با پیشرفت علم پزشکی زنانی که به طور مادرزادی بدون رحم هستن با عمل پیوند رحم میتونن باردار بشن. عمل پیوند رحم برای کسانی که به سرطان رحم مبتلا هستن یا دچار آسیب رحم شدن و یا اینکه بدون رحم متولد شه باشن، انجام میشه. نداشتن رحم به طور مادرزادی از بین 5 هزار نفر 1 نفر امکان داره به طور مادرزادی رحم نداشته باشه. این عمل خیلی سخت و پرچالشه چرا که رحم عضو بسیار پیچیده هست که از طریق 4 رگ خیلی ظریف خونش تامین میشه و همین کار باعث لخته شدن خون میشه. پیوند اعضای دیگر بدن بیشتر با موفقیت همراهه ولی این پیوند با پیوند اعضای دیگر خیلی فرق داره. موفقیت در عمل پیوند رحم خیلی پیچیده هست. تنها کشوری که در این زمینه موفق و پرچمدار بوده کشور سوئد هست. زنان زیادی در این کشور پیوند رحم انجام دادن که تعدادی از اونا این پیوند رو از مادران خودشون گرفتن.
1 _ دلیل خروج رحم پیوند شده : فردی که کاندید عمل پیوند رحم میشه باید در سن خاصی مثل سی سالگی باشه. این پیوند میتونه موقتی باشه و وقتی زن فرزندان خودش رو به دنیا آورد، میتونه رحم رو به فرد اهدا کننده برگردونه. علت خارج کردن رحم از بدن، جلوگیری از ضعف سیستم ایمنی بدن هست، چون وقتی عضوی وارد بدن میشه بدن سعی داره اونو پس بزنه. فرد در این مدت باید از داروهای سرکوب کننده مصرف کنه که این کار میتونه بدن آسیب پذیر کنه.
2 _ ملاحظات اخلاقی : اولین مسئله در این پیوند فرد اهدا کننده هست. اگه اهدا کننده مرده باشه معلوم نیست که اون راضی باشه عضویی از بدنش به فرد دیگه ای اهدا بشه یا نه. در اکثر اهدا کنندگان رابطه خویشاوندی وجود داره. مسئله دیگه اینه که عمل پیوند رحم مثل عمل پیوند کبد و کلیه عملی حیات بخش نیست و فلسفهای جدا داره.
1 _ نحوه انجام عمل پیوند رحم : این عمل خیلی حساس و پرخطر هست. در جریان این عمل باید رگهای خونی رحمی جدا بشن. این رگها اطراف لولههای ادراری وجود دارن و پیچیده هستن. وقتی رحم در بدن گیرنده قرار گرفت جراحان یه شریان و یه ورید رو به هر طرف رحم وصل میکنن تا با جریان خون فرد مرتبط بشه. قسمتی از بخش واژن دهنده به گیرنده وصل میشه و با وصل شدن بافت پشتیبان به لگن اندام در سر جای خودش قرار میگیره. فرد گیرنده باید داروهایی برای جلوگیری از پس زدن عضو جدید مصرف کنه. بعد از گذشت 1 سال با لقاح مصنوعی فرد میتونه باردار بشه.
2 _ بارداری با پیوند رحم : زنانی که دچار آسیب رحم، سرطان رحم و یا بدون رحم هستن عمل پیوند رحم رو انجام میدن.
بهتره اهدا کننده و گیرنده چند روزی رو در بخش مراقبتهای ویژه باشن، چون تیم پزشکی به نحوه واکنش گیرنده به داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی نظارت میکنن. فرد اهدا کننده هم برای جلوگیری از عفونت و کنترل درد باید تحت نظر باشه. پس از جراحی این دو اقدام مهمه :
پاسخ ها