خواندنی ها

خواندنی ها

آیا میدانستید؟

طرز تهیه نوتلا خانگی سالم، مقرون به صرفه و خوشمزه

طرز تهیه نوتلا خانگی سالم و اقتصادی و خوشمزه

بیش از ۵۰ درصد ترکیبات نوتلایی را که از سوپرمارکت تهیه می‌کنید، روغن پالم و شکر تشکیل می‌دهد. به‌علاوه، برای تهیه این شکلات خوشمزه، از شیر خشک بدون چربی، پروتئین وی و طعم‌دهنده مصنوعی نیز استفاده می‌شود. این ترکیبات موجب می‌شود که ۲ قاشق غذاخوری از نوتلا صنعتی حاوی ۲۰۰ کالری، ۱۱ گرم چربی و ۲۱ گرم شکر باشد. اما این ارقام برای ۲ قاشق غذاخوری نوتلا خانگی به ۷۰ کالری، ۵ گرم چربی و ۵ گرم شکر کاهش پیدا می‌کند. این یعنی خلاصی از شر مضرات نوتلا. پس باید طرز تهیه نوتلا خانگی را یاد بگیریم.

بنابراین، نوتلا خانگی گزینه سالم‌تر و اقتصادی‌تری محسوب می‌شود و خواص کاکائو را هم دارد. اگر به سلامت اعضای خانواده‌تان اهمیت می‌دهید و می‌خواهید با طرز تهیه نسخه سالم‌تر نوتلا آشنا شوید، حتما تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. در ادامه پس از ارائه دستوری ساده برای درست‌کردن نوتلا خانگی، نکات مربوط به نگهداری و موارد استفاده آن را نیز بررسی خواهیم کرد. پس، حتما تا انتها با ما همراه باشید.

اگر عاشق شکلات هستید: طرز تهیه شکلات داغ

ساده‌ترین دستور برای تهیه نوتلا خانگی

نوتلا خانگی نه‌تنها از نوتلا صنعتی سالم‌تر است، بلکه قیمت پایین‌تری هم دارد. خوشبختانه با چند ماده اولیه و تجهیزات ساده، می‌توانید این خوراکی خوشمزه و سالم را خودتان در خانه تهیه کنید. در زیر، اطلاعات جزئی‌تری درباره تجهیزات لازم، مواد اولیه و طرز تهیه نوتلا خانگی ارائه کرده‌ایم:

برای تهیه نوتلا خانگی به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟

طرز تهیه نوتلا خانگی سالم و اقتصادی و خوشمزه

برای درست‌کردن نوتلا در خانه، به تجیزات و وسایل عجیب‌وغریبی نیاز ندارید و تنها با ۳ وسیله زیر می‌توانید این خوراکی خوشمزه را درست کنید:

  • فر یا ماهیتابه برای برشته‌کردن فندق
  • مخلوط‌کن قوی برای تهیه نوتلا
  • ظرف شیشه‌ای دردار برای نگه‌داری نوتلا

مواد لازم برای درست‌کردن نوتلا خانگی با پودر کاکائو

مواد اولیه‌ای که برای تهیه نوتلا مورد نیاز است، عموما در خانه‌ها یافت می‌شود و نیازی نیست که بابت تهیه مواد مورد نیاز آن زحمت زیادی متحمل شوید. لیست این مواد را در زیر ارائه کرده‌ایم:

  • فندق خام بدون پوست ۲ فنجان
  • پودر کاکائو ۵ قاشق غذاخوری
  • شیرین‌کننده (شکر سفید، شکر قهوه‌ای، عسل یا سایر شیرین‌کننده‌های دلخواه) ۳ قاشق غذاخوری
  • روغن نارگیل، کنجد یا زیتون ۳ قاشق غذاخوری
  • عصار وانیل ۲ قاشق چای‌خوری
  • نمک مقداری

مواد لازم برای درست‌کردن نوتلا خانگی با شکلات چیپسی یا آب‌شده

طرز تهیه نوتلا خانگی سالم و اقتصادی و خوشمزه

درصورتی‌که می‌خواهید نوتلا خانگی را با چیپس شکلات درست کنید، باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:

