filmology

filmology

سعی دارم که در این سایت فیلم ها و سریال های برتر سینمای جهان را به شما نشان دهم
توسط ۱۵ نفر دنبال می شود
 ۴ نفر را دنبال می کند

۱۸ فیلم ورزشی برتر تاریخ؛ من قهرمانم!

 

شاید نتوان گفت که دقیقاً چه عنصری باعث می‌شود به فیلم‌های سینمایی ورزشی با قهرمانان غیرمنتظره آن علاقه‌مند باشیم و از آن‌ها به عنوان آثار بیادماندنی تاریخ یاد کنیم، اما می‌دانیم که اینگونه فیلم‌ها جای عمیقی در قلبمان دارند. فیلم «تختی» خودمان با وجود فروش نسبتا کم، تقریبا تمامی مخاطبین خود را راضی از سالنهای سینما بیرون کرد. بهترین فیلم های ورزشی هالیوودی هم همین حس را ایجاد می‌کنند.

علاقه به این ژانر برای هر شخصی می‌تواند دلیلی متفاوت داشته باشد؛ یکی با تماشای این دسته فیلم‌ها برای تلاش کردن در زندگی انگیزه می‌گیرد. یکی به دنبال تماشای خیزش حماسی و قهرمانانه در برابر شرایط غیرممکن است. یکی هم به سادگی به عنوان طرفدار ورزش رقابتی به تماشای اینگونه فیلم‌ها می‌نشیند.

صرف نظر از هر هدف یا دلیل منطقی یا احساسی برای تماشای این آثار سینمایی، باید گفت که فیلم‌های ورزشی جایگاه بسیار رفیعی در سینمای جهان دارند و همیشه از آن‌ها با ستایش و تحسین یاد می‌شود. در ادامه ۱۸ فیلم ورزشی برتر تاریخ را به شما در ویجیاتو معرفی می‌کنیم.

 

‍۱۸. جری مگوایر (Jerry Maguire) – محصول ۱۹۹۶

جری مگوایر از آن دسته فیلم‌هاییست که توجه همه را به سوی شخصیتی عادی و معمولی جلب نمود که برای انجام کار درست در زمانی نه چندان ساده و راحت تلاش کرد. فیلم از نقش‌آفرینی‌های بی نظیری از جانب تام کروز، کوبا گودینگ جونیور و رنه زلوگر بهره برد و در کنار فیلم‌نامه‌ی درخشان آن منتهی به خلق فیلم ورزشی عاشقانه و تمام عیاری شد که همه مخاطبانش را دلباخته‌ی افسانه جری مگوایر (با بازی تام کروز) کرد. این فیلم همچنین دیالوگ‌های شاخصی داشت که همچنان از آن‌ها به عنوان تیکه‌کلام توسط عوام مردم استفاده می‌شود.

 

۱۷. وقتی ما پادشاه بودیم (When We Were Kings) – محصول ۱۹۹۶

جری مگوایر تنها اثر ورزشی شاخص در سال ۱۹۹۶ نبود. برنده جایزه مستند بلند اسکار و به کارگردانی لئون گست، تدوین و تامین هزینه‌های مالی فیلم «وقتی ما پادشاه بودیم» بیست و دو سال به درازا کشید تا بالاخره به معرض عموم گذاشته شد. این فیلم داستان «غرش در جنگل» مسابقه دسته سنگین وزن جهان بین محمد علی کلی و جورج فورمن را به تصویر می کشد. در این فیلم افراد مشهوری چون جیمز براون، جیم براون، بی. بی. کینگ، نورمن میلر، جورج پلیمپتون، اسپایک لی و توماس هازر حضور دارند.

 

۱۶. پادوی گلف (Caddyshack) – محصول ۱۹۸۰

این فیلم از نبوغ خارق‌العاده‌ای در سطوح مختلف خود بهره می‌برد. حتی اگر از گلف متنفر باشید، عاشق هوشمندی و شوخی‌های دوستانه این فیلم می شوید.  بذله گویی‌های خنده‌دار رادنی دنگرفیلد و اجرای مسرت‌بخش بیل مری در نقش زمین‌دار برجسته کافیست تا توجه هرکسی را به خود جلب کند. پادوگلف هوادارن بسیاری دارد و به عنوان یکی از خنده‌دارترین فیلم های ورزشی تاریخ توسط Time و ESPN معرفی شده است. اگر به دنبال فیلم ورزشی با چاشنی کمدی می‌گردید، فرصت تماشای «پادوی گلف» را از دست ندهید.

