یه زمانی آشپزی رو فقط وظیفهی زنها میدونستن، اما این روزا اوضاع فرق کرده! خیلی از مردها نهتنها به آشپزی علاقه دارن، بلکه توی این کار حسابی حرفهای شدن. از سرآشپزهای معروف دنیا گرفته تا پدرهایی که عاشق درست کردن غذای خونه هستن، به نظر میرسه که مردها دارن بیشتر از زنها به آشپزی علاقه نشون میدن.
اما چرا این اتفاق افتاده؟ این مقاله میخواد از زاویههای علمی، اجتماعی و روانشناسی بررسی کنه که چطور آشپزی از یه کار روزمره به یه هنر جذاب برای مردها تبدیل شده.
از قدیم آشپزی توی خونه رو یه کار زنونه میدونستن، ولی وقتی پای آشپزخونههای حرفهای به میون میومد، مردها بودن که میدرخشیدن.
اما حالا، نسل جدید مردها دارن بیشتر از قبل توی آشپزی مشارکت میکنن. طبق گزارشهای جدید، خیلی از خانوادهها الان بهجای اینکه فقط زنها آشپزی کنن، مردها هم این وظیفه رو به عهده میگیرن.
۱. آشپزی = هنر و خلاقیت
بیشتر مردها آشپزی رو یه هنر و سرگرمی میبینن، نه یه کار روزمره. طبق تحقیقات، مردها بیشتر از زنها موقع آشپزی خلاقیت به خرج میدن. برای همین خیلی از مردها عاشق کباب درست کردن، پختن نون خونگی یا امتحان کردن رسپیهای جدید هستن.
۲. آشپزی و حس لذت و موفقیت
وقتی یه مرد یه غذای خوشمزه درست میکنه و از اطرافیانش تعریف میشنوه، مغزش یه عالمه دوپامین (هورمون لذت و شادی) ترشح میکنه. به همین دلیله که مردها معمولاً عاشق اینن که غذای خاص درست کنن و توی مهمونیا بدرخشن.
۳. چالش و یادگیری مهارت جدید
خیلی از مردها از چالش خوششون میاد و آشپزی هم براشون مثل یه مهارت هیجانانگیز به نظر میاد. برای همین بیشتر مردها عاشق یاد گرفتن تکنیکهای خاص مثل پیتزا پختن، استیک درست کردن یا سوشی رول کردن هستن.
۱. تأثیر سرآشپزهای معروف
تا حالا دقت کردین که بیشتر سرآشپزهای معروف دنیا مرد هستن؟ از گوردون رمزی و جیمی الیور گرفته تا کلی آشپز معروف دیگه که باعث شدن آشپزی یه شغل هیجانانگیز و جذاب برای مردها به حساب بیاد.
۲. آشپزی و کلاس اجتماعی
این روزا مردهایی که آشپزی بلدن، جذابتر و باکلاستر دیده میشن! طبق تحقیقاتی که انجام شده، زنها مردهایی که آشپزی میکنن رو مسئولیتپذیرتر و دلسوزتر میدونن.
۳. تأثیر شبکههای اجتماعی
اینستاگرام، یوتیوب و تیکتاک پر شده از مردهایی که با عشق غذا درست میکنن و این باعث شده که مردهای بیشتری وارد دنیای آشپزی بشن.
۱. تأثیر مثبت روی روحیه و استرس
تحقیقات نشون میدن که مردهایی که مرتب آشپزی میکنن، استرس کمتری دارن و از زندگی بیشتر لذت میبرن. آشپزی باعث میشه که فرد از کارای روزمره و مشکلات فاصله بگیره و تمرکزش روی یه کار لذتبخش باشه.
۲. بهبود تغذیه و سلامت جسمی
مردهایی که خودشون غذا درست میکنن، رژیم غذایی سالمتری دارن، چون:
مثلاً طبق یه تحقیق علمی، مردهایی که حداقل پنج روز در هفته خودشون غذا درست میکنن، کمتر در معرض چاقی و بیماریهای قلبی هستن.
در حالی که مردها دارن علاقهی بیشتری به آشپزی نشون میدن، زنها دارن از آشپزخونه فاصله میگیرن! چرا؟
۱. خستگی از آشپزی روزمره
برای خیلی از زنها، آشپزی یه کار اجباری و خستهکننده بوده، نه یه تفریح. توی یه تحقیق مشخص شده که زنها بیشتر از مردها دچار "فرسودگی آشپزی" میشن، چون سالها مسئول این کار بودن.
۲. ورود بیشتر زنها به بازار کار
با افزایش شاغل بودن زنها، طبیعی هست که نقشهای خونه هم تقسیم بشه.
۳. افزایش غذاهای آماده و سرویسهای غذایی
حالا که غذاهای نیمهآماده، رستورانها و اپلیکیشنهای سفارش غذا زیاد شدن، زنها دیگه مجبور نیستن که هر روز خودشون غذا درست کنن.
به نظر میاد که این روند همچنان ادامه داره و مردها روزبهروز بیشتر به آشپزی علاقه نشون میدن.
اتفاقاتی که ممکنه توی آینده ببینیم:
الان دیگه دورانی که آشپزی فقط یه کار زنونه بود، تموم شده! مردها دارن به دلایل مختلفی مثل علاقه، خلاقیت، سلامت، و تأثیر اجتماعی بیشتر از قبل آشپزی میکنن.
پس اگه مردی هستی که عاشق آشپزیای، بدون که این یکی از بهترین مهارتهایی هست که میتونی داشته باشی!
پاسخ ها