  • فندق خام ۳ فنجان
  • ۳/۲ فنجان شکلا چیپسی یا آب‌شده (بسته به ذائقه، می‌توانید از شکلات تلخ، شیری و… استفاده کنید)
  • ۲ قاشق چای‌خوری عصاره وانیل
  • ۱-۲ قاشق غذاخوری شیرین‌کننده دلخواه (شکر نارگیل، شکر سفید یا قهوه‌ای یا هر شیرین‌کننده دیگر. بسته به ذائقه می‌توانید شیرین‌کننده را حذف کنید. اما اگر از شکلات چیپسی تلخ استفاده می‌کنید، بهتر است شیرینی‌کننده را حذف نکنید.)
  • نمک مقداری

دستورالعملی تهیه نوتلا در خانه با پودر کاکائو

  • در مرحله اول، باید فندق‌ها را برشته کنید. برای این کار، فندق‌ها را روی سینی فر بریزید و آن‌ها را به‌مدت ۱۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه برشته کنید. اگر پوست‌ فندق‌ها قبلا گرفته نشده‌است، حتما پس از برشته‌شدن پوستشان را جدا کنید. برای آنکه نوتلا خانگی بافت و رنگ بهتری داشته‌باشد، بهتر است پوست بخش زیادی از فندق‌ها گرفته‌شود.
  • فندق‌ها را پیش از آنکه کامل خنک شوند، داخل غذاساز یا مخلوط‌کن بریزید و تا زمانی که بافتی نرم و کرمی پیدا کنند، آن‌ها را مخلوط کنید. این مرحله باتوجه‌به قدرت دستگاه و جنس فندق‌ها ممکن است کمی طول بکشد. صبوری کنید و برای آنکه دستگاه داغ نکند، در فواصل معین آن را چند ثانیه خاموش کنید.
  • وقتی بافت فندق‌های مخلوط‌شده به‌اندازه کافی نرم و یکنواخت شد، سایر مواد را هم داخل مخلوط‌کن بریزید و دوباره آن‌ها را خوب ترکیب کنید. پس از آنکه غلظت و بافت مواد به شکل دلخواهتان رسید، آن را مزه کنید و در صورت نیاز، وانیل، شیرینی‌کننده و… به آن اضافه کنید.
  • نوتلا را در ظرف دربسته بریزید و به‌دلخواه از آن استفاده کنید.

طرز تهیه نوتلا خانگی با شکلات چیپسی و آب‌شده

بعد از برشته‌کردن فندق‌ها و گرفتن پوستشان، آن‌ها را داخل مخلوط‌کند بریزید و طبق مرحله قبل صبر کنید تا بافتی کرمی و یکنواخت پیدا کنند.

در این فاصله، شکلات‌ها را روی حرارت غیرمستقیم و به روش بن‌ماری ذوب کنید. برای آب‌کردن شکلات می‌توانید از مایکروفر نیز استفاده کنید. در این صورت، حتما باید هر ۳۰ ثانیه یکبار ظرف را از دستگاه خارج کنید و آن را هم بزنید تا شکلات نسوزد.

پس از یکنواخت و نرم‌شدن فندق‌ها، وانیل و نمک را اضافه کنید و سپس، به‌مرور شکلات آب‌شده را داخل ظرف بریزید. مخلوط‌کن را روشن کرده و مواد را به‌خوبی مخلوط کنید. در آخر، نوتلا را مزه کنید و در صورت تمایل کمی نمک، وانیل یا شیرین‌کننده به آن اضافه کنید.

نوتلای خانگی شما آماده است. برای آنکه نوتلا تا مدت زمان بیشتری تازه بماند، آن را داخل ظرف دربسته بریزید.

