خواندنی ها

خواندنی ها

آیا میدانستید؟

کدام حیوان خانگی مناسب ترین همدم برای تنهایی انسان است؟

کدام حیوان خانگی همدم مناسب‌تری برای تنهایی انسان است؟

تنهایی گسترده‌ترین همه‌گیری قرن ماست. تحقیقات انجام‌شدهنشان می‌دهد اکثر انسان‌ها احساس تنهایی می‌کنند و از نداشتن روابط معنادار، جدا افتادن از دیگران یا انزوای اجتماعی رنج می‌برند.در این میان، گفته می‌شود که مراقبت از حیوانات خانگی می‌تواند از رنج تنهایی کم کند. به‌فرض که این موضوع واقعیت داشته باشد،حیوان خانگی مناسب برای تنهایی کدام است؟

تنهایی ممکن است دلایل درونی یا بیرونی داشته باشد. عواملی مانند مشکلات فیزیکی، طلاق و جابه‌جایی محل زندگی، درونگرایی یا ناتوانی در برقراری ارتباطات اثربخش، تأثیرات شگرفی بر تنهایی افراد دارد. از آن مهم‌تر، تنهایی یا حس جدا افتادن از دیگران، زمینه‌ساز بروز مشکلات جسمی و روحی می‌شود. در واقع، تنهایی منشأ بسیاری از معضلات دیگر مانند افسردگی و اضطراب، اعتیاد، بیماری‌های مزمن و چاقی مفرط است.

طبیعتاً اهمیت اثرات منفی تنهایی باعث شده است که در جوامع مختلف، تحقیقات گسترده‌ای در این زمینه انجام شود. در نهایت، این تحقیقات کوشیده‌اند افراد را به گسترش شبکه اجتماعی اطراف خود، درمان اختلالات ذهنی و یادگیری مهارت‌های ارتباطی سوق ‌دهند. یکی از روش‌های کمک‌کننده برای کاهش حس تنهایی و پاسخ به نیازهای عاطفی افراد، همراهی حیوانات خانگی است. اگر چه مراقبت از حیوانات خانگی، جایگزین ارتباطات انسانی نیست اما می‌تواند نقش پررنگی در بهبود حس فزاینده تنهایی انسان معاصر ایفا کند. در ادامه، این موضوع را بررسی می‌کنیم.

تأثیر حیوانات خانگی بر تنهایی و انزوای اجتماعی

حیوانات خانگی یا پت (Pet) می‌توانند همخانه یا همدم عاطفی و خدمت‌دهنده و در کنار انسان باشند. دو مورد آخر به حیواناتی گفته می‌شود که با اهداف درمانی تربیت شده‌اند و در خانه فرد خدمت‌گیرنده زندگی نمی‌کنند. صاحبان حیوانات خانگی به‌کرات اذعان می‌کنند که نگهداری از این موجودات دوست‌داشتنی باعث تغییر روند زندگی آن‌ها و احساس‌شان به زندگی شده است؛ اما علم چه نظری در این باره دارد؟

مطالعه روی حیوانات خانگی در سال‌های اخیر رو به افزایش است. یکی از بررسی‌های مروری و نظام‌مند انجام‌شده، با بازبینی ۲۴ مطالعه علمی درباره‌ تأثیر نگهداری از حیوانات خانگی روی تنهایی و کاهش انزوای اجتماعی، به این نتیجه رسیده است که مراقبت از حیوانات خانگی می‌تواند موجب تقویت روحیه و بهبود وضعیت افراد شوند.

به‌طور دقیق‌تر، این مطالعه اعلام کرده حیوانات خانگی ممکن است بر بهبود انزوای اجتماعی تأثیر بگذارند اما باعث کاهش احساس تنهایی نمی‌شوند. بااین‌حال، به نقل از وبسایت کتابخانه ملی آمریکا، تأثیر مثبت نگهداری از حیوانات خانگی بر تنهایی، پس از همه‌گیری کرونا بیشتر شده است.

