majorelleir

majorelleir

majorelleir

انواع قهوه ها و تفاوت هایی که میان آن ها وجود دارد

خستگی و بی انرژی بودن از مهمترین مواردی است که امروزه شما را به سمت قهوه خواهد کشاند. البته که قهوه به غیر از این موضوعات برای شما دیگر فواید را نیز دارا خواهد بود و به گفته برخی دانشمندان از نوشیدنی هایی است که سلامت افراد را بیشتر می کند.

مهم ترین مزیت هایی که قهوه دارد این است که انرژی شما را بیشتر خواهد کرد و اگر فعالیت های مغزی زیادی دارید قهوه کمک می کند تا فعالیت های مغزی شما بهبود پیدا کند. در زمان هایی که بیماری ها زیاد هستند قهوه می تواند به عنوان یک نوشیدنی که سلامت و ایمنی بدنی فرد را بالا می برد عمل کند. در ادامه می خواهیم بررسی انواع قهوه ها و تقاوت های آن ها را انجام دهیم پس با ما همراه باشید.

ویژگی انواع مختلف قهوه ها

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که قهوه اصلاً بر چه اساسی به دسته های مختلف تقسیم می شود؟ به طور کلی می توان گفت که این تقسیم بندی بر اساس روش تهیه، نسبت قهوه به آب، استخراج قهوه، نوع دانه قهوه و سایر عوامل انجام می شود. از مهم ترین انواع مختلف قهوه می توان به قهوه ترک، قهوه فیلتری (فرانسوی)، قهوه دمی و انواع مختلف قهوه بر پایه اسپرسو اشاره کرد. با ما همراه باشید تا به بررسی این قهوه ها و تفاوت های آنها با یکدیگر بپردازیم.

قهوه فیلتری )فرانسوی(

یکی از ساده ترین و در عین حال محبوب ترین قهوه های جهان قهوه فرانسه یا French coffee است.این قهوه در واقع نوعی قهوه برزیلی است؛ اما به دلیل اینکه اولین بار در فرانسه درست شده به نام قهوه فرانسه شهرت یافته است. تهیه این قهوه روش خاصی دارد که به روش فرانسوی یا روش پرس معروف است. دلیل نام گذاری این روش با این اسم ها، استفاده از دستگاه فرنچ پرس (French Press) در این روش است. فرنچ پرس وسیله ای شبیه به قوری است که دارای فیلتر و پیستون است.
برای تهیه این قهوه ابتدا دانه های قهوه تازه و خرد شده با کمی آب جوش داخل دستگاه فرنچ پرس ریخته و مخلوط می شوند) قهوه باید درون فرنچ پرس حداقل ۴ دقیقه بماند تا عطر و طعم قهوه به خوبی استخراج شود).در ادامه با پایین کشیدن پیستون فرنچ پرس، قهوه فیلتر شده و آماده سرو می شود. از مهم ترین تفاوت های این قهوه با انواع دیگر، فیلتر شدن آن است. همانطور که گفتیم در تهیه قهوه ترک به هیچ عنوان از فیلتر استفاده نمی شود؛ ولی قهوه فرانسه باید حتماً از فیلتر رد شود. کافئین قهوه فرانسه نسبت به انواع دیگر قهوه کمتر است؛ اما به طور کلی هرچه میزان قهوه ربوستا بیشتر باشد درصد کافئین قهوه نیز بیشتر است

قهوه ترک

قهوه ترک یک نوع قهوه مخصوص است که در کشورهای شرقی مانند ترکیه، ایران، عربستان سعودی و بعضی کشورهای شرقی اروپا محبوب است. قهوه ترک به دلیل طعم و عطر خاص خود به عنوان یک نوشیدنی محبوب در این مناطق شناخته می شود.

