فناوری جدید پژوهشگران چینی با محرکهای الکتریکی و مکانیکی، میتواند حس لامسه را به محیطهای واقعیت مجازی یا واقعیت افزوده بیاورد.
محققان چینی یک رابط هپتیکی جدید طراحی کردهاند که به کاربران امکان میدهد از طریق حس لامسه با محیطهای مجازی ارتباط نزدیک داشته باشند. این رابط لمسی جدید، سیگنالهای لمسی چندبعدی را مستقیماً به پوست انتقال میدهد و احساسات واقعی را برمیانگیزد. این فناوری از محرکهای الکترویکی و مکانیکی برای بازتولید حس لامسه استفاده میکند.
براساس مقاله منتشرشده در نیچر الکترونیکس، محققان دانشگاه سیتی هنگکنگ و چند مؤسسه علمی دیگر در چین، یک رابط بازخورد لمسی با حالتهای تحریک چندبعدی طراحی کردند. این رابط باعث تحریک گیرندههای مختلف میشود، درنتیجه حس لامسهای را که مربوط به بافتهای مختلف بدن است، بازتولید میکند.
فناوریهای واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR) در حدود یک دهه گذشته بهطور فزایندهای پیشرفت کردهاند و تجربههای جدید در ویدیوگیم و بهطور کلی اشکال جدید سرگرمی را ممکن میسازند. بااینحال، هنوز این فناوری میتواند بهبود یابد؛ بهویژه درزمینه تحریک مصنوعی حس لامسه این فناوری هنوز پیشرفت چندانی نداشته است.
بدن انسان میتواند طیف وسیعی از اطلاعات لمسی را در صورت برخورد فیزیکی با اشیا یا سطوح مختلف درک کند. این قابلیت با کمک مکانیسمهای بیولوژیکی به انسان اجازه میدهد که انواع مختلفی از اطلاعات لمسی را پردازش کند.
رابطهای هپتیکی که قادر به انتقال سیگنالهای لمسی چندبعدی هستند، میتوانند نقش مهمی در بازتولید مؤثر حس لمس در فضاهای VR/AR داشته باشند. محققان یک مکانیسم فعالسازی جدید را معرفی کردند که به این سیستم لمسی اجازه میدهد گیرندههای حسی و اعصاب حسی مختلف را در بدن انسان تحریک کند. این مکانیسم اگر با فناوری واقعیت مجازی یا واقعیت افزوده ترکیب شود، درنهایت میتواند تجربههای واقعیتر را فراهم کند.
پیشازاین، برای بازتولید حس لامسه در دنیای مجازی یا از تحریک الکتریکی استفاده میشد و یا محرکهای مکانیکی بهکار میرفت، اما حالا این فناوری جدید این دو روش را ترکیب کرده است و اثرات لمسی متنوعتر و همهجانبهتری را ارائه میدهد.
پاسخ ها