داستان پیتزا از ایتالیا آغاز می شود. جایی که خمیر نازک با سس گوجه فرنگی و پنیر موزارلا، پایه و اساس اصلی این غذای خوشمزه به شمار می رود. پیتزای ایتالیایی، به خصوص پیتزای ناپلی که به عنوان اصیل ترین نوع آن شناخته می شود، با سادگی و کیفیت مواد اولیه، حرف های زیادی برای گفتن دارد.
دو نمونه از معروف ترین پیتزاهای ایتالیایی عبارتند از:
پیتزای آمریکایی، برخلاف همتای ایتالیایی اش، خمیری حجیم تر و پف کرده تر دارد. همچنین آمریکایی ها در استفاده از مواد اولیه دست و دلبازتر هستند و پیتزاهایشان را با انواع و اقسام سوسیس، کالباس، قارچ، فلفل دلمه ای و ... تزیین می کنند.
از معروف ترین انواع پیتزای آمریکایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
شیکاگو شهری است که سبک خاص خود را در دنیای پیتزا دارد. پیتزای شیکاگویی عمیق (Deep Dish) با خمیر ضخیم و ترد و قالبی شبیه به پای (Pie) تهیه می شود. داخل این خمیر، لایه ای از پنیر، گوشت و سس گوجه فرنگی قرار می گیرد و روی آن نیز با پنیر فراوان پوشانده می شود.
پیتزای شیکاگویی به دلیل حجم زیاد و چرب بودنش، معمولا به صورت اشتراکی میل می شود.
سیسیلی، جزیره ای در جنوب ایتالیا، نیز سبک منحصر به فردی در تهیه پیتزا دارد. پیتزای سیسیلی شباهت هایی به فوکاشیا (Focaccia) دارد. خمیر این پیتزا ضخیم تر از پیتزای ناپلی است و روی آن با سس گوجه فرنگی، روغن زیتون، پیاز، سیر، سبزیجات معطر و پنیر فراوان پوشانده می شود.
از ویژگی های بارز پیتزای سیسیلی این است که آن را به صورت تکه های مستطیلی برش می دهند.
اگر به دنبال طعم های تند و آتشین هستید، پیتزای مکزیکی را امتحان کنید. در این پیتزا از سس سالسا به جای سس گوجه فرنگی استفاده می شود و روی آن با انواع فلفل، گوشت چرخ کرده، سوسیس مکزیکی، لوبیا و پنیر پوشانده می شود.
برای چشیدن طعم های شرقی در دنیای پیتزا، پیتزای تایلندی را از دست ندهید. در این پیتزا از سس تایلندی، مرغ، میگو، بادام زمینی، پیازچه و گشنیز استفاده می شود.
خبر خوش برای گیاهخواران! پیتزاهای وگان نیز در دنیای پیتزا جایگاه ویژه ای دارند. در این پیتزاها از هیچ ماده حیوانی استفاده نمی شود و به جای گوشت و پنیر از انواع سبزیجات، قارچ، پنیر گیاهی و ... استفاده می شود.
اگر به دنبال یک پیتزای خاص و متفاوت هستید، پیتزای دسر را امتحان کنید. در این پیتزا از خمیر پیتزا به عنوان پایه استفاده می شود و روی آن با انواع میوه، شکلات، خامه و ... تزیین می گردد.
همانطور که دیدید، دنیای پیتزا فراتر از چند نوع رایج آن است. با کمی خلاقیت و جسارت می توانید طعم های جدید و هیجان انگیزی را تجربه کنید.
پس در انتخاب پیتزا محدود به چند نمونه خاص نباشید و از امتحان طعم های جدید نترسید. مطمئناً با هر بار تجربه، شگفت زده خواهید شد.
پاسخ ها