داروی ضد کرونای رمدسیویر در اصل به عنوان درمانی برای ویروس ابولا ساخته شده بود، اما نتایج مثبتی نداشت. این یک داروی ضدویروسی است و به آنزیمهایی که ویروس برای تکثیر در درون سلولهای ما به آن نیاز دارد حمله میکند و کاهنده سیستم ایمنی به شمار میآید.
دولت دونالد ترامپ تقریبا تمام موجودی و تولیدات داروی رمدسیویر را از یک شرکت دارویی خریده است. این اولین دارویی است که آمریکا برای درمان کرونا به آن مجوز داده است.
به گزارش فرارو به نقل از بی بی سی، وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده آمریکا در بیانیهای اعلام کرده است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا معامله شگفتانگیزی با شرکت داروسازی "گیلیاد ساینسز" انجام داده است.
بنابر این بیانیه آمریکا، تقریبا ۵۰۰ هزار دوز، معادل ۱۰۰ درصد تولید این شرکت در ماه ژوئیه، ۹۰ درصد تولید ماه آگوست و ۹۰ درصد ماه سپتامبر را خریده است.
بدین ترتیب تا سه ماه آینده هیچ کشور دیگری نمیتواند این دارو را که برای درمان ویروس کووید- ۱۹ موثر است، بخرد.
شرکت "گیلیاد ساینسز" آمریکا، کارخانه تولیدکننده رمدسیویر اعلام کرده که با تجویز زودهنگام این دارو به بیماران آلوده به ویروس کووید۱۹، دوره درمان بیماری از ۱۵ روز به ۱۱ روز کاهش مییابد.
علاوه بر آمریکا، بریتانیا نیز تایید کرده که مصرف رمدسیویر برای درمان کرونا موثر است.
رمدسیویر در اصل به عنوان درمانی برای ویروس ابولا ساخته شده بود، اما نتایج مثبتی نداشت. این یک داروی ضدویروسی است و به آنزیمهایی که ویروس برای تکثیر در درون سلولهای ما به آن نیاز دارد حمله میکند و کاهنده سیستم ایمنی به شمار میآید.
با اینکه ممکن است رمدسیویر به بهبود بیماران کمک و احتمال نیاز به بخش مراقبتهای ویژه را بسیار کم کند، مطالعات به روشنی نشان ندادهاند که این دارو میتواند از مرگ بر اثر کرونا هم جلوگیری کند.
شرکت گیلیاد با چند داروساز در جنوب آسیا برای گسترش تولیداتش قرارداد دارد. گمان میرود توافق گیلیاد با پنج شرکت داروسازی در پاکستان و هند به ساخت رمدسیویر در ۱۲۷ کشور کمک کند.
یک پروفسور دانشگاه هاروارد میگوید با توجه به آمریکایی بودن شرکت داروسازی گلیاد، انتظار میرفت دولت آمریکا آنها را زیر فشار سیاسی بگذارد
پیتر هوربی، پروفسور دانشگاه هاروارد در گفتگو با بی بی سی درباره خرید تمام تولیدات رمدسیویر در سه ماه آینده میگوید با توجه به آمریکایی بودن شرکت تجاری داروسازی گلیاد، انتظار میرفت دولت آمریکا آنها را زیر فشار سیاسی بگذارد.
این دانشمند برجسته بریتانیایی گفته قیمت مناسب و دسترسی عادلانه دو سوالی مهمی است که به طور خاص در بحران جهانی فعلی اهمیت مضاعفی پیدا میکند.
او میگوید آزمایش این دارو بر روی بیماران در کشورهای دیگر جمله بریتانیا کمک کرده بود تا این دارو به مرحله فروش برسد.
پروفسور دانشگاه هاروارد میگوید اکنون این مسئله پیشکشیده میشود که در صورت کشف واکسن ما نیاز به چارچوب قویتری داریم.
پاسخ ها