بارداری در دوران شیردهی یکی از موضوعاتیه که خیلی از مادرها در موردش سؤال دارن. تو این مقاله میخوایم بررسی کنیم که آیا تو دوران شیردهی میتونی باردار بشی یا نه، و نکاتی رو هم در مورد پیشگیری، علائم بارداری و تغییرات بدن تو این شرایط بگیم. با من همراه باش!
خیلیها فکر میکنن که تا وقتی دارن شیر میدن، نمیتونن باردار بشن. این باور تا حدی ریشه در این داره که شیردهی میتونه جلوی تخمکگذاری رو بگیره، مخصوصاً اگه به صورت انحصاری و مداوم باشه. به این حالت میگن "آمنوره شیردهی" (Lactational Amenorrhea Method یا LAM) که توی ماههای اول بعد زایمان به عنوان یک روش پیشگیری از بارداری در نظر گرفته میشه. اما! همه چیز به شرایط و رعایت اصول بستگی داره.
روش LAM که مخفف "Lactational Amenorrhea Method" (روش آمنوره شیردهی) هست، یک روش طبیعی پیشگیری از بارداریه که برای مادرانی که تازه زایمان کردن و بهطور انحصاری به نوزادشون شیر میدن، استفاده میشه. این روش به این صورت کار میکنه که شیردهی مداوم باعث سرکوب تخمکگذاری در بدن میشه و به همین دلیل احتمال بارداری کاهش پیدا میکنه.
روش LAM وقتی کارآمده که:
این شرایط اگه دقیق رعایت بشه، احتمال بارداری خیلی کمه، اما صفر نیست! به همین خاطر خیلی از متخصصها توصیه میکنن برای اطمینان بیشتر از روشهای پیشگیری دیگه هم استفاده بشه.
بدن هر کسی فرق داره. ممکنه بعضی از مادرها تا چند ماه پس از زایمان خونریزی نداشته باشن و بدنشون هنوز آمادگی برای تخمکگذاری نداشته باشه، ولی به محض اینکه قاعدگی برگرده، احتمال بارداری هم برمیگرده. حتی تو بعضی موارد قبل از اولین قاعدگی هم ممکنه تخمکگذاری اتفاق بیفته، یعنی بارداری بدون حتی یک دوره پریود!
علائم بارداری تو دوران شیردهی ممکنه شبیه بارداری قبلی باشه، ولی به خاطر تغییرات هورمونی میتونه یه کم متفاوت به نظر بیاد. بعضی از نشانههای رایج شامل:
اگه نمیخوای خیلی زود دوباره باردار بشی، بهتره از روشهای پیشگیری دیگه هم استفاده کنی. بعضی از این روشها که برای مادرهای شیرده بیخطر هستن، شامل:
اگه باردار بشی و همچنان بخوای به شیردهی ادامه بدی، باید به چند نکته توجه کنی. بارداری ممکنه باعث تغییرات هورمونی بشه و هم مقدار و هم ترکیب شیرت رو تغییر بده. بعضی از بچهها ممکنه به این تغییرات حساس بشن و خودبهخود از شیر گرفتن. همچنین، شیردهی در بارداری به دلیل تغییرات بدنی و افزایش نیاز انرژی، ممکنه خستهکنندهتر بشه، پس لازمه بیشتر مراقب خودت باشی و تغذیه سالمتری داشته باشی.
اگه مشکوکی که باردار شدی، حتماً با پزشکت مشورت کن تا اطمینان حاصل کنی و بهترین مراقبتها رو دریافت کنی. همچنین در صورتی که هر تغییری در شیردهی یا حالت عمومی بدنت احساس کردی، بهتره بررسی کنی تا مطمئن بشی هیچ مشکلی نیست.
پاسخ ها