 

۱۵. خرس‌های بدخبر (The Bad News Bears) – محصول ۱۹۷۶

خرس‌های بدخبر فیلمی افانه‌ایست که به زعم استفاده بسیار از الفاظ رکیک توسط بازیگران کم سن و سال آن، در زمان عرضه توجه زیادی را به خود جلب کرد. نویسنده لیل لنکستر و کارگردان مایکل ریچی به دنبال به تصویر کشیدن اینکه بزرگسالان چطور می توانند نوجوانان را تحت فشار گذاشته تا در رویدادهای ورزشی پیروز شوند درحالیکه به چیزهایی بیشتر از خود ورزش فکر می کنند، بودند و نتیجه آن اثری شد که همچنان در یاد و خاطر مخاطبانش هست. همین موضوع باعث می‌شود دیدن والتر ماتائو و شکل‌گیری پیوندی میان ورزشکاران کودک به المانی جذاب برای فیلم «خرس‌های بدخبر» تبدیل شود.

 

۱۴. ارابه‌های آتش (Chariots of Fire) – محصول ۱۹۸۱

بگذارید از همین ابتدای کار بگوییم که این فیلم نامزد هفت جایزه اسکار شد و چهارتا از آنان را برد؛ از جمله بهترین فیلم و بهترین فیلم‌نامه. این اثر سینمایی همچنین بخاطر موسیقی متن حماسی توسط وانگلیس شهرت دارد که بهترین موسیقی اسکار را نیز از آن خود کرد. «ارابه‌های آتش» داستانی براساس واقعیت را درباره دو ورزشکار در المپیک سال 1924 روایت می کند. اریک لیدل یک اسکاتنلندی مسیحی معتقد است که برای شکوه پرودگارش می دود و هارولد ایبراهامز یک یهودی انگلیسی که برای مقابله بر تبعیض و تعصب در قبال مذهبش مبارزه می‌کند. این فیلم بر هر دو نفر تمرکز دارد و همچنین حال و هوای آن روزگار را به خوبی به تصویر می‌کشد.

 

۱۳. رودی (Rudy) – محصول ۱۹۹۳

رودی، یکی از فیلم‌های ژانر ورزشی و از برترین آثار ۲۵ سال اخیر صنعت سینما است. این اثر در دو رای گیری توسط ESPN به عنوان فیلم برتر شناخته شد و در رده پنجاه و چهارمین فیلم انگیزشی تاریخ در AFI ثبت شده است. این فیلم شاخص داستان قهرمانی خوش‌قلب و سخت‌کوش را روایت می کند که بر مشکلاتی چون خوانش پرشی، ابعاد کوچک، و مربی دن دوین غلبه کرد تا در بازی نهایی سال ۱۹۷۵ پیروز شود. این اثر به فوتبال نوتردام قهرمانی که نیاز داشت را بخشید و بدون شک برای مخاطبان فیلم هیچ‌چیز حماسی‌تر از به وقوع پیوستن رویاهای رودی نخواهد بود.

 

۱۲. مردان سفیدپوست نمی‌توانند بپرند (White Men Can’t Jump) – محصول ۱۹۹۲

وودی هرلسون و وسلی اسنایپس زوج پویا و فوق‌العاده‌ای در این فیلم ورزشی و کمدی هستند. ایان فیمل، داستان هرلسون و اسنایپس را به عنوان دو بستکبالیست خیابانی به بن رسیده در ونیس به نمایش می گذارد که با اکراه با یکدیگر همکاری کرده و در مسابقات محلی پیروز می‌شوند. این فیلم نشان می‌دهد که مردان بالغ چقدر می‌توانند کودکانه رفتار کنند و تا چه حد اکثر اوقات به ویژگی‌های بچه‌گانه خود چنگ می زنند اما در نهایت باید با موسیقی زندگی بزرگسالی رو‌به‌رو شوند.

 

۱۱. هر یکشنبه کذایی (Any Given Sunday) – محصول ۱۹۹۹

وقتی الیور استون تصمیم به ساخت یک فیلم از فوتبال آمریکایی گرفت همه به موفقیت او شک داشتند و حال باید گفت که چقدر در اشتباه بودند! شم او و توجهش به جزئیات به همه نشان داد که از پس کار بر می‌آید. ما در این فیلم سرمربی تنها و درهم شکسته با بازی آل پاچینو، کوارتربک مصدوم و پا به سن گذاشته با بازی دنیس کوئید، کوارتربک جوان و ماهر با بازی جیمی فاکس و یکی از مالکان تیم فوتبال با بازی کمرون دیاز را می بینیم. همه این‌ها کنار هم آمد تا سخنرانی «زندگی فقط بازی اینچ هاست» از جانب آل پاچینو را به یکی از برترین سکانس‌های تاریخ سینما تبدیل کند.

