اگر می خواهید در کنکور موفق شوید اما نمی دانید چگونه برای کنکور درس بخوانید باید این 6 اصل مهم را رعایت کنید. در این نوشته به طور کامل در این خصوص صحبت کرده و روش موفقیت در کنکور را به شما آموزش خواهیم داد.
همانطور که اطلاع دارید، طی دو سه سال اخیر کنکور اصطلاحا نظام جدید شده است و اخیرا نیز تغییراتی در کنکور لحاظ شده است از جمله:
همه این موارد سبب شده که رعایت 6 نکته زیر لازم و ضروری باشد.
واضح است که در ابتدا مطالعهی کامل و دقیق کتابهای درسی، بررسی نکات و تصاویر ارائه شده در آنها و در نهایت مرور محتوای آموزشی کتب درسی، پیشنهاد و توصیهی لازمالاجرا در فرایند آماده شدن برای کنکور میباشد؛ این کار در کسب نتیجهی مطلوب در امتحانات مدرسه و هماهنگ کشوری نیز به نفع شما خواهد بود.
اما صرفا مطالعه کردن کتابهای درسی باتوجه به پیچیدهتر شدن فرایند طراحی تست از مباحث و در معدود مواردی بهدلیل ناقص بودن محتوای آموزشی، کافی و کمککننده نخواهد بود. در این مرحله بهتر است مطالعهی منابع کنکوری و کتابهای آموزشی- تستی را مدنظر قرار داده و همگام با خواندن کتابهای درسی که بایستی بهصورت مداوم و چندباره باشد، از کتابهای تستی مناسب با سطح خود استفاده نمایید.
اگر دانشآموز و درحال تحصیل باشید، مدرسهی محل تحصیل شما کتابهای درسی مرتبط با رشته و پایهی تحصیلیتان را پس از ثبتنام شما در سامانهی مربوطه، تحویل خواهد داد؛ اگر به هر دلیلی به ثبتنام کتاب درسی نرسیدهاید یا مدرسهتان این کار را انجام نداده؛ اگر داوطلب کنکوری هستید و فارغالتحصیل شدهاید؛ چه سال پیش یا سالهای پیشتر و یا اگر کتابهای درسی خود را گم کرده یا با نکته- خلاصهنویسی درون آنها، مطالعهی متن و بررسی تصاویر برایتان مشکل شده است، نیاز دارید که حتما نسبت به خرید کتاب درسی آزاد اقدام کرده و برای امتحانات نهایی و در نهایت شروع فرایند مطالعهی کنکوری از آنها استفادهی لازم را ببرید.
در کنار کتب درسی، استفاده از منابع آموزشی و کتابهای کمکدرسی کمک بزرگی به داوطلب کنکوری و دانشآموزان خواهد کرد؛ چراکه با تشریح و بررسی متون درسی، ارائهی مثالهای یاددهنده و آموزشی، مطرح کردن پرسشهای متنوع و متعدد از مباحث درسی و مفهوم کردن نکات ضروری و پاسخ درست پرسشها، نقش کاتالیزور و سرعتبخش در یادگیری و آمادگی شما ایفا خواهد کرد.
کتابهای کمکدرسی با اهداف گوناگون و متمرکز برروی هدف مشخصی در دستههای متنوعی طراحی، تالیف و چاپ میشوند. انتخاب کتاب کمکدرسی و منبع کنکوری- تستی متناسب با سطح مطالعاتی و برنامهی تحصیلی شما، در موفقیت و مسلط شدن بر مباحث، تقویت مهارت و سرعت تستزنی و تحلیل شما و در نهایت جلوگیری از هدررفت زمان جهت آزمون و خطا، انتخابی مهم و سرنوشتساز میباشد. همانقدر که تهیهی کتب درسی و مطالعهی آنها ضروریست، تهیهی منابع کنکوری در کنار آنها لازم است.
یکی از مهمترین رکنهای حاضر شدن سر جلسهی آزمون با حداکثر میزان آمادگی و توانایی، برنامهریزی متناسب با شرایط شما در تمامی ابعاد و انتخاب شیوهی صحیح مطالعاتی با بهروزرسانی گامبهگام و متناسب با هدف غایی شماست.
