شاید از این واقعیت آگاه نباشید اما بدن شما تا ۲۵ بار در روز، ازجمله ۳ تا ۵ بار در طول خواب، گاز معده دفع میکند.
روزیاتو: شاید از این واقعیت آگاه نباشید اما بدن شما تا ۲۵ بار در روز، ازجمله ۳ تا ۵ بار در طول خواب، گاز معده دفع میکند. اما آیا تا به حال به این فکر کردهاید که چرا باد شکم خودمان را دوست داریم و باد معده دیگران برایمان ناخوشایند و چندش آور است؟
شاید برایتان پیش آمده باشد که در فضای بستهای مثل ماشین بهطور تصادفی گاز معدهتان را رها کرده باشید و دوستانتان که کنارتان بودهاند سریعا شیشهها را پایین کشیدهاند اما شما پیش خودتان فکر کردهاید: اصلا هم بوی بدی ندارد.
این موضوع ما را به این سؤال همیشگی میرساند: چرا وقتی دیگران نفخ معده خود را رها میکنند برای ما ناخوشایند است اما با باد معده خودمان مشکلی نداریم و گاهی حتی از آن لذت میبریم؟
متأسفانه، هیچ مطالعهای بهطور خاص بر روی این جنبه از گوارش انجام نشده است. با این حال، برخی از نظریهها میتوانند روشن کنند که چرا ممکن است بوی باد معده خود را قابل تحمل یا حتی جذاب بدانیم.
یک توضیح قابل قبول این است که ما تمایل داریم به بوی خودمان عادت کنیم. به عبارت دیگر، به گفته دکتر لورِتا برونینگ، متخصص شیمی مغز و رفتار اجتماعی پستانداران، از آنجایی که ما به طور منظم گاز روده دفع میکنیم (به طور متوسط حدود نیم لیتر در روز)، به بوی آن عادت کردهایم.
او میگوید: «در طبیعت، بقا به توانایی شما در تشخیص بوهای دیگر بستگی دارد، بنابراین تمایل دارید بوی خود را نادیده بگیرید.» اما اگر نتوانید بوی خود را تحمل کنید، همه این حدس و گمانها موضوعیت خود را از دست میدهند. در این صورت، احتمالا غذایی که مصرف میکنید مقصر است و ممکن است زمان آن رسیده باشد که تغییراتی را در رژیم غذایی خود اعمال کنید. تریسی لاکوود متخصص تغذیه توضیح میدهد که گاز معده صرفا نتیجه متابولیسم باکتریایی یا ارگانیسم است، که اساسا محصول جانبی هضم است.
اولین قدمی که میتوانید بردارید این است که مصرف غذاهای سرشار از سولفات را کاهش دهید؛ ترکیبی که به خوبی در روده کوچک جذب نمیشود و معمولا در سبزیجات چلیپایی مانند کلم، کلم بروکلی، کلم بروکسل و آجیل یافت میشود. لاکوود پیشنهاد میکند که مصرف این غذاها در مقادیر کمتر میتواند احتمال تولید گاز روده بدبو را کاهش دهد.
پاسخ ها