بیشتر بخوانید: تأثیر حیوان خانگی بر رابطه عاطفی؛ سودمند یا آسیب‌زا؟

در یکی از تحقیقاتی که در این بررسی جامع مورد بازبینی قرار گرفته است، ۵۲۱۰ نفر فرد مسن تحت نظر قرار گرفتند.نتایج تحقیق روی آن‌ها نشان داد که نگهداری از حیوانات خانگی، حس تنهایی را در این افراد کاهش داده است، به‌طوری که حس می‌کرده‌اند با حضور حیوانات خانگی، دیگر تنها نیستند. حالا این سؤال پیش می‌آید که حیوانات خانگی چطور می‌توانند چنین تأثیری به‌جای بگذارند؟ در همین مقاله آمده است که افراد با نگهداری از پت یا حیوانات خانگی ، به روش‌ها و کارهایی متوسل می‌شوند که انزوای اجتماعی‌شان کمتر می‌شود. به عبارت ساده‌تر، حیوانات به شما کمک می‌کنند تا برخی فعالیت‌های سالم و ساده را به‌طور مداوم تجربه کنید. مثلاً همین که از خانه بیرون بروید، تحرک داشته باشید و راحت‌تر بتوانید با سایر افراد تعامل کنید. همین اقدامات به‌ظاهر ساده، در نهایت، به شما کمک می‌کند که بیشتر در جامعه حضور داشته باشید و کمتر به انزوای اجتماعی دچار شوید. علاوه بر این، معاشرت با حیوانات خانگی، حس تنهایی را کاهش می‌دهد. زیرا فرد با حیوانات خانگی ارتباطات عاطفی برقرار می‌کند و اضطراب، افسردگی و مشکلات روحی‌اش کمرنگ‌تر می‌شود.

بااین‌حال، باید در نظر بگیرید که نگهداری از حیوان خانگی ایجاب می‌کند که شرایط خاصی را فراهم کنید و در نتیجه به درد هر کسی نمی‌خورد. برای نگهداری از پت، لازم است وضعیت جسمانی و وضعیت مالی مناسبی داشته باشید. فراتر از آن، باید بسیار مسؤولیت‌پذیر باشید. به‌علاوه، سلیقه افراد در انتخاب حیوان خانگی تأثیر زیادی بر رضایت آن‌ها دارد. پس اگر قصد دارید همدم مناسبی از میان این موجودات دوست‌داشتنی انتخاب کنید، پیش از هر چیز، به‌اندازه کافی در این زمینه تحقیق و مطالعه کنید.

چه حیوان خانگی برای تنهایی مفیدتر است؟

به‌دفعات شنیده‌ایم که نگهداری از حیوانات خانگی، حال و هوای آدم را بهتر می‌کند. اما چطور؟

  • ایجاد شوق و سرزندگی در زندگی
  • تشویق به فعالیت و تحرک بیشتر
  • یادگیری روش ایجاد تعامل
  • بهبود خلق و خو و صبوری
  • احساس دوست‌داشته شدن و دیده‌شدن
  • آشنایی با افراد جدید و ایجاد تعامل با آن‌ها
  • تقویت نظم و انضباط و برنامه‌ریزی هدفمندتر
  • احساس مفید واقع‌شدن و توانایی محافظت از دیگری
  • تغییر نگرش به زندگی، اتفاق‌ها و نحوه واکنش به آن‌ها
  • دلیلی برای بیدار شدن از خواب یا انجام کارهای روزمره
  • احساس نزدیکی به دیگری و دریافت مهر و محبت
  • احساس امنیت عاطفی و آسودگی خاطر بیشتر

سؤال اساسی این است که آیا تمام حیوانات خانگی می‌توانند چنین نیازهایی را برآورده کنند؟

تأثیرات مثبت همدم‌شدن با حیوان‌ها از مدت‌ها پیش توجه پژوهشگران را جلب کرده است و رویکردهای درمانی مکملی به وجود آورده که پت‌تراپی یا درمان با استفاده از حیوانات خانگی نامیده می‌شود.در این روش، از حضور حیوانات خانگی برای بهبود سلامت فیزیکی و روحی بیماران مبتلا به بیماری حاد و مزمن استفاده می‌شود. این حیوانات به‌طور خاص و برای اهداف درمانی تربیت می‌شوند و تحت نظر مربی خود به بیمارستان‌ها و محیط‌های درمانی مختلف فرستاده می‌شوند.