همچنین باید بدانید بنابر رشتهی تحصیلی و دروسی که میگذرانید، برنامهریزی ویژه و راهبردی براساس هر درس و سطح شما در درس مذکور ضروری میباشد؛ چراکه هر درس باتوجه به ضریب اهمیتی که دارد، تفاوتی با دیگر دروس دارد که روش مطالعه و تستزنی آن را مجزا و خاص میکند.
اصل سوم تست زنی است که برای کسب بهترین نتیجه باید موارد زیر را رعایت کنید:
خلاصهنویسی یک شیوهی بهخاطر سپاری آموختهها و تثبیت مطالعات در ذهن است که بهویژه در فرایند آماده شدن برای کنکور توصیه میگردد. خلاصهنویسی نوعی یادداشت برداری و هایلایت کردن مطالب پراهمیت و نکات کلیدی مباحث درسیست که بهخصوص در هنگام دومین دور مطالعهی کتاب درسی و پس از حل کردن تستهای آموزشی- تالیفی از روی منابع کمکدرسی پیشنهاد میگردد. کتاب درسی اولین منبعیست که بایستی هایلایت کردن عبارات مهم و کلیدی، خلاصهنویسی و نوشتن مهمترین و مفهومیترین نکات تصاویر و متون درسی را از آن آغاز نمایید و روتین مطالعاتی خود را بهوسیلهی آن ارتقاء بخشید.
نکتهخوانی و مطالعهی یادداشتهای خلاصه در هنگام تابستان جهت مرور ضروریترین بخشها و یادآوری مباحث بسیار لازم و یک اقدام اطمینانبخش میباشد.
یکی از مهمترین کارهایی که هر کنکوری باید انجام دهد، شرکت در آزمونهای آزمایشی پیش از کنکور و قرار گرفتن در شرایط یک آزمون رسمی با داوطلبان متعدد میباشد.
این آزمونها به شما کمک میکنند مدیریت زمان را بهتر یاد گرفته و به مرور با شرکت در آزمونهای دیگر بهتر رعایت کنید؛ آموختههای خود را محک بزنید؛ نقاط ضعف تستزنی خود را بیابید؛ با دیدگاه طراحان آزمونها و کنکور بیشتر آشنا شوید؛ استرس خود را کم کرده و آسایش روانی بیشتری را در هنگام کنکور تجربه کنید؛ مروری بر تستهایی که قبلا کار کردید داشته باشید و سطح تستزنی خود را ارتقاء دهید.
هر میزان که مطالعه و خلاصهنویسی داشته باشید و هر تعداد تست آموزشی حل کنید و بعدتر تستهای پیشرفته برای ارتقاء سطح بزنید؛ باید بدانید که تنها یکبار مطالعه همانند روخوانی کفایت نمیکند. برای انتقال مطالب، مباحث، نکات، فرمولها، تحلیل و بررسی اشکال و تصاویر، تستهای آموزشی و سختتر و... بایستی مطالعهی چندباره، مرور و خلاصهخوانی را از روی نکاتی که نوشته یا هایلایت کردهاید داشته باشید.
جمعبندی بهعنوان آخرین گام پیش از شرکت در آزمون سراسریست. در این مرحله پس از مسلط شدن بر مباحث، تستهای آموزشی و تجربه کردن سطح بالاتری از تستها و حل تستهای سخت و پیشرفته بههمراه مطالعهی درسنامههای قوی و کاربردی، به جمعبندی مباحث و خواندن ضروریترین مطالب، مفاهیم، فرمولها و نکاتی که شما را برای پاسخگویی تست ها در سطح کنکور بهخوبی آماده میکند و جمعبندی ضروریترین تستها، پرسشهای نشاندار و زماندار و تستهای کنکورهای سالهای گذشته با گرفتن آزمون کنکوری از خودتان و خواندن کتابهای جمعبندی که شامل درسنامههای خلاصه و کاربردی و تستهای کنکوری در سطح قویتری هستند، میپردازید.
پاسخ ها