قراره چی بدونیم؟
خیلی از خانمها، مخصوصاً وقتی به دوران یائسگی نزدیک میشن، این حالت رو تجربه میکنن و دنبال یه راه چاره بیخطر و مطمئن میگردن. تو این نوشته میخوایم با هم ببینیم که اصلاً گرگرفتگی از کجا میاد و چطور میتونیم با کمک روشهای درمان طبیعی و حتی بعضی از گیاهان دارویی، آرومترش کنیم. هدفمون اینه که با اطلاعات درست، به جنگ این حس ناخوشایند بریم.
خب، اول از همه بیاین ببینیم این گرگرفتگی که اینقدر ازش حرف میزنیم، دقیقاً چیه. گرگرفتگی یک حس ناگهانی و شدید گرماست که معمولاً از صورت و گردن شروع میشه و بعد به بقیه قسمتهای بدن میرسه. پوست آدم قرمز میشه و یهو عرق سرد میشینه رو تن.
بعضی وقتها حتی تپش قلب هم بهش اضافه میشه. این حالت میتونه از چند ثانیه تا چند دقیقه طول بکشه و روزی چند بار هم سراغ آدم بیاد. واقعیتش اینه که گرگرفتگی میتونه حسابی کیفیت زندگی رو پایین بیاره؛ شبها خواب رو از چشم میگیره و روزها هم باعث بیقراری و اضطراب میشه.
در دوران یائسگی ، سطح یک سری هورمونها در بدن خانمها، مخصوصاً هورمون استروژن، کم میشه. این تغییرات هورمونی روی قسمتی از مغز به اسم هیپوتالاموس اثر میذاره. هیپوتالاموس مثل ترموستات بدن ما عمل میکنه و دمای بدن رو تنظیم میکنه. وقتی سطح استروژن پایین میاد، این ترموستات یه کم قاطی میکنه و فکر میکنه بدن خیلی گرم شده. برای همین، دستور میده که بدن خودش رو خنک کنه و نتیجهاش همین گرگرفتگی و عرق کردنه.
جالبه بدونین که خیلی وقتها با چند تا تغییر ساده توی عادتهای روزانهمون، میتونیم قدم بزرگی برای درمان طبیعی این حالت برداریم. این تغییرات شاید در نگاه اول ساده به نظر بیان، اما تاثیر خوبی روی کم شدن گرگرفتگی، مخصوصاً مربوط به یائسگی هستن، دارن.
بعضی از خوردنیها و نوشیدنیها هستن که میتونن گرگرفتگی رو بدتر کنن:
بعضی مواد غذایی هم هستن که میتونن کمککننده باشن:
لازم نیست حتماً ورزشهای سنگین و حرفهای انجام بدین. همین که یه فعالیت بدنی منظم مثل پیادهروی، شنا، یا دوچرخهسواری ملایم داشته باشین، میتونه به کم شدن شدت و تعداد دفعات گرگرفتگی کمک کنه. ورزشهایی مثل یوگا و تایچی هم که هم بدن رو آروم میکنن و هم ذهن رو، گزینههای خوبی هستن.
طبیعت همیشه راهکارهای خوبی برای خیلی از مشکلات ما داشته و گرگرفتگی دوران یائسگی هم از این قاعده مستثنا نیست. البته مهمه که بدونیم استفاده از هر نوع درمان طبیعی، به خصوص گیاهان دارویی، باید با آگاهی و احتیاط باشه.
تحقیقاتی در مورد تاثیر این گیاه روی کم کردن گرگرفتگی انجام شده و بعضیها نتایج مثبتی دیدن. البته نحوهی مصرف و میزانش مهمه و نباید خودسرانه استفاده بشه.
ایزوفلاونهای زیادی داره؛ این ایزوفلاونها شبیه استروژن گیاهی عمل میکنن و میتونن به کنترل گرگرفتگی کمک کنند.
مریمگلی هم از قدیم برای کم کردن عرق زیاد و گرگرفتگی استفاده میشده. حتی چای مریمگلی میتونه مفید باشه.
این گیاه هم گیاه دیگهای هست که بعضیها معتقدن میتونه به تنظیم هورمونها کمک کنه و در نتیجه روی گرگرفتگی هم اثر بذاره.
کنار این گیاهان دارویی، بعضی ویتامینها و مکملها هم میتونن کمککننده باشن:
اما چند تا نکته خیلی مهم در مورد استفاده از گیاهان دارویی و مکملها برای درمان طبیعی وجود داره که باید حتماً بهشون توجه کنیم:
بعضی وقتها گرگرفتگی اونقدر شدید میشه یا اونقدر زندگی روزمره رو مختل میکنه که دیگه نمیشه فقط به راهکارهای خانگی دل خوش کرد. پس کی باید حتماً سراغ دکتر بریم؟
پزشک میتونه با توجه به شرایط شما و شدت گرگرفتگی، گزینههای درمانی دیگهای رو هم پیشنهاد بده. این گزینهها میتونه شامل داروهای خاصی باشه که برای کنترل گرگرفتگی دوران یائسگی استفاده میشن. یادتون باشه که هدف از مراجعه به پزشک، پیدا کردن بهترین و مناسبترین راه برای شماست تا بتونین این دوران رو با آرامش بیشتری طی کنین.
یادتون باشه که برای مدیریت گرگرفتگی، معمولاً یه رویکرد چند جانبه بهتر جواب میده. یعنی چی؟ یعنی اینکه شاید لازم باشه چند تا از این روشها رو با هم ترکیب کنین. هر بدنی با بدن دیگه فرق میکنه، پس مهمه که صبور باشین و ببینین کدوم راهکار برای شما بهتر جواب میده.
پاسخ ها