برای تهیه قهوه ترک، از دانه های قهوه تازه و آسیاب شده استفاده می شود. امروزه برای آسیاب کردن دانه های قهوه از آسیاب هایی با تیغه های کوچک استفاده می کنند. البته در گذشته و در روش سنتی از آسیاب های سنگی کوچک برای خورد کردن این قهوه استفاده می شد.در ادامه قهوه به همراه آب و شکر (در صورت تمایل) در ظرف مخصوصی که افراد محلی به آن جزوه (Jezve) می گویند ریخته می شود. سپس جزوه روی شعله کوچک گاز، دیگ های سفالی یا شن داغ قرار می گیرد. در این مرحله، قهوه به آرامی به جوش می آید یا به اصطلاح دم می آید. وقتی قهوه در جزوه دم می آید، آن را از روی شعله بر می دارند و در فنجان های مخصوص و کوچک با انواع مختلف شکلات سرو می کنند. مهم ترین تفاوت این نوع قهوه با انواع دیگر، عدم عبور قهوه آماده از هر گونه فیلتر است. تفاوت دیگر این نوع قهوه با قهوه اسپرسو غلظت بالاتر آن است.

قهوه دمی

قهوه دمی یا “Brewed coffee” یکی از رایج ترین و محبوب ترین انواع قهوه در جهان است. در این روش تهیه قهوه، آب جوش به صورت آهسته و پیوسته از دانه های قهوه رد می شود و در نهایت قهوه خوشمزه و باکیفیتی تولید می شود. دانه های قهوه در این روش درشت تر آسیاب می شوند و تقریباً هم اندازه قهوه فرانسه هستند.

 برای تهیه قهوه دمی، ابتدا باید دانه های قهوه را خرد کرده یا به صورت خرد شده از فروشگاه خریداری کرده و سپس درون فیلتر بریزید. مقدار دقیق قهوه به ذائقه شما بستگی دارد. سپس آب جوش را به آرامی روی قهوه می ریزیم. در این روش، آب به آرامی از قهوه رد می شود و در ظرف پایینی فیلتر (معمولاً فنجان) جمع می شود. در نهایت شما یک فنجان قهوه بدون ته نشین و بدون فوم خواهید داشت.

قهوه های متنوع بر پایه اسپرسو

بسیاری از قهوه هایی که امروزه توسط کافه ها و قهوه خانه ها عرضه می شوند بر پایه اسپرسو هستند. از مهم ترین قهوه های بر پایه اسپرسو می توان به آمریکانو، کاپوچینو، لاته، موکا، ماکیاتو و غیره اشاره کرد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت؛ اما اول از همه باید بدونیم اسپرسو چی هست و چگونه درست می شود؟

اسپرسو

اسپرسو یکی از محبوب ترین انواع قهوه است. در تهیه این نوع قهوه آب با فشار بالایی از دانه های قهوه عبور می کند تا عصاره گیری به بهترین شکل ممکن انجام شود. اسپرسو دارای طعم تلخ و قوام غلیظی است و می تواند به تنهایی مصرف شود یا به عنوان پایه برای سایر نوشیدنی ها مانند کاپوچینو و لاته استفاده شود.

آمریکانو

آمریکانو در واقع همان اسپرسو به همراه آب جوش است. به همین دلیل این قهوه طعم عطر ملایم تری نسبت به اسپرسو دارد. برای تهیه این قهوه پس از عصاره گیری یک شات (فنجان) اسپرسو به آن آب جوش اضافه می شود. در نتیجه این قهوه حجم بیشتر و قوام کمتری نسبت به اسپرسو دارد.

لاته

قهوه لاته یکی از محبوب ترین قهوه های بر پایه اسپرسو است که ترکیبی از قهوه اسپرسو و شیر گرم است. این نوشیدنی خوشمزه، با ترکیبی از طعم قوی قهوه و نرمی شیر، علاقه مندان زیادی را به خود جذب کرده است. قهوه لاته دارای طعمی تلخ و شیرین به طور همزمان است. ترکیب قوی قهوه اسپرسو با نرمی و شیرینی شیر، تجربه ای متفاوت و لذت بخش را برای شما به ارمغان می آورد.

