همیشه انتخاب مواد غذایی مناسب برای نوزاد، دغدغه اصلی مادر و پدرهاست . اینکه مواد غذایی که انتخاب میکنند برای او مضر نباشد و سلامتیاش را به خطر نیندازد. یکی از مواد غذایی که خیلی از والدین برای شروع تغذیه فرزندشان تردید دارند، گوشت قرمز است. اینکه از چه زمانی میتوانند به نوزادشان گوشت قرمز بدهند، گوشت قرمز چه فواید و ضرری برای نوزاد شان دارد، مهمترین سوالاتی است که در این زمینه مطرح میشود.
پزشکان متخصص معتقدند بدن نوزاد بعد از ۶ و ۷ ماهگی نیاز شدیدی به آهن پیدا می کند. گوشت منبع خوبی از آهن و روی است. نوزادان برای رشد صحیح و جلوگیری از کم خونی به آهن زیادی احتیاج دارند ، بنابراین اضافه کردن گوشت به رژیم غذایی نوزاد راهی مناسب برای تهیه طبیعی این مواد مغذی است. اگر نوزاد از شیر مادر
تغذیه میشود، آهن برای او از اهمیت ویژهای برخوردار است. گوشت نه تنها سرشار از آهن است ، بلکه نوع خاصی از آهن نیز دارد که فقط در غذاهای حیوانی یافت میشود. این نوع نسبت به آهن موجود در گیاهان توسط نوزاد بهتر جذب میشود. گوشت همچنین دارای پروتئین، روی ، ویتامین B12 و چربیهای زیادی است.
غذای کمکی نوزاد، هر آنچه باید بدانید!
بهترین زمان برای استفاده از گوشت در رژیم غذایی نوزاد بعد از ۷ ماهگی است. یعنی زمانی که رشد کودک به ثبات رسیده است و به خوبی میتواند بنشیند و سرش را به طور ثابت بالا نگه دارد و در زمان غذا خوردن وقتی یک قاشق غذا در دهانش میگذارید آن را با زبانش بیرون نمیدهد. کارشناسان توصیه می کنند بهتر است تغذیه با گوشت را با یک پوره خیلی رقیق شروع کنید. گوشت حاوی آهن و زینک است که به راحتی جذب میشود .
برای استفاده از گوشت قرمز در رژیم غذایی نوزاد به این نکات توجه کنید:
گوشت گوساله مقدار کمتری چربی نسبت به گوشت گوسفند است به همین دلیل برای مفیدتر است. به نظر نمیرسد که به طور طبیعی کودکان به گوشت گوساله آلرژی نشان دهند. اما به دلیل اینکه بدن همه نوزادان مثل هم نیست و ممکن است یکی به گوشت گوساله واکنش نشان بدهد حتما قبل از استفاده از گوشت با پزشک متخصص مشورت کنید.پزشک با توجه به سابقه حساسیت و نوع این آلرژی نوع گوشتی که باید انتخاب کنید را مشخص می کند.
گوشتهای فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس و همبرگر برای نوزادان مضر هستند، چون این فرآوردهها سرشار از نمک و نیترات هستند. انواع سوشی و ماهی خام نیز برای نوزادان ممنوع است. حواستان باشد غذای نوزاد باید به طور کامل پخته شده باشد.
پاسخ ها