او افزود: گوشت بوقلمون به خصوص گوشت سفید آن کمتر از یک درصد اسید چرب اشباع دارد. اسیدهای چرب اشباع کلسترول بد بدن را افزایش میدهند و منبع آن در گوشتهای پرچرب، لبنیات پر چرب، کره، مارگارین و روغنهای هیدروژنه گیاهی است.
جوزدانی درباره منابع معدنی موجود در گوشت بوقلمون گفت: گوشت بوقلمون حاوی ماده معدنی سلنیوم است که در سلامت پوست، ناخن و افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش جدی دارد. مصرف روزانه ۱۰۰ گرم گوشت بوقلمون میتواند ۲۰ درصد نیاز روزانه بدن به این ماده را تامین کند. همچنین تخم مرغ، گوشتهای کم چرب و مغزها از دیگر منابع سلنیوم هستند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه گوشت بوقلمون حاوی اسید آمینه تریپتوفان است، تاکید کرد: اسید آمینه در افزایش تولید سرتونین مغز و داشتن خوابی راحت به شما کمک میکند، اما نکته اصلی اینجاست که برای وارد شدن این اسید آمینه به مغز نیاز به دریافت منبعی از کربوهیدرات همراه گوشت بوقلمون دارید؛ بنایراین مصرف این گوشت با انواع نانهای سبوس دار، ذرت، نخود فرنگی و سیب زمینی توصیه میشود.
جوزدانی با اشاره به تفاوتهای گوشت بوقلمون با سایر گوشتها اظهار کرد: گوشت بوقلمون در مقایسه با گوشت قرمز و گوشت سفید چربی و انرژی کمتری دارد. گوشت قرمز آن آهن بیشتری دارد و بیشترین میزان آهن این گوشت در گردن است که برای کودکان و گروههایی که کمبود آهن دارند بسیار مفید خواهد بود.
او ادامه داد: گوشت بوقلمون در بین پرندگان بالاترین مقدار سدیم را دارد و مصرف آن برای افرادی که فشار خون بالا دارند هیچ منعی ندارد، اما باید در مصرف پروتئین برای این گروه از افراد حد تعادل رعایت شود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در پایان گفت: ممکن است که برای برخی از والدین این سوال پیش بیاید که آیا مصرف گوشت قرمز برای کودکان زیر یک سال مشکل دارد یا خیر، در پاسخ باید گفت کودکان زیر یک سال هم میتوانند از این گوشت مفید استفاده کنند و خوردن آن برای هیچ گروهی دردسر ساز نخواهد بود، اما باید در مصرف هر ماده غذایی حد تعادل رعایت شود.
پاسخ ها