شیراز شهری پر از راز و عشق است که درون هر شخصی، حس و حال زیبایی را به وجود می آورد. طبیعت فوق العاده زیبای شیراز، مردم خون گرم و مهربان این شهر و غذاهای محلی شیراز زبانزد خاص و عام است و طرفداران بسیاری دارد که در ادامه چند نوع از بهترین غذاهای محلی شیراز را معرفی خواهیم کرد،که میتوانید سفارش آنلاین غذا
داشته باشید . با ما همراه باشید.
معرفی غذاهای محلی شیراز
برخی از غذاهای محلی شیراز عبارتند از:
قنبرپلو شیرازی
یکی از غذاهای مشهور و خوشمزه شیراز قنبرپلو شیرازی است که از موادی نظیر گوشت چرخ کرده، کشمش، گردو، زعفران و رب انار طبخ می شود. برای تهیه قنبرپلو شیرازی:
- ابتدا پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط کرده و به خوبی ورز دهید.
- سپس گوشت را به شکل قلقلی در آورده، همراه با پیاز در روغن سرخ کنید، گردو خرد شده، کشمش و رب انار را نیز به مواد اضافه کرده تا با هم سرخ شده و طلائی شوند.
- در ادامه برنج را آبکش کرده و مواد آماده شده را لابه لای برنج بریزید. سپس روی برنج، زعفران دم کرده اضافه کنید و اجازه دهید قنبرپلو روی حرارت ملایم دم بکشد.
کلم پلو شیرازی
کلم پلو شیرازی همراه با سالاد شیرازی ترکیب بی نظیر و شگفت انگیزی است و برای تهیه این غذای لذیذ به موادی نظیر گوشت چرخ شده، کلم قمری، برنج، آبلیموی تازه، ادویه، سبزی های معطر مختلف و زعفران نیاز دارید.
طرز تهیه کلم پلو شیرازی خوشمزه
- ابتدا گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر ترکیب کرده و به خوبی ورز دهید و سپس مواد را درون یخچال قرار دهید تا کمی سفت شود.
- مواد را از یخچال خارج کرده و قلقلی های کوچکی با گوشت درست کنید و روی یک سینی بچینید. مجدداً گوشت ها را در داخل یخچال قرار داده تا سفت شوند.
- در ادامه کلم را به صورت نواری برش زده و داخل ماهیتابه با مقداری روغن تفت دهید، وقتی که کلم شفاف و سبک شد، زردچوبه، فلفل و کمی نمک را به آن اضافه کنید. سپس کمی مواد را تفت داده و مقداری آبغوره اضافه کنید.
- بعد از اینکه کلم ها سرخ و طلائی شد، آن را کنار بگذارید.
- درون یک قابلمه آب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا آب جوش آید، سپس کمی زردچوبه، نمک و برنج را به آب اضافه کنید.
- بعد از نرم شدن برنج، آن را آبکشی کنید.
- گوشت های قلقلی شده را نیز سرخ کرده و کمی زعفران به آنها اضافه کنید.
- در مرحله بعد به برنج آبکشی شده، کلم های سرخ شده و سبزی های خشک را اضافه کنید.
- کف قابلمه مقداری روغن و زعفران بریزید و نان را کف قابلمه قرار دهید.
- کلم پلو را یک ردیف به قابلمه اضافه کرده و سپس کوفته قلقلی و کمی از روغن آن را روی برنج ها بریزید.
- مجدداً این کار را انجام داده و مواد و برنج را به صورت لایه لایه به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید کلم پلو شیرازی دم بکشید.
هویج پلو
هویج پلو یکی دیگر از غذاهای محلی شیراز است که به صورت زیر طبخ می شود.
- برای تهیه هویج پلو شیرازی ابتدا برنج را آبکش کرده و به یک سوم برنج زعفران اضافه کنید تا برنج زعفرانی شود.
- سپس برنج زعفرانی را کف قابلمه بریزید و با ته کفگیر فشار دهید و در ادامه مابقی برنج سفید را اضافه کنید.
- مجدداً پلو را فشار داده تا دو لایه برنج به خوبی بهم بچسبد، سپس اجازه دهید پلو دم بکشد. در ادامه هویج ها را رنده کنید.
- پیاز را به شکل خلالی خرد کرده و در تابه ای بریزید و با مقداری روغن تفت دهید تا طلائی شود. بعد از سرخ شدن پیازها، هویج را به آن اضافه کنید.
- سپس به هویج و پیاز در حال سرخ شدن، پودر دارچین، کمی شکر و زعفران اضافه کنید و اجازه دهید کمی روی حرارت ملایم مواد پخته شود.
- در مرحله بعد کمی زرشک با مقداری شکر ترکیب کرده و در تابه ای کوچک سرخ کنید.
- سپس خلال پسته را اضافه کرده و با هم تفت دهید.
- مرغ آب پز شده را ریش ریش کرده و همراه با زعفران و آبلیموی تازه با مقداری روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلائی شود.
- بعد از دم کشیدن پلو، هویج پلو را در ظرف زیبایی بریزید. مواد سرخ شده و مرغ طلائی شده را روی پلو به همراه زرشک و خلال پسته تزئین کرده و سرو کنید.
