مکیدن انگشت در کودکان ممکنه یک عادت طبیعی در مراحل اولیه رشد باشه. اغلب کودکان در سن ۲-۳ سالگی این عادت رو دارن. گاهی دیده شده که کودکان ممکنه تا ۷ سالگی این عادت رو داشته باشن. اگه این عادت به طور مداوم ادامه پیدا کنه، باید نسبت به این موضوع حساس بشین. اگه به تازگی متوجه شدین بچهی شما هنوز در حال مکیدن انگشتشه بهتره این مقاله رو تا انتها بخونین. در این مقاله ما براتون علل، عوارض و راههای درمان این اختلال رو توضیح میدیم.
اختلال مکیدن انگشت در کودکان ممکنه به چند عامل بستگی داشته باشه. این اختلال به عنوان اختلال (Digit Sucking) معروفه. عللش ممکنه نیاز به دوری از استرس یا نگرانی، احساس امنیت و آرامش، یا حتی کنجکاوی بیش از حد کودکان باشه. این اختلال زمانی مهم میشه که به طور مداوم ادامه پیدا کنه و روی رشد دندونها و ساختار دهان تاثیر بذاره.
مکیدن انگشت در کودکان ممکنه به دلایل مختلفی باشه. این دلایل شامل:
همونطور که میدونین کودکان در مراحل اولیه زندگیشون به وسیلهی خوردن و لمس کردن، میتونن وسایل اطرافشون رو بشناسن. مثلا ممکنه کودک هر وسیلهای رو به سمت دهانش ببره و اونو بخوره. این اصلا جای نگرانی نداره! کودکان با این کار درک بهتری از اون وسیله پیدا میکنن و بهتر اونو میشناسن. مکیدن انگشت هم ممکنه برای شناخت بیشتر از انگشتان و دهان و دندونهاش باشه اما این کار تا زمانی طبیعیه که به طور مداوم نباشه!
با توجه به عوارضی که این کار برای کودکتون داره شاید تصمیم گرفته باشین که کودکتون رو از این کار منع کنین. برای کمک به کودک در ترک عادت مکیدن انگشت در کودکان، میتونین از راهکارهای زیر استفاده کنین:
خیلی مهمه که این فرایند با توجه به ویژگیها و نیازهای خاص کودک شما انجام بشه. شما باید با صبوری و توجه به روحیه کودکتون این مسیر رو تا انتها ادامه بدین. برای اطلاع بیشتر از راهکارها و بایدها و نبایدهای ترک این کار میتونین روی این مطلب کلیک کنین.
سخن پایانی
برای کمک به کودکان در ترک این عادت طبیعی، مهمترین نکته، صبوری و حمایته. با تشویق، میتونین به کودک کمک کنین تا این عادت رو کنترل کنه. به خاطر داشته باشین که هر کودک منحصر به فرده و نیاز به راهکارهای شخصیشده داره. پس به حرف اطرافیان و توصیههای در و همسایه گوش نکنین!
پاسخ ها