عسل خام در طول تاریخ به عنوان یک درمان استفاده شده است و دارای فواید سلامتی و مصارف پزشکی متنوعی است. حتی در برخی بیمارستان ها به عنوان درمانی برای زخم ها استفاده می شود. بسیاری از این فواید سلامتی مخصوص عسل خام یا غیرپاستوریزه است.
بیشتر عسل هایی که در فروشگاه های مواد غذایی پیدا می کنید پاستوریزه هستند. حرارت بالا مخمرهای ناخواسته را از بین می برد، می تواند رنگ و بافت را بهبود بخشد، هر گونه تبلور را از بین می برد و عمر مفید را افزایش می دهد. با این حال، بسیاری از مواد مغذی مفید نیز در این فرآیند از بین می روند.
اگر علاقه مند به امتحان عسل طبیعی و خام هستید، لطفا آن را از یک تولید کننده محلی معتبر خریداری کنید. در این مقاله برخی از مزایا و فواید عسل طبیعی و خام برای شما معرفی کردهایم.
عسل خام حاوی مجموعه ای از مواد شیمیایی گیاهی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند. برخی از انواع عسل به اندازه میوه ها و سبزیجات آنتی اکسیدان دارند. آنتی اکسیدان ها به محافظت از بدن در برابر آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کنند. رادیکال های آزاد به روند پیری کمک می کنند و همچنین ممکن است در ایجاد بیماری های مزمن مانند سرطان و بیماری های قلبی نقش داشته باشند. تحقیقات نشان می دهد که ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در عسل خام به نام پلی فنول دارای اثرات ضد التهابی است که می تواند در محافظت در برابر تعدادی از شرایط مرتبط با استرس اکسیداتیو مفید باشد.
عسل خام همچنین حاوی گرده زنبور و موم میباشد که فواید بیشتری دارد. یک بررسی در سال 2017 از مطالعات منبع مورد اعتماد نشان داد که عسل خام ممکن است اثرات محافظتی بالقوه ای برای سیستم تنفسی، گوارشی، قلبی عروقی و عصبی داشته باشد و حتی در درمان سرطان پتانسیل بسیاری دارد.
محتوای غذایی عسل طبیعی و خام بر اساس منشأ آن و سایر عوامل متفاوت است. به طور کلی، یک قاشق غذاخوری یا 21 گرم عسل خام حاوی منبع مطمئن 64 کالری و 17 گرم شکر است. عسل خام همچنین حاوی مقادیر کمتری از ریزمغذیهای زیر (یا ویتامینها و مواد معدنی) است.
کلسیم
منیزیم
منگنز
نیاسین
اسید پانتوتنیک
فسفر
پتاسیم
ریبوفلاوین
فلز روی
علاوه بر این، عسل خام منبع مقادیر مختلفی از اسیدهای آمینه، آنزیم ها و سایر ترکیبات مفید است.
تحقیقات نشان داده است که موم موجود در عسل خام دارای خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی است.
پتانسیل درمان های داخلی و موضعی با استفاده از عسل خام بسیار مورد توجه قرار گرفته است، اثربخشی عسل به عنوان یک ضد باکتری یا ضد قارچ بسته به عسل متفاوت است.
یک بررسی در سال 2018 نشان داد که عسل دارای خواص ضد میکروبی است. بررسی سال 2017 از مطالعات منبع مورد اعتماد همچنین نشان داد که عسل، موم و ژل رویال ممکن است مزایای سلامتی بالقوه ای برای مهار میکروبی و بهبود زخم داشته باشند.
گاهی اوقات از عسل برای درمان مشکلات گوارشی مانند اسهال استفاده می شود، اگرچه تحقیقات نشان می دهد که تاثیر آن محدود است. همچنین حاوی پری بیوتیکهای مفید است، به این معنی که باکتریهای خوبی را که در رودهها زندگی میکنند تغذیه میکند، که نه تنها برای هضم، بلکه برای سلامت کلی ضروری هستند.
عسل یک داروی قدیمی گلودرد است که درد را تسکین می دهد و می تواند به سرفه کمک کند. وقتی ویروس سرماخوردگی شروع شد، آن را به چای داغ با لیمو اضافه کنید.
اگرچه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما طبق مطالعات سال 2021 نشان داد که عسل می تواند برای بهبود عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی برتری داشته باشد.
یک مطالعه در سال 2016 همچنین نشان داد که خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی برای کمک به گلودرد موثر است.
اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی می تواند برای بسیاری از قسمت های بدن از جمله سلامت مغز مفید باشد.
پاسخ ها