گاهی اوقات تشخیص علت پریودهای سنگین ممکن است دشوار باشد. با این حال برخی از شرایط فیزیکی که رحم را تحت تأثیر قرار میدهند، مانند فیبرومها و پولیپها که ممکن است باعث خونریزی شدید قاعدگی شوند. شایعترین دلایل پریودهای سنگین عبارتند از:
فیبرومها:
فیبرومها رشد غیرطبیعی هستند که در عضله رحم ایجاد میشوند. آنها بسیار شایع هستند و میتوانند در 80 درصد از زنان رخ دهند. آنها اغلب به عنوان "تومور" شناخته میشوند، اما اکثریت قریب به اتفاق سرطانی نیستند. فیبرومها اگر بزرگ باشند، اگر تعداد زیادی از آنها وجود داشته باشد یا به سایر اندامهای داخلی شما فشار بیاورند، احتمالاً علائم ایجاد میکنند. برخی از زنان مبتلا به فیبروم خونریزی قاعدگی بسیار شدید، فشار لگن یا درد دارند که زندگی آنها را مختل میکند و برخی از زنان در باروری و بارداری مشکل دارند. با این حال علائم فیبروم بعد از یائسگی بهتر میشود. فیبرومها میتوانند از داخل یا خارج رحم برآمده شوند. اندازه آنها میتواند از میکروسکوپی تا اندازه گریپ فروت یا حتی بزرگتر باشد. اکثر فیبرومها کوچک هستند و هیچ علامتی ندارند.
پولیپ:
پولیپهای رحم معمولاً رشد غیر سرطانی (خوش خیم) پوشش داخلی رحم (اندومتر) هستند. آنها همچنین میتوانند در دهانه رحم ایجاد شوند. پولیپها ممکن است باعث خونریزی شدید قاعدگی، خونریزی بین قاعدگی یا خونریزی بعد از رابطه جنسی شوند. گاهی اوقات پولیپها میتوانند ناهنجاریهایی ایجاد کنند به ویژه در زنان مسن. بنابراین به طور کلی توصیه میشود قبل از اینکه خطرناک شوند آنها را بردارید.
سرطان، بدخیمی و هیپرپلازی:
برخی از زنان ممکن است یک پوشش ضخیم غیر طبیعی در سطح داخلی رحم خود ایجاد کنند. این بیماری هیپرپلازی آندومتر نامیده میشود و ممکن است باعث خونریزی شدید قاعدگی، خونریزی نامنظم یا ترشحات خونی واژن شود. در برخی موارد هیپرپلازی آندومتر ممکن است به سرطان آندومتر تبدیل شود که وضعیتی که پس از یائسگی شایعتر است اما میتواند در زنان جوانتر رخ دهد. زنان در معرض افزایش خطر ابتلا به هیپرپلازی آندومتر یا سرطان آندومتر هستند اگر:
آدنومیوز:
آدنومیوز یک علت شایع پریودهای دردناک و سنگین است و میتواند علائمی مشابه آندومتریوز و فیبروم داشته باشد. زمانی اتفاق میافتد که غدد آندومتر به عضله رحم تبدیل میشوند. در نتیجه رحم بزرگتر میشود و هنگام معاینه میتواند حساس شود. با این حال، به راحتی قابل تشخیص نیست زیرا سونوگرافی، هیستروسکوپی، جراحی سوراخ کلید و تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (رویکردهای رایج مورد استفاده) همیشه آن را تشخیص نمیدهند. زنان معمولاً در سنین 30 سالگی هستند. سایر علل غیر معمول برای پریودهای سنگین عبارتند از:
نتیجهگیری:
گاهی اوقات دلیلی برای پریودهای سنگین هرگز پیدا نمیشود. در واقع تقریباً برای نیمی از زنانی که پریودهای سنگین دارند، همه بررسیها نشان میدهد که هیچ دلیل واضحی برای خونریزی آنها وجود ندارد. این به عنوان خونریزی ناکارآمد رحم نامیده میشود و میتواند در هر سنی اتفاق بیفتد. این بیماری در زنان در اواخر سی سالگی شایعتر بوده که ممکن است به این معنی باشد که با افزایش سن زنان با تغییرات هورمونی مرتبط است.
منبع:
پاسخ ها