در تهیه دمپختک از گوشت استفاده نمیشود بنابراین یک غذای گیاهی است و برای کسانی که در استفاده از گوشت محدودیت دارند بسیار مناسب میباشد.
پارس لاین دمپختک یا دمی باقالی جزء غذاهای اصیل ایرانی است که طرز تهیه آن بسیار راحت است همچنین در مقایسه با خیلی از غذاها کم هزینه است مواد تشکیل دهنده این پلو خوشمزه برنج، زردچوبه، پیاز داغ و باقلا زرد خشک میباشد. در تهیه این غذا از گوشت استفاده نمیشود بنابراین یک غذای گیاهی است و برای کسانی که در استفاده از گوشت محدودیت دارند بسیار مناسب میباشد.
همان طور که گفتیم طرز تهیه این غذا بسیار ساده است، اما مثل همه غذاها یک سری نکات ریز و فوت و فنهایی دارد که برای خوشمزهتر شدن آن لازم است رعایت کنید. در ادامه این مطلب با ما همرا باشید تا با طرز تهیه این غذای خوشمزه و خوش رنگ و لعاب آشنا شوید.
برنج ۳ پیمانه
باقالی زرد خشک ۱/۵ پیمانه
پیاز بزرگ ۲ عدد
زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری پر
روغن مایع به میزان لازم
نمک به میزان لازم
۱- برنج + آب + نمک را از ۳ ساعت قبل خیس کنید برای اینکه بدانید چه مقدار آب باید به برنج اضافه کنید هر تعداد پیمانه برنج که داشتید آن را ضربدر ۲ کنید سپس منهای یک کنید بنابراین برای ۳ پیمانه برنج ۵ پیمانه آب لازم دارید. باقالیها را هم از ۴ ساعت جلوتر خیس کنید.
۲- در مرحله بعد پیاز داغ را آماده کنید پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد پس وقتی پیازها را خرد کردید (پیازها را به صورت خلالی نازک خرد کنید) در روغن فراوان که از قبل داغ شده است سرخ کنید. سپس آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته شود. همیشه برای سرخ کردن پیاز ۱/۳ حجم ظرف را روغن بریزید و برای اینکه پیازها خوب سرخ شوند آنها را کم کم اضافه کنید تا در روغن شناور باشند.
۳- در قابلمه ای، باقلا را با مقداری آب جوش و نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه بپزد سپس در آبکش بریزید. هنگام جوشیدن، کفِ روی آن را با قاشق جمع کنید و دور بریزید.
۴- داخل تابه مقداری روغن بریزید زردچوبه را به آن اضافه کنید وقتی بوی خامی زردچوبه گرفته شد پیاز داغ را هم به آن اضافه کنید بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید.
۵- حالا باقالی + نیمی از مخلوط پیاز داغ + زردچوبه را به برنج اضافه کنید روی حرارت زیاد بگذارید تا جوش بیاید و آبِ برنج کاملاً تبخیر شود هنگامی که آبِ برنج تبخیر شد، درِ قابلمه را بگذارید و حـرارت را مـلایم کنید تا به مدت ۴۰ دقیقه بپزد و دم بکشد. زمانی که پلو آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر بکشید و بقیه پیاز داغ را با کمی از پلو مخلوط کنید و سرو کنید. این غذا معمولا با سالاد شیرازی سرو میشود. بعضی از افراد در کنار دمپختک از نیمرو هم استفاده میکنند که در این صورت هم ترکیب خوشمرهای میشود.
پاسخ ها