقتی آب اسفناج کشیده شد بگذارید کنار تا از حرارت بیفتد سپس فیلههای مرغ + قارچ + فلفل دلمهای + پنیر خامهای + سیر رنده شده را به اسفناجی که آب آن کشیده شده است اضافه کنید کمی مواد را با هم تفت دهید تا مزهها با هم ترکیب شوند لازم به ذکر است که تفت دادن زیاد باعث تلخ شدن اسفناج میشود. به این نکته توجه داشته باشید که اگر پنیر را به اسفناج داغ اضافه کنید پنیر دون دون میشود.
برای تهیه سس سفید شیر سرد + آرد را با هم مخلوط کنید مواد را خوب هم بزنید سپس روی حرارت قرار دهید در این مرحله مواد را مدام هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد وقتی غلیظ شد کره را اضافه کنید بعد نمک + فلفل سیاه را اضافه کنید از روی حرارت بردارید در نهایت خامه صبحانه را اضافه کنید و هم بزنید تا خامه گلوله نشود.
کف ظرف مورد نظر را با کمی روغن جامد چرب کنید سپس از سس سفید یک لایه نازک کف ظرف بریزید این کار باعث میشود لازانیا به کف ظرف نچسبد بعد ورقههای لازانیا را کف ظرف قرار دهید از مایه مرغ و اسفناج روی آن بریزید البته زیاد نریزید، چون اگر زیاد بریزید موقع برش زدن بیرون میریزد بعد ۱ قاشق سس سفید و کمی پنیر پیتزا روی مواد بریزید.
به همین ترتیب تا آخر ادامه دهید ردیف آخر که ورقههای لازانیا را قرار دادید دیگر از مواد گوشتی نریزید بلکه فقط سس سفید + پنیر پیتزا + نیمی از پودر آویشن را بریزید روی سطح لازانیا را کاملا با سس و پنیر بپوشانید ابتدا باید سس بریزید سپس در آخرین لایه پنیر بریزید روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه در طبقه وسط فری که از قبل گرم شده است قرار دهید.
فر را از ۱۵ دقیقه قبل روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم شود بعد از نیم ساعت کاغذ آلومینیومی را بردارید گریل فر را روشن کنید بقیه آویشن را روی آن بریزید و اجازه دهید حدود ۱۰ دقیقه بماند تا روی آن کاملا طلایی شود.
بهتر است ترتیب قرار گرفتن ورقههای لازانیا در ظرف به صورت حصیری باشد؛ یعنی یک لایه ورقه لازانیا را به صورت عمودی داخل ظرف قرار داده و بعد از قرار دادن مواد روی آن، لایه بعدی را به صورت افقی روی مواد قرار دهید. این کار باعث میشود موقع برش زدن مواد از لابه لای ورقهها نریزد.
برای تهیه لازانیا لقمهای باید مواد لازانیا را به ترتیب گفته شده آماده کنید بعد روی لازانیا مواد گوشتی + سس سفید + پنیر بریزید سپس آن را رول کنید و داخل ظرف بچینید وقتی تمام لقمهها را آماده کردید و داخل ظرف قرار دادید در نهایت روی آن سس + پنیر بریزید.
همچنین میتوانید دو عدد از ورقههای لازانیا را به صورت + روی هم قرار دهید در وسط ورقهها مقداری سس بریزید و سپس مواد لازانیا را بر روی سس بریزید و روی آن پنیر بریزید بعد هم ورقههای لازانیا را روی هم جمع کنید در ظرف مورد نظر قرار دهید و روی آن سس + پنیر بریزید.
اگر خواستید لازانیا را به صورت لقمهای درست کنید در حالت اول حجم مواد گوشتی بیشتر میشود، اما در حالت دوم، چون دو تا ورق روی هم قرار میگیرد حجم مواد گوشتی کمتر میشود بنابراین حالت اول خوشمزهتر است.
معمولا لازانیا را در ظرفهای شیشهای مستطیلی شکل که حدود ۷-۸ سانت گودی دارند طبخ میکنند البته اگر ظرفهای فرم دیگر هم داشتید میتوانید لازانیا را در آن تهیه کنید، ولی دقت داشته باشید که برای بهتر شکل گرفتن لایه ها، حتما ظرفی که استفاده میکنید گود باشد.
خیلی مواقع ممکن است شما تمام مراحل را طبق دستور پیش رفته باشید، اما باز هم لازانیای خوش طعم و خوشمزهای نداشته باشید لذا در این قسمت سوالاتی که ممکن است در راستای تهیه لازانیا برای شما پیش بیاید را مطرح میکنیم:
برای اینکه لازانیامون خشک نشود باید مواد گوشتی کمی آبکی و شل باشد همچنین سس سفید هم کمک میکند که بافت لازانیا لطیف و نرم شود. برای اینکه لایه زیری خشک نشود باید ابتدا کف ظرف را با روغن چرب کنید و یک لایه نازک از سس سفید را کف ظرف بریزید و بعد ورقههای لازانیا را در ظرف بچینید. همچنین موقع گذاشتن در فر هم با فویل روی ظرف رو بپوشانید با این کارها مطمئن باشید هیج قسمتی از لازانیاتون خشک نمیشود.
بعد از اینکه لازانیا را از فر خارج کردید، اجازه دهید حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در دمای محیط بماند تا کمی خنک شود به یاد داشته باشید که اگر لازانیا را داغ داغ برش بزنید لایهها از هم وا میرود، چون پنیر آن خیلی شل است بعد از اینکه کمی از داغی بیفتد پنیر خودش رو میگیرد و برشها شکیلتر خواهد بود. کلا همه غذاهایی که پنیر دارند برای سرو باید کمی در دمای محیط بمانند تا پنیر خودش را بگیرد.
لازانیا را میتوانید با همان ظرفی که توی فر گذاشتید، سرو کنید. ولی بهتر است از قبل با چاقو برش زده باشید که برداشتن تکهها راحتتر باشد همچنین میتوانید بعد از برش، تکههای مربعی لازانیا را از ظرف اصلی جدا کنید و توی دیس یا بشقابهای تک نفره سرو کنید.
لازانیا را خیلی راحت میتوانید با همین مراحل در تابههای دو طرفه مستطیلی تهیه کنید فقط فرقش این است که روی آن طلایی نمیشود اگر تابه دو طرفه هم نداشتید توی هر ظرفی حتی قابلمه هم میتوانید تهیه کنید. به یاد داشته باشید که حرارت زیرش باید خیلی خیلی کم باشد البته به این نکته توجه داشته باشید که لازانیا در فر خوشمزهتر میشود، چون پنیر آن طلایی میشود.
پاسخ ها