لوله پلیکا از اولین لوله های مورد استفاده در صنعت ساختمان بوده است و بسیاری از لوله های مصرفی در داخل ساختمان ها از ای آلیاژ بوده است .
پلیکا ها نوعی از آلیاژ پلیمر می باشند که به افتخار اولین کاشف چنین آلیاژی برای لوله ها به نام " پولیکا " به این نام شناخته می شود .
پلیکا ها به دو صورت PVC و U-PVC وجود دارند که تفاوتی در این دو آلیاژ وجود دارد که مهمترین آن ها به این موضوع اختصاص دارد که آلیاژ U-PVC به صورت نرم شده آلیاژ PVC می باشد .
PVC مخفف شده عبارت POLICHLOREETHYLENE به معنای پلی وینیل کلراید می باشد که آلیاژ قالب لوله های پلیکا رایج در بازار می باشد .
پلیکا دارای سه نوع متدوال روش تولید می باشند که به شرح زیر می باشد :
روش تولید اکستروژن
روش تولید پوشش دهی دورانی
روش تولید تزریق یا فشاری
البته که می بایست ذکر کنیم روش تولید اکستروژن برای تولید لوله های پلیکا به کار می رود .
بیشترین کاربرد لوله پلیکا مربوط به ساختمان ها می باشد که در موارد زیر به کار می رود :
1- انتقال فاضلاب ساختمانی
انتقال فاضلاب های ساختمانی از پرکاربردترین مصارف استفاده از لوله پلیکا می باشد زیرا از نظر اقتصادی برای این امور بسیار مناسب و به صرفه اقتصادی می باشد.
منظور از فاضلاب های ساختمانی ، آب های مصرفی در قسمت حمام ، سرویس بهداشتی ، آشپزخانه و .. می باشد .
2- کابل برق و مخابرات
برای عبور دادن سیم برق و کابل های مخابراتی داخل ساختمان ها می بایست از لوله های پلیکا استفاده نمود. به علت عبور سیم های برقی و مخابراتی از محل هایی مانند زیر زمین و جداره دیواره همواره به در معرض خطر قرار دارند که آسیب ببینند لذا از اینرو می بایست از داخل لوله هایی عبور کنند که هزینه زیادی نداشته باشند .
لوله های مورد استفاده برای کابل کشی با لوله های پلیکا برای انتقال سیالات و فاضلاب از نظر ضخامت متفاوت می باشند زیرا لوله پلیکایی که مخصوص برای عبور کابل می باشند هیچگونه فشاری را تحمل نمی کنند و نیاز به ضخامت بالا ندارند .
3- ناودانی و ونت
برای خارج کردن هوای اضافی داخل ساختمان که به اصطلاح به لوله ونت معروف می باشند از لوله های پلیکا با ضخامت پایین استفاده می شوند زیرا از این لوله ها برای خارج کردن هوا به فضای آزاد استفاده می شود ، فشار زیادی را تحمل نمیکند. خرید لوله پلیکا
مقاومت در برابر خوردگی
وزن سبک
رسانا الکتریکی و حرارتی
قیمت ارزان
ضد حریق بودن
- مقاومت در برابر خوردگی :
لوله پلیکا به علت مصرف در زیر خاک همواره در معرض خوردگی خاک قرار میگیرند و می بایست دارای مقاومت در برابر خوردگی خاک باشند و از این رو لوله های پلیکا مقاومت خوبی در برابر خوردگی دارند .
- وزن سبک :
لوله فولادی به علت وزن بالا همواره برای حمل و نقل و نصب دارای مشکلات فراوانی می باشند و احتمال آسیب رساندن به اپراتور نصب را دارد ولی لوله های پلیکا دارای وزن پایینی می باشند که یکی از مزیت های مهم این لوله ها به شمار می رود که برای حمل و نقل و نصب این لوله ها بسیار مناسب می باشند .
- رسانای الکتریکی و حرارتی :
لوله پلیکا همواره رسانای خوبی برای حرارت و الکتریسیته می باشند که می توان مطمئن بود که در صورت اتصال کابل های برق هیچ گونه سرایت الکتریکی به بخش های دیگری نخواهیم داشت . همچنین لوله پلیکا دارای ضریب انتقال حرارت پایین می باشند .
- قیمت ارزان :
شاید یکی از بزرگترین عللی که هنوز هم بسیاری از ساختمان ها از لوله های پلیکا برای انتقال فاضلاب خود استفاده می کنند ، قیمت پایین خرید لوله پلیکا می باشد .
همانطور که می دانیم برای انتقال فاضلاب ساختمانی می توان از لوله های پوش فیت معمولی و پوش فیت سایلنت استفاده کرد و همچنین در مواردی می توان از لوله های پلی اتیلن استفاده کرد اما این دو آلیاژ از لوله دارای قیمت بالایی می باشند و قیمت لوله های پلیکا بسیار پایین تر از این مورد می باشد .
- ضد حریق بودن
لوله های پلیکا ذاتا ضد حریق می باشند و در مقابل اشتعال و آتش سوزی مقاوم می باشند .
پاسخ ها