نکات مهم برای درست‌کردن نوتلا خانگی

طرز تهیه نوتلا خانگی سالم و اقتصادی و خوشمزه

برای آنکه نوتلای خانگی طعم لذیذتر و کیفیت بالاتری داشته‌باشد، حتما نکات زیر را هنگام درست‌کردن نوتلا رعایت کنید:

  • بهترین گزینه برای درست‌کردن نوتلا خانگی، فندق خام است. اگر فندق خام در دسترستان نبود، از فندق بوداده بدون نمک استفاده کنید. در این صورت، نیازی به برشته‌کردن فندق‌ها نیست.
  • نوتلا خانگی را با بادام نیز می‌توانید درست کنید. هر چند که طعم آن کمی متفاوت است، اما همچنان لذیذ و خوش‌طعم است.
  • در صورت تمایل، می‌توانید مقدار و نسبت مواد اولیه را بسته به ذائقه‌تان کم و زیاد کنید.
  • به‌جای شیرین‌کننده‌های مصنوعی مثل شکر می‌توانید از عسل یا شیره انگور و خرما نیز برای درست‌کردن نوتلا خانگی استفاده کنید. در این صورت، بافت نهایی کمتر حالت کرمی دارد و شل‌تر خواهد شد.
  • اگر رژیم کتوژنیک دارید، به‌عنوان شیرین‌کننده می‌توانید از شیرین‌کننده‌های بدون قند مثل زایلیتول یا اریتریتول استفاده کنید.

از نوتلا خانگی چطور نگهداری کنیم؟

باتوجه‌به مواد اولیه‌ای که برای درست‌کردن نوتلا استفاده می‌شود، نیازی نیست که آن را داخل یخچال نگهداری کنید. فقط آن را در ظرفی دربسته بریزید و دور از نور مستقیم خورشید (مثلا داخل کابینت) قرار دهید. در این حالت، نوتلا تا ۲ هفته سالم می‌ماند و در صورت نگهداری در یخچال، تا ۲ ماه نیز قابل استفاده است. اگر بعد از گذشت این مدت همچنان مقداری نوتلا باقی ماند، بهتر است برای جلوگیری از فاسدشدن مغزها، آن را داخل فریزر قرار دهید. البته باید توجه داشته‌باشید که در این حالت بافت نوتلا پس از یخ‌زدایی تغییر می‌کند و به‌اندازه قبل حالت کرمی نخواهد شد. البته تغییری در طعم آن ایجاد نمی‌شود.

موارد استفاده از نوتلا خانگی

طرز تهیه نوتلا خانگی سالم و اقتصادی و خوشمزه

هر چند که ممکن است مصرف نوتلا صنعتی به‌خاطر کالری، چربی و قند بالا کمی نگرانتان کند، اما اگر عاشق نوتلا هستید، با خیال راحت می‌توانید نسخه خانگی آن را به وعده‌های روزانه‌تان اضافه کنید. اگر ایده‌ای برای مصرف نوتلا خانگی ندارید، می‌توانید از پیشنهادهای زیر ایده بگیرید:

  • تاپینگ پنکیک و وافل
  • تاپینگ انواع بستنی (صنعتی و خانگی)
  • دیپ میوه‌هایی مثل موز، توت‌فرنگی، سیب و…
  • تهیه اسموتی با میوه‌هایی مثل موز و توت‌فرنگ و ماست‌های پروتئینی مثل ماست یونانی
  • تهیه شیک با شیر (مثلا پرومیلک)، موز، بادام‌زمینی و…
  • به‌عنوان شیرین‌کننده برای قهوه

تجربه مصرفی شیرینی بدون پشیمانی با نوتلا خانگی!

نوتلا خانگی، انتخابی سالم و اقتصادی برای کسانی است که عاشق خوراکی‌های کاکائویی و شیرین هستند. خوبی درست‌کردن نوتلا در خانه این است که می‌توانید ترکیبات آن را به دلخواهتان تغییر دهید و طعی خلق کنید که دقیقا مطابق میلتان است. در این مطلب، صفر تا صد طرز تهیه نوتلا خانگی را بررسی کردیم و به شما گفتیم که چطور می‌توانید نوتلایی سالم و اقتصادی در خانه درست کنید. اگر قبلا این خوراکی جذاب و خوشمزه را در خانه درست کرده‌اید، حتما تجربیات خود را با ما نیز به‌اشتراک بگذارید.

 

خواندنی ها
خواندنی ها آیا میدانستید؟

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