گزارش‌های متعدد نشان می‌دهد که حضور این حیوانات در محیط‌های درمانی باعث بهبود عملکرد شناختی، اجتماعی و عاطفی بیماران می‌شود. به گزارش دیلی‌میل، در بیمارستان‌ها، می‌توان از حضور حیوانات مختلفی برای بهبود حال بیماران مبتلا به بیماری‌های جسمانی و روانی کمک گرفت. برای مثال، دیده شده که راسو در بهبود حال بیماران مبتلا به شیزوفرنی، مار در بهبود حال مبتلایان به اختلال دو قطبی و لاک‌پشت در بهبود احوالات بیماران مبتلا به زوال عقل تأثیر مثبت داشته‌اند.

۵ حیوان خانگی مناسب برای تنهایی

درنهایت، انتخاب حیوانات خانگی برای بهبود حال و احوال افراد به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله: نیازها، سلیقه و شرایط‌ خود فرد. در ادامه قصد داریم ۵ حیوان خانگی مناسب برای تنهایی را به شما معرفی کنیم که حضور و همراهی آن‌ها تأثیرات چشمگیری بر بهبود حال و احوال افراد و به‌ویژه بیماران دارد:

سگ

کدام حیوان خانگی همدم مناسب‌تری برای تنهایی انسان است؟

سگ یکی از محبوب‌ترین حیوانات است. از آن‌جایی که در سراسر دنیا سگ را حیوانی بسیار مهربان و باوفا می‌دانند، در هنگام انتخاب حیوانات خانگی، سگ یکی از نخستین گزینه‌هایی است که به ذهن هر کسی می‌رسد. از طرف دیگر، محبوبیت سگ‌ها باعث شده است که تحقیقات متعددی درباره‌ بررسی روابط عاطفی سگ با آدم‌ها انجام شود.

حتما بخوانید: ۱۳ حقیقت جالب و ۸ خرافه رایج درباره سگ‌ها و گربه‌ها

وقت‌گذرانی با سگ‌ها مزایای متعددی برای سلامت ذهن انسان دارد، اعتماد به نفس را افزایش می‌دهد و ارتباط اجتماعی افراد را بهبود می‌بخشد. . سگ‌ها جزو حیواناتی هستند که تا حد بسیار زیادیرفتار و گفتار انسان را درک می‌‌کنند و منظور آدم‌ها را راحت می‌فهمند.این موضوع باعث می‌شود که با حضور سگ در کنار آدم‌ها، حس حضور آدمیزادی که فرد را درک می‌کند در ذهن فرد تداعی شود. به همین دلیل، مراقبت از سگ، به آدم‌ها کمک می‌کند که راحت‌تر با احساس تنهایی‌شان کنار بیایند.

یکی دیگر از مزیت‌های دیگر مراقبت از سگ‌ها این است که هر چه را که لازم باشد به‌اسانی فرا می‌گیرند. علاوه بر این، سگ‌ها می‌توانند در شرایط حاد و بحرانی، مانند حملات اضطرابی یا در هنگام بروز سکته و حمله قلبی، به صاحب خود کمک کنند.

گربه

کدام حیوان خانگی همدم مناسب‌تری برای تنهایی انسان است؟

گربه در کنار سگ، یکی از محبوب‌ترین حیوانات خانگی در دنیا محسوب می‌شود. گربه‌ها حیوانات دوست‌داشتنی و مستقلی هستند که صاحبان‌شان،هوش و استقلال آن‌ها را می ستایند. گربه یک حیوان خانگی مناسب برای تنهایی و محبوب دل بسیاری است.

اگر گربه دارید: راهنمای کامل غذای گربه

نگهداری از گربه آسان‌تر از سگ است و نسبت به سگ نیاز به توجه کمتری دارد. یک همدم بامزه و پشمالو می‌خواهید که نیاز به توجه و مراقبت مداوم نداشته باشد؟ گربه گزینه مناسبی است و گاهی اوقات هم می‌تواند تنها بماند.

