مهدی صمدی

مهدی صمدی

دستورالعمل های ایمنی خرید مواد غذایی

خرید مواد غذایی اولین قدم در ارائه غذاهای سالم و ایمن برای خانواده شماست. مهم است که به دقت انتخاب، بسته بندی و حمل و نقل مواد غذایی از فروشگاه مواد غذایی به خانه برای ایمن نگه داشتن آن ها انجام شود. دانستن نحوه انتخاب محصولات، لبنیات، گوشت و غذاهای دریایی از یخچال پرده هوا می تواند احتمال ابتلا به بیماری های ناشی از غذا را کاهش دهد. این نکات را برای خرید ایمن دنبال کنید.

 

پاکیزگی را در اولویت قرار دهید

نظافت را بررسی کنید و فقط از مشاغل معتبری که از مقررات ایمنی مواد غذایی پیروی می کنند غذا بخرید. تصور کلی از تاسیسات را تعیین کنید و مطمئن شوید که ظاهر و بوی تمیزی دارد.

در صورت ارائه، از ضدعفونی کننده دست در ورودی فروشگاه استفاده کنید. دست ها و دسته سبد خرید را پاک کنید.

قبل از نمونه برداری از غذا دست ها را تمیز کنید. یا حوله مرطوب همراه داشته باشید یا یک بطری ضدعفونی کننده دست همراه داشته باشید تا قبل از اینکه هر نمونه را بچشید استفاده کنید.

اگر از کیسه های مواد غذایی قابل استفاده مجدد استفاده می کنید، آنها را اغلب بشویید.

به ترتیب خرید کنید

ابتدا اقلام فاسد نشدنی را جمع آوری کنید. سپس، اقلام یخچال و فریز شده را انتخاب کنید.

آخر در پیشخوان اغذیه فروشی توقف کنید. گوشت های اغذیه فروشی را نزدیک سایر اقلام سرد در سبد خرید خود قرار دهید.

میوه ها و سبزیجات تازه را در کنار سایر غذاها در سبد خرید خود قرار دهید.

محصول خود را انتخاب کنید

اگر به بازار کشاورزان می روید، صبح زود بروید تا از محصولاتی که تمام روز بیرون مانده است، خودداری کنید.

محصولات شل را به جای بسته بندی انتخاب کنید تا کنترل بیشتری بر آنچه انتخاب می کنید داشته باشید.

محصولاتی را با کپک، کبودی یا بریدگی عمده خریداری نکنید.

فقط مقدار محصولی را که ظرف یک هفته استفاده می کنید خریداری کنید.

فقط آبمیوه های پاستوریزه را بخرید که در یخچال نگهداری می شوند.

بسته های مواد غذایی را بررسی کنید

در بسته های مواد غذایی نباید سوراخ، پارگی یا منفذی وجود داشته باشد. غذاهای منجمد باید جامد و بدون هیچ نشانه ای از آب شدن باشند. غذاهای یخچالی باید احساس سردی داشته باشند.

مهر و موم های ایمنی را بررسی کنید. شل بودن درب شیشه به این معنی است که خلاء از بین رفته و محصول ممکن است آلوده شده باشد. یک محصول غذایی که مهر و موم آن دستکاری یا آسیب دیده به نظر می رسد نخرید. درپوش معیوب را به مدیر فروشگاه گزارش دهید.

از خرید قوطی‌هایی که عمیقاً فرورفته هستند (که می‌توانید انگشت خود را روی آن قرار دهید)، برآمده، زنگ‌زده یا دارای فرورفتگی در درز بالایی یا کناری خودداری کنید. قوطی های عمیق یا برآمده ممکن است علامت هشداردهنده بوتولیسم باشد، در حالی که قوطی های با فرورفتگی تیز ممکن است به درز آسیب رسانده و اجازه ورود باکتری ها به قوطی را بدهد.

محصولات لبنی و شیر را بررسی کنید

هنگام خرید لبنیات، کارتن ها و ظروف سرد را انتخاب کنید.

اطمینان حاصل کنید که تخم مرغ ها تمیز هستند و شکسته یا ترک نخورده اند.

شیر و سایر محصولات لبنی را در پایان سفر خرید خود بخرید. با این کار مدت زمان خارج شدن این اقلام از یخچال کاهش می یابد.

با ماهی و غذاهای دریایی انتخابی باشید

ماهی را فقط از منابع معتبر مانند خواربار فروشی ها و بازارهای غذاهای دریایی خریداری کنید.

نگهداری مناسب ماهی تازه در یخچال را بررسی کنید. نگاه کنید تا متوجه شوید که گوشت براق و سفت است، از استخوان جدا نمی شود، و بوی آن تازه و ملایم است، نه بیش از حد "ماهی".

اطمینان حاصل کنید که غذاهای دریایی بسته بندی شده به خوبی در یخ بسته بندی شده اند و بسته بندی ها محکم بسته شده و بدون فرورفتگی و پارگی هستند. از بسته بندی های حاوی کریستال های یخ خودداری کنید. این نشانه ای است که غذاهای دریایی قبلاً ذوب شده اند.

غذاهای دریایی پخته نشده مانند میگو، خرچنگ یا ماهی دودی را فقط در صورتی بخرید که در یک جعبه جداگانه یا قسمتی جدا از ماهی خام نمایش داده شده باشد. باکتری های موجود در ماهی خام می توانند ماهی پخته شده را آلوده کنند.

به گوشت و مرغ نگاه کنید

اطمینان حاصل کنید که بسته بندی محکم بسته شده است و در لمس بسیار سرد است.

مرغ بسته بندی شده را انتخاب کنید که صورتی به نظر می رسد نه خاکستری.

همیشه به دنبال برچسب Safe Food Handling روی بسته‌های بیکن و سوسیس تازه باشید. این برچسب به این معنی است که گوشت تحت فرآوری ایمن قرار گرفته است و شامل نکات مربوط به نگهداری و پخت است.

پس از خرید اقلام فاسد نشدنی گوشت و مرغ را انتخاب کنید.

غذاهای خاص را جدا کنید

گوشت خام، مرغ و غذاهای دریایی را قبل از قرار دادن آنها در سبد خرید در کیسه های پلاستیکی قرار دهید. این امر از نشت و چکیدن آنها روی غذاهای آماده مانند نان یا محصولات جلوگیری می کند.

هنگام خروج، گوشت خام، مرغ و غذاهای دریایی را در کیسه های جدا از غذاهای آماده قرار دهید.

در خانه

مواد غذایی را فوراً به خانه ببرید و فوراً آنها را ذخیره کنید. اگر باید کارهایتان را انجام دهید و بیش از 30 دقیقه بیرون هستید، یک کولر با بسته های خنک کننده برای غذاهای فاسد شدنی بیاورید. دمای غذای یخچالی می تواند در یک سفر معمولی از فروشگاه به خانه 8 تا 10 درجه فارنهایت افزایش یابد. غذاهای فاسد شدنی باید ظرف دو ساعت و فقط یک ساعت در یخچال نگهداری شوند اگر دمای هوا در خارج از آن بیش از 90 درجه فارنهایت باشد.

غذاهای فاسد شدنی را در تابستان از صندوق عقب داغ دور نگه دارید و به جای آن در ماشین دارای تهویه مطبوع قرار دهید.

اقلام فاسد شدنی را به محض رسیدن به خانه سریعاً در یخچال یا فریز کنید.

 

مهدی صمدی
مهدی صمدی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