مهدی صمدی

مهدی صمدی

عوامل پزشکی که باعث افزایش و یا کاهش وزن میشود!

هنگامی که به طور غیرمنتظره وزن اضافه یا کم می کنید، ممکن است تصور کنید که به دلیل تغییرات ناخواسته در نحوه غذا خوردن یا میزان تحرک شما بوده است و یا در گیر یک رژیم افزایش وزن یا کاهش وزن غیر عامدانه شده اید! و بیشتر اوقات، احتمالاً این همان چیزی است که پشت آن است. اما فهرستی از شرایط بهداشتی نیز می‌تواند بر افزایش یا کاهش وزن تأثیر بگذارد، چه با تأثیر بر اشتها و سطح انرژی شما یا از طریق مکانیسم‌های دیگر. بیایید 13 وضعیت سلامتی شگفت‌انگیز را که می‌تواند منجر به تغییر وزن شود را بررسی کنیم.

 

در ابتدا، در اینجا شرایط سلامتی وجود دارد که می تواند باعث افزایش وزن غیرمنتظره شما شود.

اگر افزایش وزن طولانی مدت یا قابل توجهی را تجربه می کنید، بهتر است با پزشک خود صحبت کنید تا ببیند آیا ممکن است یکی از شرایط زیر را داشته باشید یا خیر.

 

1. کم کاری تیروئید

طبق گفته کلینیک مایو، تیروئید شما یک غده پروانه ای شکل کوچک اما قدرتمند در گردن شما است. هورمون‌های تری یدوتیرونین و تیروکسین را برای کنترل میزان فعالیت‌های مختلف بدن که متابولیسم شما را تشکیل می‌دهند، تولید می‌کند، مانند سرعت کالری سوزی.

 

کم کاری تیروئید زمانی اتفاق می افتد که غده تیروئید شما به اندازه کافی از این هورمون های کلیدی تولید نکند. این می تواند منجر به کاهش متابولیسم شود که منجر به افزایش وزن می شود. به گفته کلینیک مایو، سایر علائم کم کاری تیروئید شامل خستگی، دشواری در تحمل سرما، درد مفاصل و عضلانی، یبوست، خشکی پوست، نازک شدن مو، کاهش تعریق، پریودهای سنگین یا نامنظم، افسردگی و کاهش ضربان قلب است.

 

2. سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از آن بیماری های زنانه است که ممکن است ساده به نظر برسد اما در واقع بسیار پیچیده است. به گفته کالج آمریکایی متخصصین زنان و زایمان، آنچه مهم‌ترین دانستن آن است این است که PCOS یک عدم تعادل هورمونی است که می‌تواند باعث طیف وسیعی از مسائل از جمله پریود نامنظم، رشد مو در قسمت‌های بدن مانند صورت، آکنه، ناباروری و افزایش وزن شود. متخصص زنان (ACOG).

 

جسیکا شفرد، پزشک متخصص زنان و زایمان در مرکز پزشکی دانشگاه بیلور در دالاس، به خود می گوید: اگرچه محققان هنوز در حال ریشه یابی علت (یا علل) دقیق PCOS هستند، به نظر می رسد ارتباط آن با افزایش وزن حداقل تا حدی با مقاومت به انسولین مرتبط باشد. . اگر مقاومت به انسولین دارید، به این معنی است که سلول های بدن شما به طور موثر به انسولین، هورمونی که به ثابت نگه داشتن قند خون کمک می کند، پاسخ نمی دهند. طبق گفته کلینیک مایو، همچنین به نظر می رسد که افزایش وزن قابل توجهی می تواند شما را مستعد ابتلا به PCOS کند. همانطور که گفتیم، پیچیده است.

 

3. اختلال افسردگی مداوم

شاید قبلاً بدانید که اگر افراد برای مقابله با احساس پوچی و غمگینی بیش از حد معمول غذا بخورند، افسردگی می تواند منجر به افزایش وزن شود. اگر افسردگی دارید، ممکن است به سختی انرژی کافی برای انجام هر کاری را جمع آوری کنید، که می تواند فعال بودن را سخت تر کند. همه اینها می تواند با اختلال افسردگی مداوم (همچنین به عنوان دیس تایمیا) اتفاق بیفتد، که زمانی است که فرد احساسات طولانی مدت غمگینی و بی حالی را تجربه می کند که معیارهای اختلال افسردگی اساسی را برآورده نمی کند. همانطور که SELF قبلا گزارش داده بود، بسیاری از افراد مبتلا به اختلال افسردگی مداوم متوجه نمی شوند که به آن مبتلا هستند، بنابراین هر گونه افزایش وزن مرتبط می تواند تصادفی به نظر برسد.

