یک قاشق چای خوری از پونه کوهی خشک شده دارای پروتئین، فیبر، و کربوهیدات است. همچنین این گیاه یکی از منابع خوب مواد معدنی مانند پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، و فسفر به شمار میرود. مواد مغذی مانند لوتئین، بتاکاروتن، فولات، و ویتامین K در این گیاه وجود دارد. پونه کوهی همچنین دارای ترکیبی به نام کارواکرول است که این ترکیب به وفور در سایر گیاهان معطر مانند آویشن، ترنج و فلفل دلمهای دیده میشود.
تحقیقات متعدد نشان داده است کارواکرول دارای خواص دارویی بوده و از زمان باستان به عنوان یک گیاه دارویی مورد استفاده قرار میگرفته است. کارواکرول دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی، و ضدباکتریایی است. این ماده میتواند به مبارزه با بیماریهایی که به سبک زندگی و غذایی مربوط میشود، کمک کند.
پژوهشها نشان میدهد پونه کوهی به دلیل خواص ضدباکتریایی و ضدمیکروبی میتواند به بدن در مبارزه با حیطه گستردهای از بیماریهای باکتریایی که پوست، دستگاه گوارش، و دیگر بخشهای بدن را درگیر میکند، کمک کند. تحقیقات در سال ۲۰۱۹ نشان داده است ترکیبات موجود در پونه کوهی از رشد برخی باکتریها در گوشت و لبنیات جلوگیری میکند.
دانشمندان در تحقیقاتی دیگر در سال ۲۰۱۹ مشاهده کردند پونه کوهی و روغن گرفته شده از آن برای بهبود عملکرد مغزی و تسکین بیماری افسردگی مفید است. مصرف این گیاه موجب تسکین بیماری افسردگی و کاهش عوارض آن مانند مشکلات رفتاری و استرس مزمن شد.
دانشمندان میگویند پونه کوهی دارای خواص ضددیابت است. شواهد نشان میدهد مصرف این گیاه میتواند باعث کاهش سطح قند خون شود. همچنین به دلیل خاصیت ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی پونه کوهی، این گیاه میتواند عوارض دیابت نوع یک را تسکین دهد.
از دیگر خواص پونه کوهی میتوان به کمک به هضم غذا، بهبود سلامت قلب و تسکین بیماریهای مزمن اشاره کرد. افراد میتوانند این گیاه را به صورت ادویه خشک شده یا تازه به وعدههای غذایی خود اضافه کنند و علاوه بر معطر کردن مواد غذایی، از خاصیت بی نظیر آن برای بدن بهرهمند شوند.
پاسخ ها