کم آبی بدن:
بزاق شما (تف) به طور طبیعی حاوی مقدار کمی نمک است. اما زمانی که به خوبی هیدراته نمیشوید نمک موجود در بزاق شما غلیظتر میشود. افرادی که برای بیماریهای قلبی یا کلیوی از دیورتیکها استفاده میکنند ممکن است نیاز به محدود کردن مصرف آب داشته باشند. اگر شرایط سلامتی دارید از پزشک خود بپرسید که چه مقدار آب باید در روز بنوشید.
دهان خشک:
خشکی دهان زمانی اتفاق میافتد که غدد بزاقی شما بزاق کافی تولید نمیکند. افراد مبتلا به خشکی دهان ممکن است متوجه مشکلات چشایی از جمله طعم نمکی یا فلزی شوند. معمولاً علائم دیگری نیز خواهید داشت مانند بوی بد دهان و گلو درد مداوم. خشکی دهان با افزایش سن بیشتر میشود اما میتواند نشانهای از برخی بیماریها مانند دیابت باشد. بسیاری از مردم با محصولات بدون نسخه مانند قرصهای جویدنی و دهانشویههایی که برای خوشبو شدن دهان شما طراحی شدهاند تسکین مییابند. اگر این چیزها کمکی نکرد با پزشک خود صحبت کنید. خشکی طولانی مدت دهان میتواند خطر پوسیدگی دندان را افزایش دهد.
داروها:
برخی از داروها میتوانند به عنوان یک عارضه جانبی باعث خشکی دهان شوند که منجر به طعم نمکی یا فلزی در دهان شما میشود. اگر داروهای تجویزی مصرف میکنید و متوجه خشکی دهان میشوید با ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی خود صحبت کنید. آنها ممکن است بتوانند داروی شما را تغییر دهند یا داروهای خانگی مانند قرصهای خشک دهان را برای مبارزه با این مشکل توصیه کنند. داروهایی که میتوانند باعث خشکی دهان یا طعم شور شوند عبارتند از:
آلرژی:
آلرژی یا عفونت طولانی مدت سینوس میتواند باعث آبریزش بینی شود. این علامت که به عنوان چکه پس از بینی شناخته میشود میتواند باعث ایجاد طعم شور در دهان شود. اگر آلرژی دارید ممکن است احساس کنید همیشه میخواهید سرفه کنید.
بارداری:
تغییرات هورمونی بارداری میتواند باعث التهاب در بینی شود. این عارضه بیضرر که معمولاً رینیت بارداری نامیده میشود باعث آبریزش بینی، ترشحات پس از بینی و گاهی طعم شور خواهد شد. قبل از مصرف هر گونه دارویی در دوران بارداری با ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتی خود صحبت کنید.
شرایط خود ایمنی:
یک وضعیت خود ایمنی باعث میشود که سیستم ایمنی بدن شما به بافت سالم بدن حمله کند. اگر یک بیماری خود ایمنی مانند لوپوس یا آرتریت روماتوئید دارید در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سندرم شوگرن هستید. این وضعیت غدد بزاقی شما را تحت تأثیر قرار میدهد و منجر به خشکی دهان و تغییر طعم میشود. اگر دهانی خشک یا شور دارید و بیماری خود ایمنی تشخیص داده شده است به پزشک خود اطلاع دهید. آنها ممکن است برای کمک به درمان خشکی دهان درمانهای دیگر را توصیه کنند.
اختلالات عصبی:
هر گونه طعم غیر طبیعی از جمله طعم نمکی طولانی مدت میتواند به این معنی باشد که سیگنالهای چشایی مغز شما آنطور که باید کار نمیکنند. مغز حاوی اعصابی است که به چشایی مرتبط هستند. با این حال معمولاً علائمی مانند تشنج، تغییرات بینایی، سردرد یا از دست دادن بویایی را مشاهده میکنید.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
منبع:
پاسخ ها