با توجه به اینکه دوران بارداری یک تجربه تازه و جالبه، اتفاقاتی که در این مدت میافته هم هیجانانگیز و ناآشنا هستن. مامانای عزیز در این دوره رویایی تا زمان تولد نوزاد خود تمام تلاششون رو میکنن تا نوزادشون به سلامت به دنیا بیاد. یکی از نکات جالب در دوران بارداری، رشد و بزرگ شدن جنین درون بدن مادره.
در این مقاله، ما به بحث در مورد وزن مناسب جنین در هفتههای بارداری پرداخته و بررسی میکنیم که هر بخش از بدن جنین چه زمانی شکل میگیره و چجوری رشد میکنه. این اطلاعات نه تنها به مامانا کمک میکنه تا فرآیند رشد جنین رو درک کنن، بلکه از لحاظ علمی نیز بسیار جالب و ارزشمنده.
هفتههای اول تا دوم:
معمولا مامان در این هفتهها پریوده و هیچ تغییر مشهودی در بدنش رخ نمیده. اما پایان هفته دوم، یک تخمک از تخمدان آزاد میشه و در صورتی که در این دوران رابطه جنسی داشته باشین، احتمال لقاح وجود داره.
هفته چهارم:
در این هفته، جنین مثل یک گلوله کوچک از سلولهاست. تغذیه از خون مادر شروع میشه. در این هفته، جنین به اندازهی دونه کنجده. طول جنین 1/0 سانتیمتر و وزن آن کمتر از 1 گرمه.
هفته پنجم:
در این هفته، سلولهای خونی، کلیهها، و سلولهای عصبی رشد میکنن. همچنین مغز، نخاع، قلب و دستگاه گوارش در همین زمان ساخته میشن. وزن جنین حدود 1 گرم و طول آن 2/0 سانتیمتره.
هفتههای ششم و هفتم:
در این هفتهها، بازوها و پاهای جنین شروع به رشد میکنن. همچنین چشمها و گوشها شکل میگیره و ساختار استخوانی جنین شما در حال شکلگیریه. ضربان قلب جنین با دستگاه قابل شنیدنه. جنین به اندازهی نخوده. وزن جنین حدود 1 تا 2 گرم و طول آن بین 5/0 تا 1/1 سانتیمتره.
هفتههای هشتم و نهم:
اعضای بدن مانند دستها، پاها و انگشتان شکل میگیرن. چشمها حالتی شبیه به چشم انسان پیدا میکنن. در این دوره، وزنش حدود 2 گرم و طولش حدود 2 سانتیمتره.
هفته دهم:
در این هفته، اکثر اعضای بدن جنین شکل میگیرن و ضربان قلب به صورت منظمه. نوک انگشتان و پاها تشکیل شده. وزن جنین حدود 4 گرم و طول آن حدود 3 سانتیمتره.
هفتههای یازدهم تا سیزدهم:
در هفتههای سیزدهم، جنین به اندازهی هلو است. وزن جنین در این دوره حدود 20 گرم و طول آن حدود 7 سانتیمتره.
هفتههای چهاردهم تا شانزدهم:
در این هفتهها، جنین به شدت فعال میشه و تکون میخوره. ناخنها و ابروها شکل میگیرن. وزن جنین حدود 100 گرم و طول آن حدود 10 سانتیمتره.
هفتههای هفدهم تا نوزدهم:
در این هفتهها، اندامها به طور کامل تشکیل میشن. هفتههای نوزدهم، جنین به اندازهی خیار یا کدو بزرگه. وزن جنین در این دوره حدود 250 گرم و طول آن حدود 15 سانتیمتره.
هفتههای بیستم تا بیست و دوم:
در این هفتهها، جنین به شدت فعاله و تکون تکون میخوره. ساختار استخوانی تقویت میشه و سیستم عصبی به تدریج کامل میشه. وزن جنین در این دوره حدود 400 گرم و طول آن حدود 27 سانتیمتره.
هفتههای بیست و سوم تا بیست و ششم:
مغز جنین، ریهها و راههای هوایی به سرعت رشد میکنن. وزن نوزاد حدود 680 تا 720 گرم و طول آن 32.4 سانتیمتره.
هفته بیست و هفتم:
ابروها و مژهها به طور کامل شکل گرفتن و تمام قسمتهای چشم نوزاد رشد کرده. رد پا و اثر انگشت در حال شکلگیریه. وزن نوزاد حدود 830 تا 870 گرم و طول آن 33.9 سانتیمتره.
هفتههای سی و یکم تا سی و چهارم:
استخوانهای نوزاد کاملا رشد کردن، اما هنوز نرم هستن. بدن نوزاد شروع به ذخیره آهن، کلسیم و فسفر میکنه. وزن نوزاد حدود 3450 تا 3550 گرم و طول آن 51.3 سانتیمتره.
هفتههای سی و پنجم تا سی و هفتم:
از این زمان به بعد روند افزایش وزن کند میشه. پوست نوزاد به دلیل ذخیره چربی زیر آن، چروک نیست. قلب و عروق خونی نوزاد کاملا تشکیل شده و ماهیچهها و استخوانها به طور کامل رشد کردن. وزن نوزاد حدود 2900 تا 3010 گرم و طول آن 47.9 سانتیمتره.
هفته چهلم:
در این هفته، نوزاد به اندازهی هندوانه است و وزن نوزاد حدود 3450 تا 3550 گرم و طول آن 51.3 سانتیمتر است. این هفته، نوزاد به اندازهای رسیده که بتونه به دنیا بیاد. به عبارت دیگه، هر لحظه برای انجام عمل مناسبه.
سخن پایانی
توجه داشته باشین که این مراحل بارداری تقریبی هستن و ممکنه در هر حاملگی اختلافاتی وجود داشته باشه. همچنین، اگه نگران هر مسئلهای در طول بارداری خود هستین، با پزشکتون مشورت کنین. اون میتونه شما رو بهتر راهنمایی کنه. اگه میخواین راجب بهترین روش اندازهگیری وزن جنین مطالعه کنین این مطلب رو بخونین.
پاسخ ها