حالات خوابیدن در بارداری اهمیت زیادی داره و ضمن بهبود سلامت مادر، در رشد جنین تاثیرگذار هست. جالبه بدونید مادرانی که حالات خوابیدن اونها در دوران بارداری مناسب بوده، عضلات انعطاف پذیرتر و قویتری دارند و این مسئله باعث میشه زایمان طبیعی راحتتری هم داشتهباشند.
در مقاله قبل به بررسی مشکلات خواب دوران بارداری پرداختیم. در ادامه این مقاله از نی نی سایت قصد داریم به بررسی حالات خوابیدن در بارداری و تاثیر اون بر جنین بپردازیم. پس اگر باردار هستید و مایلید وضعیت بدن، کیفیت خواب و راحتی خودتون رو بهبود بدید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
در سه ماه ابتدای دوران بارداری جنین هنوز فضای زیادی رو در رحم اشغال نکرده و فشاری هم به اندامهای داخلی بدن مادر وارد نمیشه. با این حال بهتره از همون ابتدای بارداری یک حالت خواب مناسب رو انتخاب کنید. این کار از بروز مشکلات مختلف در ماههای بعد پیشگیری میکنه. برای خوابیدن در سه ماه اول بارداری، نکات زیر رو مد نظر داشتهباشید:
· به پهلو بخوابید: این حالت یکی از بهترین موقعیتهای خواب در دوران بارداری هست که جریان خون رو بهبود داده، فشار وارده به کبد رو کمتر میکنه و حالت تهوع صبحگاهی رو کاهش میده.
· از یک بالش استفاده کنید: با گذاشتن یک بالش نرم بین دو زانو، فشار کمتری به لگن و کمر وارد میشه.
به طور کلی در این دوران هر موقعیتی که باعث ایجاد احساس راحتی در مادر بشه خطری نداره.
در سه ماه دوم بارداری بدن مادر دچار تغییرات فیزیکی زیادی میشه. رشد جنین در این دوران باعث بزرگ شدن رحم و فشار آوردن اون به اندامهای داخلی مادر میشه. پس انتخاب بهترین حالات خوابیدن در این دوره اهمیت زیادی برای سلامت جنین و راحتی مادر داره.
در ادامه بهترین حالات خوابیدن در بارداری رو در این دوره بررسی میکنیم:
· به پهلوی چپ بخوابید: بهترین حالت خوابیدن در بارداری (3 ماه دوم) خوابیدن به پهلوی چپ هست که باعث بهبود جریان خون به جنین و رحم (از بزرگ سیاهرگ زیرین) میشه. این نوع خوابیدن از وارد شدن فشار به کبد و کلیهها هم پیشگیری میکنه که کاهش تورم پاها و دستها رو به همراه داره. البته خوابیدن به پهلوی راست هم در صورتی که احساس راحتی داشتهباشید مشکلی نداره.
· به پشت نخوابید: از هفته 28 ام حاملگی نباید به پشت بخوابید. این نوع خوابیدن با فشاری که به شریانهای بزرگ وارد میکنه، باعث کم شدن جریان خون به قلب مادر و کاهش انتقال غذا و اکسیژن به جنین میشه. همچنین مادر ممکنه دچار کاهش فشار خون، سرگیجه، سوزش سر دل یا حتی مشکلات تنفسی بشه. بر اساس مطالعاتی که در این باره انجام شده، احتمال سقط جنین و مردهزایی در مادرانی که به صورت مداوم به پشت میخوابند زیاد هست.
· از بالشهای حمایتی استفاده کنید: قرار دادن بالشهای مخصوص حاملگی در قسمت زیر شکم، پشت یا بین دو زانو، باعث کاهش فشار به شکم و کمر مادر میشه. برای راحتی بیشتر میتونید یک بالش کوچک زیر سر قرار بدید. بالشهای بارداری به صورت C یا U هستند و به طور کامل از بدن حمایت میکنند. استفاده از این بالشها به ویژه به مادرانی توصیه میشه که در ناحیه کمر یا لگن درد دارند.
خستگی روحی و جسمی، اختلالات خلقی مثل افسردگی، محدودیت رشد جنین و پره اکلامپسی (بالا رفتن فشار خون در دوران حاملگی)، از جمله عوارض نداشتن خواب کافی در دوران بارداری هستند.
اگه قسمتی از پشت بدن رو با استفاده از چند بالش بالا نگه دارید، رفلاکس (بازگشت) اسید معده به مری و سوزش سر دل کمتر میشه.
برای کاهش درد یا تورم در ناحیه ساق پا، میتونید پاها رو با استفاده از بالش کمی بالا نگه دارید.
پاسخ ها