بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا؛ همه چیز درباره واکسن آنفلوآنزا؛ آن طور که معلوم است توزیع و عرضه واکسن آنفلونزا مانند هر سال نیست. طبق رویه جدید، هر فرد با مراجعه به داروخانه و با ارائه کارت ملی و ثبت کد ملی میتواند واکسن را تهیه کند. علت این اقدام نیز آن است که هر فرد بتواند یک واکسن تهیه کند و در نتیجه هر فرد نمیتواند بیش از یک واکسن خریداری کند.
پارس لاین امسال در آستانه نزدیک شدن به فصل شیوع آنفلوآنزا در حالی که کرونا نیز همچنان قربانی میگیرد تزریق واکسن آنفلوآنزا به افراد و به ویژه گروههای پرخطر توصیه میشود. هر چند به گفته متخصصان، واکسن آنفلوآنزا به هیچ عنوان برای بیماری کووید۱۹ ایمنی ایجاد نمیکند.
پارس لاین ، دریافت واکسن آنفلوآنزا در پاییز و زمستان امسال، به امری مهم بدل شده است. چون استفاده از آن میتواند به کاهش شیوع بیماریهای تنفسی کمک کند. کاهش بیماریهای تنفسی هم باعث میشود تا فشار کمتری بر سیستم درمانی وارد شود. اهمیت این موضوع باعث شد تا از مدتی پیش تامین واکسن آنفلوآنزا فصلی دردستور کار دولت قرار بگیرد.
علی ربیعی سخنگوی دولت در این باره، اظهار کرده است: خوشبختانه فرایند تولید واکسن آنفلوآنزا را از ماههای گذشته در کشور آغاز کردهایم و به پیشرفتهای مناسبی رسیدیم تا محصول ایرانی واکسن آنفلوآنزا را با کیفیت جهانی به بازار برسانیم و شرکتهای دانش بنیان ما این کار را شروع کردهاند و امیدوارانه پیش میروند. اما یک روندشناسی در وزارت بهداشت نشان میدهد که رعایت پروتکلهای بهداشتی همچون ماسک و دستکش در مورد کرونا، خود باعت شیوع کمتر آنفلوآنزا در پاییز و زمستان امسال میشود، اما در هر حال تولیدات داخلی در این زمینه کفاف ما را نمیدهد و بر این اساس هفت میلیون واکسن آنفلوآنزا را هم سفارش دادهایم که به کشور وارد شود.
محمدرضا شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارو نیز گفته است: مردم نگران کمبود واکسن آنفلوآنزا نباشند. وی افزوده است: امسال با توجه به شیوع کرونا و احتمال تشدید این بیماری با آنفلوانزای فصلی در پاییز، تلاش کردیم چند برابر سال قبل، واکسن آنفلوانزا را تهیه و تأمین کنیم. به گفته او، کار توزیع واکسن آنفلوانزا در داروخانهها بزودی آغاز میشود.
ولی آن طور که معلوم است توزیع و عرضه واکسن آنفلوآنزا مانند هر سال نیست. چنانچه حیدر محمدی مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره نحوه عرضه واکسن آنفلوآنزا به مردم، اظهار کرده است: اینطور نیست که مردم برای تهیه این واکسن نیاز به نامنویسی داشته باشند. بلکه هر فرد به داروخانه مراجعه میکند و با ارائه کارت ملی و ثبت کد ملی میتواند واکسن را تهیه کند. علت این اقدام نیز آن است که هر فرد بتواند یک واکسن تهیه کند و در نتیجه هر فرد نمیتواند بیش از یک واکسن خریداری نماید.
همچنین قرار است تا توزیع واکسن آنفلوآنزا قبل از پایان شهریور ماه صورت گیرد. مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در این باره تأکید کرده است که این سازمان تلاش میکند تا پایان شهریور ماه بخش اعظمی از واکسنها را وارد کند و توزیع آنها را انجام دهد. وی با بیان اینکه بخشی از واکسنهای آنفلوآنزا به کشور وارد شدند، افزوده است: قصد داریم تا میزان واکسنهایی که به کشور وارد میشوند، بیشتر شود تا توزیع آنها را انجام دهیم. علاوه بر این، به گفته او واردات واکسن آنفلوآنزا بیشتر از کشورهای فرانسه، هلند، روسیه و... است، اما قیمت تمام شده آن برای مردم هنوز مشخص نیست.
به گفته مسئولان امر اولویت تزریق این واکسن با افرادی است که باید حتماً این واکسن را بزنند. شانهساز در این باره بیان کرده است، چون مردم برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا، از ماسک استفاده میکنند، شرایط این بیماری تا حدودی خوب شده و این طور نیست که همه بخواهند حتماً واکسن آنفلوانزا را بزنند؛ بنابراین تنها گروههایی خاص باید از این واکسن استفاده کنند.
محمدی نیز گفته تزریق واکسن آنفلوآنزا برای گروههای پرخطر توصیه میشود و اصلا توصیه نمیکنیم که سایر مردم آن را تزریق کنند. زیرا به دردشان نمیخورد، بلکه تزریق آن برای گروههای پرخطر جهت پیشگیری از ابتلای آنها به آنفلوآنزا است. برای سایر مردم صرفا نوعی هزینه اضافه است.
از این منظر سالمندان، مادران باردار، بیماران دیابتی، مبتلا به نقص ایمنی، بیماران زمینهای و بیمارانی پیوندی و بیمارانی که سابقه جراحی قلب و ابتلا به سرطان دارند جزء گروههای پرخطری هستند که نیاز به واکسن دارند.
اما آمیتیس رمضانی مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران گفته است به دلیل همزمانی شیوع ویروس کرونا و آنفلوآنزا بهتر است که عموم مردم از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند تا در تشخیص هر چه بهتر بیماری به کار درمانی کمک شود به این صورت که اگر فردی از واکسن آنفلوآنزا استفاده کند قطعاً از این بیماری مصون خواهد بود و اگر علائم مشابهی داشت احتمال تشخیص مبتلا بودن به بیماری کرونا راحتتر میشود.
وی همچنین درباره نگرانی بسیاری از مردم درباره خطر واکسن آنفلوآنزا اظهار کرده است: به طور کلی همه افراد میتوانند از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند به جز افرادی که نسبت به مواد واکسن حساسیت داشته باشند.
به گفته او کادر درمانی که به صورت دائم با بیماران در ارتباط هستند، افراد بالای ۶۵ سال و همچنین زنان باردار و همچنین افرادی که دارای بیماری زمینهای هستند در معرض خطر آنفلوآنزا هستند و باید هر چه سریعتر از واکسن آنفلوآنزااستفاده کنند.
رمضانی همچنین بهترین زمان برای تزریق واکسن را از اواخر شهریور تا اواسط مهرماه برمیشمرد، اما برخی منابع این محدوده را اوایل مهر تا اواسط این ماه میدانند. به گفته کارشناسان زمان برای تزریق این واکسن مهم است، چون واکسن آنفلوآنزا اگر خیلی زود تزریق شود، ایمنی ایجاد شده در اواخر فصل اپیدمی، از بین میرود و اگر هم دیر تزریق شود، ممکن است آلودگی قبل از ایمنی سازی رخ دهد. با توجه به سن و مشکلات زمینه ای، میزان ایمنی سازی در برابر بیماری آنفلوآنزا تعیین و در بیماران پیوندی دو هفته پس از تزریق واکسن آنفلوآنزا، ایمنی لازم ایجاد میشود.
پاسخ ها