 

به گفته کلینیک مایو، همراه با این علائم، فردی که مبتلا به اختلال افسردگی مداوم است ممکن است با تحریک پذیری، احساس گناه، از دست دادن علاقه یا لذت در سرگرمی ها، مشکل در تمرکز، مشکل در خوابیدن و موارد دیگر دست و پنجه نرم کند.

 

4. بی خوابی

بی خوابی می تواند همه جنبه های خواب شما را مانند یک توپ خراب کند. به گفته کلینیک مایو، ممکن است خوابیدن یا به خواب رفتن برای شما غیرممکن باشد، یا ممکن است شب از خواب بیدار شوید و نتوانید دوباره بخوابید.

 

علائم واضح بی خوابی مانند خستگی مداوم، تحریک پذیری، مشکل در توجه و اضطراب در مورد خواب وجود دارد. اما شخص مبتلا به بی خوابی ممکن است افزایش وزن را نیز تجربه کند.

5. بیماری زخم معده

بیماری زخم معده به قدری وحشتناک است که ممکن است فقط با خواندن در مورد آن دچار ترس شوید. کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده می‌گوید: این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که زخم‌هایی روی پوشش معده یا دوازدهه (اولین قسمت روده کوچک بلافاصله پس از معده شما) ظاهر شود.

 

علائم شامل دردی است که بین وعده‌های غذایی یا در طول شب شروع می‌شود، دردی که در صورت خوردن یا مصرف داروهای ضد اسید متوقف می‌شود، دردی که از چند دقیقه تا چند ساعت طول می‌کشد، و دردی که برای چندین روز یا هفته می‌آید و می‌رود. همچنین ممکن است با نفخ یا آروغ ناراحت کننده، احساس ناراحتی معده، استفراغ، کم اشتهایی و کاهش وزن دست و پنجه نرم کنید.

 

"بیماری زخم پپتیک به خودی خود منجر به تغییر وزن نمی شود، اما عادات غذایی ممکن است در تلاش برای مقابله با درد ناشی از بیماری زخم گوارشی تغییر کند." به خود می گوید. "برخی ممکن است متوجه شوند که پرخوری می کنند یا بیشتر غذا می خورند، زیرا به کاهش درد شکم کمک می کند" که می تواند منجر به افزایش وزن شود.

 

6. سندرم کوشینگ

به گفته موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی آمریکا این اختلال زمانی رخ می دهد که بدن شما هورمون کورتیزول را در مدت زمان طولانی تولید کند. به گفته کلینیک مایو، اگرچه کورتیزول به دلیل افزایش استرس بدنام است، اما این هورمون وظایف دیگری نیز بر عهده دارد، از جمله تنظیم روش متابولیسم غذا.

 

علاوه بر افزایش وزن، علائم سندرم کوشینگ شامل رسوب بافت چربی در قسمت میانی، قسمت فوقانی پشت، صورت و بین شانه ها، علائم کشیدگی ناشی از افزایش وزن سریع، نازک شدن پوست مستعد کبودی، افزایش موهای بدن، نامنظم یا از بین رفتن است. طبق گفته کلینیک مایو، دوره ها و موارد دیگر.

 

7. نارسایی احتقانی قلب

کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده توضیح می دهد که این زمانی اتفاق می افتد که قلب شما نتواند به اندازه کافی خون پمپ کند تا نیازهای بدن شما را برآورده کند. در نتیجه، خون و مایعات می توانند در پاها، مچ پاها و پاهای شما جمع شوند که می تواند باعث تورم و افزایش سریع وزن شود. (کلینیک مایو می گوید) ممکن است شکم شما نیز متورم شود. خون و مایعات نیز می توانند به ریه های شما برگردند و منجر به خستگی و تنگی نفس شوند.

 

به گفته کلینیک مایو، علائم دیگر نارسایی احتقانی قلب شامل ضربان قلب سریع یا نامنظم، سرفه مداوم یا خس خس سینه همراه با خلط سفید یا صورتی، افزایش نیاز به ادرار کردن در شب، مشکل در تمرکز و درد قفسه سینه است.

در مقاله بعدی در مورد این بحث مهم مطالب بیشتری در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.

مهدی صمدی
مهدی صمدی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