این مقام مسئول در شهرستان مهاباد با اعلام اینکه سرشماری گونههای نادر در ۲ مرحله پایش شد، اظهار کرد: بعد از جمعآوری آمار، برنامهریزیهای لازم برای حفاظت از این سمندرها توسط سازمان مرکزی و اداره نظارت بر حیات وحش استان انجام میگیرد.
سخنور افزود: محل زیستگاه این جانور در چشمه سارها و جویبارهای کوهستان در ارتفاعات ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ متری با پوشش گیاهی مناسب زیست است که به طور معمول در اوایل صبح یا شب در نزدیکی چشمهها و جویبارها از آب خارج میشود و در مهاباد علاوه برمنطقه قلات شاه در مناطق دیگری از جمله «کارگ و هه رمی»، «بینگوین»، «اشکوت رفته» و «امید» به عنوان زیستگاه این گونه نادر شناسایی شده است.
سخنور با بیان اینکه این گونه به دلیل حساس بودن به شرایط محیطی، همواره با آسیبهای بسیار جزئی و آلودگی بسیار کم منابع آبی از بین میروند، اضافه کرد: در سالهای گذشته به دلیل خشک شدن چشمهها و تغییر کاربری آنها و شکار آنها توسط پرندگان و مارها این گونه نادر بسیاری از زیستگاههای خود را از دست داده و در شمار گونههای در حال انقراض قرار گرفته است.
برای نخستین بار سال ۹۷ طرح سرشماری سمندرها در آذربایجان غربی شروع شد و مناطق کوهستانی و مرتفع اشنویه، پیرانشهر، سردشت، بوکان و مهاباد از زیستگاههای عمده این دوزیست کمیاب در استان به شمار میرود.
سمندرهای کردستانی و آذربایجانی با خالهای کم رنگ و پررنگ از هم تفکیک میشوند و زیستگاههای عمده این جانداران در استان شناسایی و مشخص شده است.
پاسخ ها