برای تهیه لاته ابتدا باید یک شات (فنجان) اسپرسو تهیه کنید. برای این کار می توانید از دستگاه اسپرسوساز یا قهوه ساز استفاده کنید. سپس در یک شیر جوش، شیر را به آرامی گرم کنید. معمولاً در قهوه لاته از شیر گاو استفاده می شود، اما می توانید از شیرهای دیگر نیز با توجه به سلیقه تان استفاده کنید. در انتها نیز ابتدا شات اسپرسو را داخل فنجان لاته ریخته و سپس شیر را به آرامی به آن اضافه کنید. روی این نوع قهوه معمولاً تزیینات زیبایی با شیر صورت می گیرد که به اصطلاح به آن لاته آرت می گویند.

کاپوچینو

کاپوچینو نیز مانند لاته با ترکیب اسپرسو، شیر و فوم شیر تهیه می شود. اما در این روش، فوم شیر بیشتر و شیر کمتر استفاده می شود و به همین دلیل طعم تلخ تری نسبت به قهوه لاته دارد. کاپوچینو برای صبحانه و عصرانه مناسب است و معمولاً با تزییناتی از پودر قهوه، شکلات و شیرینی ها سرو می شود.

برای تهیه کاپوچینو در کافه ها ابتدا یک شات قهوه اسپرسو تهیه می شود. سپس شیر توسط نازل بخار دستگاه اسپرسوساز گرم می شود تا فوم دار شود. در ادامه ابتدا شات اسپرسو و سپس شیر فوم دار شده اضافه می شود. در انتها نیز یک لایه شیر فوم دار به فنجان اضافه می شود. طعم و ظاهر زیبای این قهوه هر مخاطبی را به خود جذب می کند حتی کسانی که به قهوه علاقه خاصی ندارند.

موکا

از دیگر قهوه های بر پایه اسپرسو می توان به موکا اشاره کرد. تاریخچه این قهوه به شهر موکا در یمن بازمی گردد و به همین خاطر موکا نامیده شده است. روش تهیه این نوع قهوه به شدت شبیه قهوه لاته است با این تفاوت که در این نوع قهوه از سس شکلات در کف فنجان و گاهی خامه بر روی فنجان نیز استفاده می شود.

هر سلیقه ای که داشته باشید قهوه حرف اول را خواهد زد

قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در سراسر جهان است و تنوع بسیار زیادی در انواع قهوه وجود دارد. در این مقاله، ما به بررسی انواع قهوه های معروف مانند اسپرسو، کاپوچینو، لاته، فرانسوی، ترک و غیره پرداختیم و تفاوت های آنها را بررسی کردیم.

در این بررسی، مشخص شد که هر نوع قهوه دارای طعم و مزه ای منحصر به فرد است. برخی از قهوه ها مانند اسپرسو دارای طعم تلخ و قوی هستند، در حالی که برخی دیگر مانند لاته دارای طعم شیرین و کرمی هستند.همچنین، فرآیند تهیه قهوه نیز در تعیین طعم و مزه آن تأثیرگذار است. قهوه هایی که با روش اسپرسو تهیه می شوند، دارای طعمی متفاوت نسبت به قهوه هایی هستند که با روش فیلتر تهیه می شوند.

در نهایت، انتخاب قهوه بستگی به سلیقه شخصی شما دارد. برخی از افراد عاشقانه به طعم تلخ و قوی قهوه اسپرسو علاقه دارند، در حالی که برخی دیگر از طعم شیرین و کرمی قهوه های لاته لذت می برند؛ بنابراین، مهم است که قبل از انتخاب قهوه، به سلیقه و ترجیحات شخصی خود توجه کنید. ما در کافه رستوران ماژورل با انواع مختلف قهوه و نوشیدنی های بر پایه قهوه در خدمت شما عزیزان هستیم تا لحظات رویایی و لذت بخشی را برای شما رقم بزنیم.

 

majorelleir
majorelleir majorelleir

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