اگر متوجه شدید که به طور منظم یا به گونهای استفراغ میکنید که از کنترل خارج میشود ممکن است لازم باشد استراتژیهایی برای توقف استفراغ بیاموزید. استفراغ زمانی اتفاق میافتد که بدن شما یک مادهای را قبول نکند. سپس به طور محافظتی خود را از چیزی که ممکن است به عنوان سم ببیند تخلیه میکند. این کار را با تخلیه محتویات معده انجام میدهد. بسته به موقعیت بدن شما ممکن است چیزهای مختلفی را به عنوان تهدید درک کند. برخی از علل اصلی استفراغ عبارتند از:
گاستروانتریت:
این ویروس که به آنفولانزای معده نیز معروف بوده و یک ویروس گسترده است. پس از قرار گرفتن در معرض عفونت از طریق دست زدن به بینی، دهان یا چشمها پخش میشود. شما همچنین میتوانید آن را از خوردن غذاهای حاوی ویروس در آن دریافت کنید. معمولاً یک تا سه روز حالت تهوع و استفراغ ایجاد میکند. هیچ درمانی جز انتظار برای پایان یافتن و هیدراته ماندن وجود ندارد.
دریازدگی:
برخی افراد هنگام مطالعه در ماشین یا قایق دچار حالت تهوع شدید میشوند. این به دلیل اختلاف بین حرکت تشخیص داده شده توسط گوش داخلی شما و آنچه میبینید ایجاد میشود.
بارداری:
تهوع و استفراغ یک علامت رایج در طول بارداری است. معمولاً علائم تهوع و استفراغ بعد از چهار هفته از بارداری شروع میشود و در حدود هفته چهاردهم بارداری پایان مییابد. برای تسکین علائم حالت تهوع و استفراغ در دوران بارداری به جز استراحت و هیدراته ماندن نمیتوانید کار زیادی انجام دهید.
رفلکس اسید:
این وضعیتی است که در آن سیستم گوارش شما آنطور که باید عمل نمیکند. باعث میشود اسید معده و غذا از طریق مری شما بالا بیاید. طعم اسید معده میتواند باعث استفراغ شما شود. درمان این بیماری معمولاً به معنای تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی است. همچنین میتوانید برای تسکین کوتاه مدت از آنتی اسیدها استفاده کنید.
فشار:
ممکن است با احساس کسالت قبل از یک رویداد مهم یا صحبت در جمع آشنا باشید یا شاید این احساس در طول جلسات خاص یا مکالمات شخصی ایجاد شود. در هر صورت اتفاقاتی در زندگی شما که باعث ایجاد احساسات شدید میشود بدن شما را به گونهای تحت تأثیر قرار میدهد که حالت تهوع در شما ایجاد میکند. تنها راه پیشگیری یا درمان مدیریت استرس است.
استفراغ میتواند به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید اما شرایط خاصی وجود دارد که در آنها مراجعه به پزشک ضروری است. اینها ممکن است زمانی رخ دهند که علائم زیر را داشته باشید:
چگونه جلوی استفراغ خود را بگیرم؟
دستهای خود را مرتب بشویید:
از آب گرم و صابون برای شستشوی مرتب انگشتان و دستان خود استفاده کنید. برای تمیز کردن صحیح دستها این کار را هر بار حداقل 30 ثانیه انجام دهید و مطمئن شوید که زیر ناخنهایتان را نیز تمیز میکنید.
مراقب غذای خود باشید:
مطمئن شوید که هر غذایی که ممکن است تاریخ گذشته باشد را دور بریزید. این به شما کمک میکند تا خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را کاهش دهید.
از داروهای ضدتهوع استفاد کنید:
داروهای پیشگیرانهای وجود دارد که میتوانید برای کمک به علائم خود استفاده کنید. به طور مشابه اگر اغلب میگرن را تجربه میکنید مصرف داروهای میگرن در شروع میگرن به شما کمک میکند تا حالت تهوع نداشته باشید.
منبع:
پاسخ ها