خورش اسفناج با کوفته قلقلی یکی از انواع خورشهای خوشمزه و مجلسی است که طعم بسیار متفاوتی دارد و برای عاشقان اسفناج یک انتخاب مناسب است.
فرارو: خورش اسفناج با کوفته قلقلی یکی از انواع خورشهای خوشمزه و مجلسی است که طعم بسیار متفاوتی دارد و برای عاشقان اسفناج یک انتخاب مناسب است.
خورشها از غذاهای اصیل و پایه ثابت سفرههای غذای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. خورش فسنجان، قیمه، کرفس، قرمه سبزی، بادمجان و... از معروفترین و محبوبترین خورشتهای ایرانی هستند. در شهرهای مختلف ایران خورشها را به سبکها و روشهای گوناگون طبخ میکنند. خورشها معمولا با مرغ و یا گوشت تهیه میشوند و از همین جهت دارای میزان بالایی از پروتئین هستند.
خورش اسفناج یکی از انواع خورشهای ایرانی است که به دلیل داشتن اسفناج آهن و پروتئین بالایی دارد و برای آن دسته از کسانی که عاشق اسفناج هستند، یک انتخاب عالی است. اگر از درست کردن خورشتهای تکراری خسته شدهاید، پیشنهاد ما این است که در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا این خورش اسفناج خوشمزه با کوفته قلقلی را با روشی آسان بپزیم.
مواد لازم
اسفناج: ۱ کیلو
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز: ۲ عدد
رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک، فلفل، پودر سیر، دارچین: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
آب جوش: ۱ لیوان
طرز تهیه
برای درست کردن این خورش خوشمزه ابتدا ۱ پیاز را رنده کنید و آبش را بگیرید، سپس گوشت چرخ کرده را همراه با کمی نمک، زردچوبه، دارچین، پودر سیر و آرد نخودچی به آن اضافه کنید و خوب ورز بدهید. حالا کوفته قلقلی درست کنید و کوفتهها را به مدت ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید، سپس آنها را سرخ کنید و کنار بگذارید.
در مرحله بعد ۱ عدد پیاز را پوست و به صورت نگینی خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز کمی نرم و سبک شود، سپس زردچوبه را به پیازداغ اضافه کنید. اسفناجها را که از قبل شستهاید، به صورت خیلی ریز خرد کنید و به پیاز داغ اضافه کنید و حدود ۱۰ دقیقه همراه با پیاز تفت بدهید. مقداری نمک، زردچوبه و فلفل بریزید و کوفته قلقلیها را به مواد اضافه کنید. در مرحله بعد رب انار و آب جوش را داخل قابلمه خورش بریزید و درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و حدود یک ساعت و نیم زمان بدهید تا خورش بپزد و حسابی جا بیفتد. در این مرحله خورش اسفناج خوشمزه شما آماده سرو است که میتوانید آن را همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
۱ـ همانطور که میدانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامینها و مواد مغذیای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوانها مفید است. این سبزی مغذی میتواند بهترین دارو برای درمان یبوست بهویژه در افراد میانسال و کهنسال باشد. در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شنریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شنهای آن تهنشین شود و در آخر بهتدریج از اسفناجهای رویی بردارید و با آب سرد آبکشی کنید تا شنهای تهنشین شده دوباره به اسفناجها نچسبند. هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نشود. اسفناج را به مقدار مورد نیاز بپزید و هیچوقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگهای لطیف و تازه آن را انتخاب کنید. برگهای درشت و تیرهرنگ برای تهیه این خورش مناسب نیست. همچنین اسفناج را باید در اندازههای چهار سانتیمتری خرد کنید. درصورتیکه اسفناج ریزتر خرد شود، خورش لعاب نمیاندازد و اسفناج له میشود.
۲ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانههای انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیرهای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای پخت خورش اسفناج سعی کنید رب انار را از فروشگاههای معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست میکنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.
۳ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایمتری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمیگیرند.
پاسخ ها