اگر گربه دارید: 300 اسم گربه‌ی جدید و خاص برای گربه ی نر و ماده

پرنده

کدام حیوان خانگی همدم مناسب‌تری برای تنهایی انسان است؟

آدم‌ها از زمان‌های قدیم به نگهداری از پرنده‌ها توجه و علاقه نشان داده‌اند. آدم‌ها از دیرباز این نکته را دریافتند که همزیستی با پرنده‌ها و حتی تماشای آن‌ها، بسیار آرامش‌بخش است. همین موضوع باعث شده است که مطالعات و تحقیقات فراوانی روی پرنده‌ها انجام شود. یکی از همین مطالعات نشان می‌دهد که نه‌تنها نگهداری از پرنده‌ها در محیط زندگی، بلکه صرفاًتماشای پرنده‌ها از پشت پنجره نیز سلامت روحی انسان را بهبود می‌بخشد.

پرنده‌ها ارتباط قوی با انسان برقرار می‌کنند و امکان وابستگی شدید آن‌ها به انسان هم وجود دارد. پرنده‌ها تنوع فوق‌العاده زیادی دارند و پیش از اینکه بخواهیم آن‌ها را به‌جای همدم یا برای اهداف دیگر انتخاب کنیم، نباید از انجام تحقیق و بررسی دقیق غافل شویم.

 

طوطی نمونه یک حیوان خانگی بسیار مناسب است که شدیداً اجتماعی است و می‌تواند با انسان تعامل برقرار کند. این پرنده‌ بسیار باهوش است و گاهی هم در گوشه‌ای مشغول بازی می‌شوند. بااین‌حال، نگهداری از آن‌ها وقت و انرژی زیاد نیاز دارد.

خرگوش

حیوان خانگی مناسب برای تنهایی

خرگوش‌ها حیوانات بغلی، پشمالو و مهربانی هستند که به‌دلیل اجتماعی‌بودن، همراه مناسبی برای انسان محسوب می‌شوند. خرگوش ارتباط قوی با انسان برقرار می‌کند و می‌تواند آرامش زیادی به او بدهد. برخی خرگوش‌ها بازیگوش‌اند و برخی دیگر آرامند و مدام ناز و نوازش می‌خواهند. این حیوانات باهوش تعلیم‌پذیرند و می‌توانندمنظور صاحب خود را به‌خوبی متوجهشوند. نگهداری از خرگوش آسان است و نیاز به توجه دائم ندارد.

 

همستر

حیوان خانگی مناسب برای تنهایی

همستر حیوانی مستقل و مهربان است که شباهت زیادی به موش دارد. این حیوانات دوست‌داشتنی می‌توانند بازیگوش باشند و وقت‌های زیادی در تنهایی خود بازی کنند. نگهداری از همستر آسان است و نیاز به توجه دائم ندارد. همسترها حیوانات شب‌زی و بانمکی هستند.

 

سخن آخر

در این مقاله، سعی کردیم به این پرسش مهم پاسخ دهیم که «آیا حیوانات مرهم تنهایی انسان هستند؟» و حیوان خانگی مناسب برای تنهایی چیست. فرقی ندارد که کدام یک ازحیوانات خانگی را برای زندگی در کنار خود انتخاب ‌کنید. اگر انتخابتان آگاهانه باشد و تمام جوانب را در نظر بگیرید، حیوانات خانگیمی‌توانند مایه آرامش خاطر باشند و حال و احوال روحی‌تان را بهتر کنند.

فراموش نکنید که نگهداری و مراقبت از حیوانات نیاز به مسئولیت‌پذیری دارد و باید برای آن‌ها وقت بگذارید. یادتان باشد که پیش از اینکه حیوانات خانگی را به سرپرستی‌ بگیرید، به‌اندازه‌ کافی تحقیق و بررسی کنید. درست است که مراقبت از حیوانات خانگی تأثیرات مثبتی بر سلامت روحی و جسمی افراد دارد، اما این موضوع نباید تنها عاملی باشد که باعث می‌شود آن‌ها را به خانه بیاورید.

منابع: ncbi – helpguide

خواندنی ها
خواندنی ها آیا میدانستید؟

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