بسیار مهم است که مادران در هنگام شیردهی وعدههای غذایی منظم خود را برای به دست آوردن مواد مغذی ضروری و همچنین برای افزایش سطح شیر مادر حفظ کنند. در اینجا 10 ماده غذایی وجود دارد که باید در هنگام شیر دادن به کودک خود از آنها اجتناب کنید.
کافئین:
در حالی که ممکن است مقداری کافئین خوب باشد اما باید بدانید که کافئین به شیر مادر وارد میشود. بدن نوزادان برای پردازش کافئین به سرعت بدن بزرگسالان آماده نیست.
ماهی:
لازم نیست به طور کامل از ماهی اجتناب کنید اما باید در مورد نوع غذاهای دریایی که میخورید انتخاب کنید. برخی از ماهیها ممکن است دارای جیوه بالایی باشند که میتواند به شیر شما راه پیدا کند.
شکلات:
در حالی که مجبور نیستید شکلات را به طور کامل حذف کنید اما منبعی از کافئین است. برخی از مادران شیرده نیز دریافتند که خوردن شکلات اثر ملین بر روی نوزاد دارد. اگر بعد از خوردن شکلات او دچار یبوست شد به این معنی است که وقت آن رسیده است که آن را به طور کامل کاهش دهید یا حذف کنید.
جعفری یا نعناع:
جعفری یک چاشنی خوب است اما مشکل این گیاهان این است که هر دو با خطر کاهش عرضه شما همراه هستند. اگر در مقادیر کم استفاده شوند نباید مشکلی ایجاد کنند، اما مراقب هر گونه افت بعد از غذا خوردن باشید به خصوص اگر با جهش رشد روبرو میشوید که در آن کودک بیشتر از حد معمول گرسنه میشود.
لبنیات:
لبنیات یکی از رایجترین مواد غذایی مشکل ساز برای نوزادانی است که از شیر مادر تغذیه میکنند. اگر کودک شما بعد از شیردهی اگزما یا سایر مشکلات پوستی دارد یا مشکلات خواب دارد، یک رژیم غذایی بسیار به کار میآید. در حالی که اجتناب از تمام لبنیات ممکن است دشوار باشد برای بهبود حساسیت باید برای چند هفته از لبنیات استفاده نکنید.
الکل:
الکل وارد شیر مادر میشود و میتواند بر کودک شما تأثیر منفی بگذارد. در حالی که بهتر است از نوشیدن خودداری کنید، اگر یک یا دو نوشیدنی بنوشید متابولیزه شدن الکل 1 تا 2 ساعت طول میکشد. الکل بیش از آنچه در جریان خون شما باقی میماند در شیر مادر باقی نمیماند، بنابراین به محض اینکه کاملاً هوشیار شدید شیردهی را از سر بگیرید.
مرکبات:
دستگاه گوارش کودک شما هنوز نابالغ است و برخی از ترکیبات موجود در مرکبات میتواند تحریککننده باشد.
بادام زمینی:
اگر سابقه حساسیت به بادام زمینی در خانواده شما وجود دارد حتماً از خوردن بادام زمینی خودداری کنید. ترکیبات حساسیتزا موجود در بادام زمینی و آجیل درختی میتواند از طریق شیر مادر منتقل شود. اگر مطمئن نیستید که کودک شما ممکن است آلرژی به بادام زمینی داشته باشد مراقب خس خس سینه، بثورات پوستی یا کهیر در کودک خود باشید.
سیر:
اگر متوجه شدید که کودک شما گهگاهی تمایلی به شیر خوردن ندارد یا در حین شیردهی تمایلی به خوردن سینه شما ندارد این را به خاطر بسپارید که دیگر از سیر استفاده نکنید زیرا سیر طعم بدی روی شیر شما خواهد گذاشت.
گندم:
اگر کودک شما مدفوع خونی داشته باشد ممکن است عدم تحمل گلوتن مقصر باشد. گیجی و شکم دردناک نیز میتواند به مشکلات مربوط به گندم اشاره کند. برخی از مادران تصمیم میگیرند تمام غذاهای رایج مشکلزا را حذف کنند و سپس شروع به مصرف مجدد بکنند.
منبع:
پاسخ ها