 

۱۰. مثل بکام شوت کن (Bend it Like Beckham) – محصول ۲۰۰۲

این فیلم مایه شگفتی بسیاری از منتقدین شد. فیلم Bend it Like Beckham داستان زنی را دنبال می کرد که بین سنت‌های خانواده هندی خود و فوتبال بازی کردن برای تیم ملی مانند گرفتار است. الگوی شخصیت اصل داستان دیوید بکام بوده و برای همین می‌خواهد به قهرمان تیم ملی تبدیل شود. ما جسمیندر «جس» بیامرا را می‌بینیم که از موانع متعدد عبور می‌کند و با بازیکنی از تیم محلی (کیرا نایتلی‌) دوست می‌شود. البته ما در این اثر مربی دوست‌داشتنی و الهام‌بخش جس را  هم مشاهده می‌کنیم که به او در رسیدن به آرزوهایش کمک می کند. اجرای بی‌نظیر پارمیندر ناگرا که نشان داد ورزش به اعتماد به نفس و امر خودشناسی زنان کمک می‌کند تنها لازمه تبدیل این فیلم به یکی از بهترین‌های تاریخ بود.

 

۹. چراغ‌های جمعه شب (Friday Night Lights) – محصول ۲۰۰۴

چراغ‌های جمعه شب یک فیلم کلاسیک است که از کتابی به نوشته‌ی اچ. جی. بیسینگر اقتباس شده است. این فیلم داستان تیم فوتبال آمریکایی سال 1988 پلنگ‌های دبیرستان پرمین را نشان می‌دهد درحالیکه آنها خود را به قهرمانی ایالت نزدیک می‌کنند. چراغ‌های جمعه شب همچنین مربی و بازیکنان را در شهر اودسای تگزاس به نمایش می‌گذارد که از حامیان دوآتشه‌ آنانند. این اثر سینمایی به تنهایی برنده جایزه بهترین فیلم ورزشی جوایز اسپی شد و همچنین در رتبه‌ی سی و هفت لیست بهترین فیلم‌های دبیرستانی اینترتینمنت ویکلی قرار گرفت.

 

۸. لیگ خودشان (A League of Their Own) – محصول ۱۹۹۲

در سال ۲۰۱۲ فیلم «لیگ خودشان» توسط کتاب‌خانه ملی کنگره آمریکا به عنوان اثری «فرهنگی، تاریخی و از دیدگاه هنری شاخص» در فهرست ملی ثبت فیلم قرار گرفت. این فیلم واقعا به همین اندازه فوق‌العاده است. A League of Their Own سیر تکامل و پیروزی لیگ بانوان آمریکایی بیسبال حرفه‌ای را به تصویر می‌کشد که بر اساس واقعیت هم ساخته شده است. این فیلم داستانی دلگرم‌کننده از همکاری گروهی و پیروزی در دل محبوب‌ترین سرگرمی آمریکاست و علاوه بر این چالش‌های زنان را در دهه چهل میلادی در راه اثبات اینکه ورزشکارانی قابل هستند، به تصویر کشید.

 

۷. کشتی گیر (The Wrestler) – محصول ۲۰۰۸

کشتی گیران حرفه‌ای جماعت ورزشکاری هستند که با مشکلات و دشواری‌های فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند. «کشتی گیر» داستان رندی رابینسونِ میکی رورک را به تصویر می‌کشد، کشتی گیری پا به سن گذاشته که بیمار و شهرتش رو به افول است، اما با استمرار به کشتی گیری ادامه می‌دهد تا بتواند شهرت سابقش را حفظ کند. این فیلم همچنین داستان روابط شخصی او با دوستان و خانواده‌اش را به مخاطب نشان می‌دهد. The Wrestler ثابت می‌کند که یک فرد چقدر می‌تواند مخرب باشد وقتی تنها به زندگی خود اهمیت می‌دهد!

 

۶. تایتانز را به یاد آور (Remember the Titans) – محصول ۲۰۰۰

این فیلم از همه نظر برجسته بود. نوشته شده توسط گرگوری الن هاوارد، فیلم داستان حقیقی مربی آفریقایی-آمریکایی هرمن بون را با بازی دنزل واشنگتون دنبال می‌کند که قصد دارد تیمی از نظر نژادی متنوع را در دبیرستان تی. سی. ویلیامز در شهر الکساندریای ویرجینیا در سال 1971 جمع کند. در آن زمان چنین کاری آسان نبود. در این فیلم همچنین بازیگر بااستعداد ویل پاتون را در نقش بیل یوست می‌بینیم؛ کمک مربی انتقالی که به بون در هدفش کمک می‌کند. این فیلم فرایند ایجاد یک تیم فوتبال و موانع سر راه گردآمدنشان را به نمایش می‌گذارد، اما همچنین بر روی ورزشکاران گری برتیر و جولیوس کمپبل و اعمالشان برای اتحاد سفیدپوستان و سیاه پوستان نه تنها در میدان بلکه خارج از آن نیز تمرکز می‌کند.