آلبالو پلو شیرازی یکی از بهترین غذاهای محلی شیراز
شما می توانید این غذای لذیذ را در منزل طبخ کنید یا از رستوان های بی نظیر و با کیفیتی نظیر رستوران هفت خوان شیراز
، با سفارش آنلاین غذا، تهیه کرده و به همراه خانواده میل کرده و لذت ببرید.
شیرازی پلو (ته چین مرغ و بادمجان)
برای طبخ این غذای دلپذیر، متفاوت و خوش عطر و طعم به موادی نظیر بادمجان، سینه مرغ، زعفران دم کرده، تخم مرغ، ماست چکیده و کره نیاز دارید.
آماده کردن سینه مرغ
برای تهیه شیرازی پلو، سینه مرغ را با به همراه پیاز، برگ بو، فلفل سیاه، نمک و آب درون قابلمه بریزید و اجازه دهید تا سینه مرغ پخته شود. بعد از پخته شدن مرغ، آن را ریش ریش کرده و مقداری زعفران به سینه مرغ اضافه کنید و داخل تابه ای بریزید. سپس اجازه دهید مرغ ریش شده با زعفران کمی سرخ شود.
سرخ کردن بادمجان ها
در این مرحله بادمجان ها را شسته و پوست بگیرید. سپس به صورت حلقه حلقه برش زده و داخل محلول آب و نمک قرار دهید تا تلخی بادمجان از بین برود. در ادامه بادمجان ها را آبکشی کرده و اجازه دهید تا خشک شوند. داخل ماهیتابه ای مقداری روغن بریزید و بادمجان ها را سرخ کنید.
آماده کردن مایه شیرازی پلو
تخم مرغ ها را داخل ظرفی بشکنید و زعفران، ماست چکیده و کره آب شده را به تخم مرغ ها اضافه کرده و به خوبی باهم مخلوط کنید.
آبکش کردن برنج
برنج را از قبل با مقداری نمک خیس کرده، سپس روی حرارت قرار دهید تا جوش آید. بعد از اینکه برنج کمی نرم شد، آن را آبکش کنید.
دم کردن ته چین شیرازی
در این مرحله، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و کمی روغن درون قابلمه بریزید، سپس برنج را همراه با مایه ته چین مخلوط کرده و نیمی از مواد را داخل قابلمه بریزید. در ادامه بادمجان های سرخ شده را به همراه مرغ ریش شده روی برنج قرار دهید. سپس مابقی برنج را اضافه کنید. بعد از دم کشیدن ته چین شیرازی، روی آن را با استفاده از زرشک، خلال بادام و خلال پسته تزئین کرده و نوش جان کنید.
همچنین می توانید این غذای فوق العاده خوشبو و خوشمزه را از شهر غذا شیراز
سفارش آنلاین دهید و نوش جان کنید.
لوبیا پلو شیرازی
لوبیا پلوی شیرازی از ترکیب موادی نظیر لوبیای چشم بلبلی، شوید خشک یا شوید تازه، گوشت چرخ کرده، سیر تازه، برنج و زعفران درست می شود. این غذای خوشمزه و لذیذ علاوه بر اینکه در منزل به راحتی طبخ می شود، می توانید از رستوران های معروف و با کیفیت در شیراز نظیر رستوران هفت خوان شیراز به صورت آنلاین سفارش دهید و نوش جان کنید.
شکر پلو شیرازی یکی از بهترین غذاهای محلی شیراز
شکرپلو را با استفاده از برنج، شکر، خلال بادام، خلال پسته، خلال نارنج یا پوست پرتقال، زعفران و گلاب طبخ می شود.
طرز تهیه شکر پلو شیرازی خوشمزه
- ابتدا برنج را از قبل در آب و نمک خیس کنید.
- خلال نارنج یا پوست پرتقال را چند مرتبه در آب جوشانده تا تلخی آن از بین برود.
- در ادامه خلال بادام و پسته را در مقداری گلاب خیس کنید.
- شکر را به همراه آب و گلاب در قابلمه کوچکی روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر غلیظ شده و شبیه شهد شود.
- سپس زعفران را با مقداری آب جوش مخلوط کرده و به شکر اضافه کنید.
- در ادامه 2 قاشق غذاخوری روغن به شکر اضافه کنید.
- برنج را روی حرارت قرار داده و مقداری زردچوبه به برنج اضافه کنید.
- بعد از اینکه برنج کمی نرم شد، آن را از روی حرارت بردارید.
- برنج را داخل ظرفی ریخته و شهدی که آماده کرده اید را به برنج اضافه کرده و مواد را به خوبی باهم ترکیب کنید.
- برنج ترکیب شده با شهد شکر را درون قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی دم بکشد.
- سپس خلال بادام و خلال پسته را با کمی شهد شکر در قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم تفت دهید.
- بعد از اینکه برنج دم کشید، آن را در ظرف زیبایی بریزید و با استفاده از خلال ها روی برنج را تزئین کرده و سرو کنید.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم بهترین غذاهای محلی شیراز را به همراه طرز تهیه آنها برای شما معرفی کنیم. بنابراین این غذاهای لذیذ را در منزل تهیه کرده و در کنار خانواده نوش جان کنید و لذت ببرید. همچنین می توانید این غذاهای محلی لذیذ و خوش عطر و طعم شیرازی را از رستوران هفت خوان شیراز یا شهر غذا شیراز به صورت آنلاین سفارش داده و نوش جان کنید.
پاسخ ها