ویروس کرونا (SARS-CoV-2) که تاکنون بیش از 76 هزار نفر را مبتلا کرده، اغلب از طریق قطرات دستگاه تنفسی و تماس با بیمار منتقل می شود. حال مطالعه جدید نشان می دهد این ویروس کشنده از طریق مدفوع نیز گسترش می یابد.
بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری چین (CDC) که هفته گذشته منتشر شد، محققان توانستند ویروس کرونا را به شکل فعال در مدفوع چند بیمار پیدا کنند.
در این گزارش نوشته شده که «قطرات دستگاه تنفسی و انتقال از طریق تماس»، به تنهایی نمی توانند حجم بالای مبتلایان به این ویروس را توجیه کنند. به همین دلیل محققان در مورد راه های سرایت این ویروس تحقیقات بیشتری کردند.
پس از استفاده از سرویس بهداشتی حتما دستان خود را بشویید.
تا پیش از این محققان به وجود ویروس کرونا در مدفوع بیماران پی برده بودند، ولی در مورد احتمال انتقال ویروس از این طریق اطمینان نداشتند، بنابراین نمونه مدفوع بیماران را آزمایش کردند.
آنها ویروس کرونا را به شکل جداگانه زیر میکروسکوپ الکترونی مشاهده کرده و متوجه شدند قدرت انتقال را دارد. این یعنی اگر فرد پس از دستشویی رفتن دستان خود را نشوید، می تواند ویروس را به دیگران منتقل کند.
تحقیق دیگر نیز یافته های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری چین را تأیید کرده و ویروس کرونا را در خون و مقعد بیماران شناسایی کرده است.
برای جلوگیری از مبتلا شدن به ویروس کرونا مطابق توصیه های سازمان جهانی بهداشت، باید دست ها را به طور مداوم شسته و از تماس با حیوانات مزرعه ای خودداری کرد. همچنین در صورت مشاهده فردی با علایم بیماری کرونا (سرفه، تب، تنگی نفس) از وی دوری کنید.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری چین نیز «نوشیدن آب جوشانده شده، خودداری از مصرف گوشت خام، ضدعفونی کردن سطوح مختلف وسایل منزل، توالت ها، مکان های عمومی و وسایل نقلیه عمومی» را توصیه کرده است.
پاسخ ها