 

۵. هوزیرها (Hoosiers) – محصول ۱۹۸

هوزیرها فیلمی است که توجه شما را به سوی ستم‌دیده و توسری‌خورهای یک داستان می‌کشاند؛ اثر سرگرم‌کننده‌ای که نشان می‌دهد پیروی از اصول می‌تواند گروهی کوچک از دبیرستانی‌های ایندیانای دهه ۱۹۵۰ را متحد کند تا بهترین بازی بسکتبال عمرشان را از خود به نمایش بگذارند. در سال ۲۰۰۱ هوزیرها توسط کتابخانه ملی  کنگره آمریکا وارد فهرست ملی ثبت فیلم شد.

 

۴. سرزمین رویاها (Field of Dreams) – محصول ۱۹۸۹

سرزمین رویاها فیلمی فوق‌العاده دوست‌داشتنی و احساسی به کارگردانی فیل الدن رابینسون است که فیلم‌نامه را نیز خود به تالیف در آورده. فیلم‌نامه سرزمین رویاها اقتباسی از رمان دبلیو. پی. کینسلا به «نام جوی بی‌کفش» است. کوین کاستنر این فیلم را به It’s a Wonderful Life این نسل تشبیه کرده است و باید گفت که کاملاً حرفش صحت دارد.

 

۳. راکی (Rocky) – محصول ۱۹۷۶

با اینکه لیست طویلی از فیلم‌های راکی وجود دارد که می‌توان از میان آن‌ها آثار منتخب را برگزید، باید گفت که اولین آن‌ها همیشه بهترین فیلم بوده است. «راکی» جایزه بهترین فیلم اسکار را نیز از آن خود کرد. مشاهده سیلوستر استالون به عنوان «نریان ایتالیایی» مظلوم، کارگر اما پرروح که شانس به او رو کرده تا به مصاف قهرمان سنگین وزن جهان برود در هر زمان و مکانی نفسی تازه در روحتان می‌دمد. همیشه عنصری دلگرم‌کننده در مشاهده جنگجویی ناچیز وجود دارد که برخلاف همه انتظارات، راند به راند با آپولو کرید پوشیده در قرمز، سفید و آبی مبارزه می‌کند.

 

۲. حلقه رویاها (Hoop Dreams) – محصول ۱۹۹۴

این فیلم مستند سال ۱۹۹۴ داستان دو دانش آموز دبیرستانی آفریقایی-آمریکایی در شیکاگو را دنبال می‌کند که آرزوی تبدیل شدن به بسکتبالیست‌های حرفه‌ای را در سر می‌پرورانند. این رویاییست که در قلب همه آمریکایی‌ها ریشه دوانده است. در اصل، کارگردان استیو جیمز و نویسندگان جیمز و فردریک مارکس قصد داشتند فیلم کوتاه سی دقیقه‌ای بسازند اما این مستند تبدیل به سفری سه ساعته شد که ماجرای دو پسربچه با آرزوهای بزرگ را به تصویر کشید. حلقه رویاها همه را شیفته اکشن و تعلیق و در عین حال چشم همه را بر روی مسائلی چون تبعیض نژادی و فقر باز کرد.

 

۱. معجزه (Miracle) – محصول ۲۰۰۴

کارگردان گوین اُکانر و نویسندگان اریک گاگنهایم و مایک ریچ با Miracle یک شاهکار بی‌بدیل را خلق کردند. «معجزه» برنده جایزه بهترین فیلم ورزشی اپسی در سال ۲۰۰۴ شد و کاملا سزاوار دریافت این جایزه بود. این فیلم داستان واقعی زندگی تیم هاکی مردان ایالات متحده آمریکا را که توسط هرب بروکز (کرت راسل) هدایت می‌شدند، دنبال می‌کند. این تیم در المپیک زمستانی سال ۱۹۸۰ موفق به کسب مدال طلای مسابقات می‌شود. سکانس نهایی شما را از خود بی خود می‌کند درحالیکه شاهد شمارش معکوس هستید و گزارش گر ال مایکلز کلماتی که به زودی مشهور می‌شوند را فریاد می‌زند:«آیا به معجزه اعتقاد دارید؟ بله!» آمریکایی‌ها موفق به شکست روس‌ها می‌شوند تا یکی از غیرمنتظره‌ترین پیروزی‌های تاریخ ورزش را رقم بزنند. آن شب بیادماندنی به «معجزه بر روی یخ» معروف شد.

filmology
filmology سعی دارم که در این سایت فیلم ها و سریال های برتر سینمای جهان را به شما نشان دهم

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