به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی اخبار ، تیمهای استقلال تهران و تراکتور تبریز پس از پشت سر گذاشتن طولانیترین مرحله زمانی ممکن، جواز حضور در فینال جام حذفی را به دست آوردند. این ۲ تیم که در لیگ برتر قافیه را به پرسپولیس باخته و به ترتیب به رتبههای دوم و چهارم قناعت کردند، در شرایطی در فینال جام حذفی به مصاف هم میروند که سرمربیانشان اعتبار و بقای خود را در گرو پیروزی در این جدال می بینند.
استقلالیها یکی از حساسترین دربیهای چند سال اخیر را چند روز پیش به سود خود به پایان برده و به فینال جام حذفی راه یافتند. آنها پس از تساوی ۲ بر ۲ در وقتهای قانونی و اضافه، در ضربات پنالتی از سد رقیب دیرینه خود گذشته و فینالیست شدند. آبی ها فرصت زیادی برای شادی نداشتند و اتفاقاتی برایشان رخ داد که آنها را به شدت سراسیمه کرد. سفر غیرمنتظره احمد سعادتمند به ایتالیا اقدامی بود که بسیاری معتقدند در بدترین برهه ممکن صورت گرفته و استقلال را در حساسترین مقطع از فصل وارد یک حاشیه خودساخته کرد. مدیرعامل استقلال در توجیه سفر به ایتالیا اعلام کرد که قصدش مذاکره با استراماچونی برای جلوگیری از یک فاجعه بزرگ بود.
فرهاد مجیدی، در واکنش به این اقدام و البته اختلافات سریالی که با سعادتمند داشت، بعد از پیروزی در دربی به صورت اینستاگرامی از سمت خود استعفا داد. این استعفا، استقلال را در شرایط بدی قرار داد، شرایطی که شیرینی دربی را تلخ کرد. البته استعفای مجیدی که بیشتر جنبه روانی داشت، رنگ واقعیت به خود نگرفت، اما استقلال را در شرایطی دشوار در آستانه فینال جام حذفی قرار داد.
تیم استقلال برای کسب عنوان قهرمانی جام حذفی از انگیزههای کافی برخوردار است. این تیم مدت زیادی است که برای هوادارانش جام به ارمغان نیاورده است. در شرایطی که رقیب دیرینه این تیم یعنی پرسپولیس، امسال چهارمین قهرمانی پیاپی خود در لیگ برتر را جشن گرفت، قهرمانی در جام حذفی میتواند مرهمی ناچیز برای تسکین دل هواداران استقلال باشد که در طی این سالها به شدت در عذاب بوده اند. در کنار این موضوع، اما فرهاد مجیدی به عنوان سرمربی استقلال انگیزههای دیگری برای پیروزی در این دیدار دارد. فرهاد برای پیروزی در دوئل با مدیرعامل باشگاه، به کسب عنوان قهرمانی جام حذفی نیاز مبرمی دارد.
در حالی که خیلیها فرهاد را ناجی استقلال پس از استراماچونی میدانند، اظهارات اخیر سعادتمند نشان میدهد که مدیرعامل آبیها چنین نظری در مورد مجیدی ندارد. او در بخشی از صحبتهای خود در یکی از برنامههای تلویزیونی هفته گذشته گفته بود: "تیم ما ۳، ۴ هفته مربی نداشت و امتیاز زیادی از دست دادیم. بعد از حضور مجیدی در استقلال هم با یک بازی کمتر ۵ اختلاف امتیاز با صدر داشتیم و اگر فولاد را میبردیم اختلافمان ۲ امتیاز میشد. این اختلاف با صدر جدول در شان باشگاه استقلال نیست. توقع من این است و شاید من زیاد از بالا نگاه میکنم! ما با این بازیکنانی که داریم اکنون باید قهرمان آسیا شویم. باید با همین کادر و بازیکنان قهرمان آسیا شویم و این انتظار من است. اگر انتظارات برآورده نشود باید با خود مجیدی صحبت کنیم که مشکل کار کجا است." این اظهارات به خوبی نشان میدهند که مجیدی در برهه سختی از دوران حرفهای خود قرار دارد و تنها راه خروج از آن، کسب عنوان قهرمانی جام حذفی با غلبه بر تراکتور است.
تراکتور برای دومین فصل متوالی جزو ولخرجترین تیمها در بازار نقل و انتقالات بود. این تیم برای خریدهای خارجی که هیچ کدام تا پایان فصل در تبریز دوام نیاوردند، مبالغ هنگفتی هزینه کرد و در نهایت نیز چند پرونده حقوقی و میلیاردها تومان جریمه روی دست این تیم ماند. تراکتوریها بازیکنان داخلی گرانقیمت هم کم نداشتند. با وجود این، اما سرخ پوشان تبریزی نتوانستند به هدفی که در سر داشتند دست پیدا کنند. آنها خیلی زود از کورس قهرمانی کنار گذاشته شدند. در هفتههای پایانی، تراکتور برای کسب سهمیه میجنگید، اما جایگاهی که در پایان فصل به دست آورد برای رسیدن به این مهم کافی نبود؛ تراکتوری ها خوش شانس بودند که در جام حذفی شرایط به گونهای رقم خورد که با شکست دادن نفت مسجد سلیمان و صعود به فینال جام حذفی، خیال شان از بابت آسیایی شدن راحت شود.
ساکت الهامی در شرایطی هدایت تراکتور را بر عهده گرفت که این تیم در بحران بزرگی قرار گرفته بود. الهامی به خوبی تراکتور را از بحران یاد شده خارج کرده و بار دیگر این تیم را به جمع مدعیان باز گرداند. او از نظر آماری توانست عملکرد خوبی در تراکتور داشته باشد. تراکتور تحت هدایت الهامی در مجموع ۲۰ مسابقه، ۳۸ امتیاز را کسب کرد. به این ترتیب الهامی موفق شد میانگین امتیازی ۱.۹ را در پایان فصل بر جای بگذارد که بهترین عملکرد در میان سرمربیان تراکتور در سالهای اخیر به شمار میرود. تیم ساکت اگرچه با قهرمان لیگ نوزدهم ۱۷ امتیاز فاصله گرفته و فصل را با رتبه چهارم به پایان رساند، اما با صعود به فینال جام حذفی، توانست رضایت نسبی هوادارانش را جلب کند. الهامی که در آغاز راه سرمربیگری قرار دارد، چند ماه پیش با تصمیم باشگاه تراکتور، قراردادش یک فصل دیگر تمدید شد.
این در حالی بود که طی هفتههای اخیر اخباری به گوش رسید مبنی بر آن که مسئولان باشگاه تراکتور مذاکراتی با مربیان دیگر برای فصل آینده داشته اند. این موضوع نشان میدهد که تمدید قرارداد شفاهی ساکت هنوز قطعی نشده است و مدیران تراکتور برای ادامه همکاری با او مردد هستند. در چنین شرایطی، پیروزی مقابل استقلال و کسب عنوان قهرمانی جام حذفی که اولین جام تراکتور تحت مالکیت محمدرضا زنوزی خواهد بود، میتواند منجر به تبدیل قرارداد شفاهی ساکت الهامی به کتبی شده و این مربی را سال آینده نیز در تراکتور ماندگار کند.
پاسخ ها