اگر در گوگل عبارت «بهترین ابزارهای هوش مصنوعی» را جستجو کنید، صدها ابزار هوش مصنوعی ایرانی پیدا میکنید که هر کدام ادعا میکنند بهترین هستند. میدانیم که این روزها، ابزارهای هوش مصنوعی متنوعی به زبان فارسی در حال توسعه هستند تا نیاز کاربر ایرانی را برطرف کنند. اما اگر شما هم نمیدانید که بهترین گزینههای رایگان کدام است، کافی است در این مطلب «چطور» با ما همراه باشید.
هوش مصنوعی، عبارتی است که از سالها پیش میشنویم. هوش مصنوعی، به مجموعهای از تکنیکها و الگوریتمها اطلاق میشود که به ماشینها و نرمافزارها اجازه میدهند تا مانند انسانها فکر کنند، یاد بگیرند و تصمیمگیری کنند. اما همین دو سال پیش بود که یک ابزار جدید هوش مصنوعی در اختیار عموم قرار گرفت و دنیا را تکان داد! این ابزار، چیزی نبود جز ChatGPT.
چتGPT یک ربات است که با هوش مصنوعی آموزش دیده و میتواند در قالب چت، با کاربران ارتباط برقرار کند. این تعریف، یک عبارت متداول هم دارد: چتبات. ارتباط عمیق و مستقیم ChatGPT با آدمها، باعث رویآوردن عمومی به حوزه هوش مصنوعی شد. حالا، در روزگاری هستیم که همه برای انجام کارهای روزمره و متنوع خود، از هوش مصنوعی استفاده میکنند. اما یک مشکل تکراری برای استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی، پیشروی ایرانیان قرار دارد: تحریم و فیلتر. البته نباید غریبگی با زبان انگلیسی در استفاده از ابزارهای فناوری را نیز دستکم بگیریم.
این دو دلیل باعث شدهاند تا سرویسدهندههای مختلفی برای ارائه خدمت به کاربر فارسیزبان دست به کار شوند. امروزه ابزارهای هوش مصنوعی و چتباتهای ایرانی زیادی در حال توسعه یا در حال استفاده هستند. در این مطلب قصد داریم ۱۱ ابزار برتر هوش مصنوعی ایرانی را به شما معرفی کنیم که خدمات رایگان ارائه میدهند.
پاکنویس، یک خطایاب هوشمند برای ویرایش متنها است. مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، این برنامه را توسعه داده و بهصورت رایگان در اختیار کاربران فارسیزبان قرار داده است. نسخه سازمانی این برنامه، برای حفظ امنیت دادهها، بهصورت آفلاین برای خرید موجود است. پاکنویس یکی از کاربردیترین ابزارهای هوش مصنوعی رایگان ایرانی است.
پاکنویس خطاهای املایی، نگارشی، معنایی، صرفی، و نحوی را با دقت بالایی، در متن فارسی تشخیص میدهد و پیشنهادهایی برای اصلاح این خطاها ارائه میکند. برای مثال، برخی از خطاهایی که ویرایشگر پاکنویس تشخیص میدهد، عبارتند از:
چتطور چیست؟ اجازه بدهید پاسخ این سؤال را خود چتطور بپرسیم:
چرا باید از چتطور استفاده کنیم؟ پاسخ چطور:
برای آشنایی با هوش مصنوعی چطور همین حالا از خود چتطور سوال بپرسید!
ویرا، دستیار هوشمند تولید محتواست که چند ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی را در قالب اپلیکیشن ارائه میکند. ویرا ساخت شرکت دانشبنیان پارت است که از مدل زبانی اختصاصی خود، به نام درنا، برای آموزش هوش مصنوعی خود استفاده میکند. سرویسهای ارائهشده در اپلیکیشن ویرا عبارتند از:
ویرا، در واقع، دسترسی به ChatGPT را برای مخاطب ایرانی آسان کرده است. این اپ، از صوت و گویشهای فارسی پشتیبانی میکند و تمام خدمات آن، رایگان است.
گفتنی است که هر کدام از سرویسهای ویرا، بهصورت جداگانه نیز قابلدریافت هستند.
زیگپ، یک دستیار صوتی هوش مصنوعی به زبان فارسی است. شرکت شبکه نوآوری همآفرینی، سازنده زیگپ است که از موتورهای هوش مصنوعی اختصاصی و ChatGPT برای ارائه پاسخ به مخاطب استفاده میکند.
زیگپ درخواست مخاطب خود را از طریق فرمان صوتی یا متن دریافت میکند و به آن پاسخ میدهد. از امکانات زیگپ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
علاوهبر اینها، زیگپ وظایف عادی یک دستیار صوتی هوشمند را هم انجام میدهد. وظایفی مانند تنظیم اعلان و یادآوریها، پخش موسیقی و ویدئو، مدیریت کارهای روزانه، اطلاعرسانی آب و هوا یا اخبار، پاسخ به تماسها و پیامها.
پس از ثبتنام در زیگپ، ۱۰۰۰ واحد اعتبار رایگان دریافت میکنید که میتوانید با آن، شروع به صحبت با این چتبات کنید. برای استفاده بیشتر از زیگپ میتوانید بین دو طرح پولی پایه و نامحدود گزینهای را که برای شما کارآمدتر است، انتخاب کنید.
سامانههای هوش مصنوعی RakhshAI، با هدف جمعآوری اطلاعات متنوع و تحلیل دیتا راهاندازی شدند. نام دستیار متنی رخشای، «زال» است و هوش مصنوعی تولید تصویر آن، «شهرزاد» نام دارد.
چت بات زال مبتنی بر یادگیری عمیق است و با فرهنگ ایران آشنایی دارد. این چتبات برای پاسخدهی به پرسشهای اختصاصی کسبوکارها، دارای شخصیتهای مختلف، از جمله روانشناس، برنامهنویس، متخصص سئو، مدرس زبان، مشاور مالی، و تاریخپژوه است.
ربات زال، قابلیت تنظیم لحن پاسخ بین حالتهای مختلف زیر را دارد:
با اینکه زال مخصوص کاربران ایرانی ساخته شده، اما قابلیت پاسخدادن به زبانهای مختلف را دارد. هوش مصنوعی Zal برای کسب اطلاعات، از منابع متنباز و دیتای شرکت OpenAI استفاده میکند. تحلیل دیتا نیز با استفاده از اطلاعات کتابخانههای پایتون و سرویسهای مطرح Data Learning، مانند TensorFlow، python NLTK، و spaCy انجام میشود.
کاربران جدید رخشای ۵۰۰۰ سکه برای استفاده رایگان از خدمات این پلتفرم دریافت میکنند. این تعداد سکه معادل ۵۰۰۰ کلمه پاسخ یا ساخت ۵ تصویر است.
AvalAI یک پلتفرم هوش مصنوعی، در حوزه مدلهای زبانی است که سال ۱۴۰۲ شروع به کار کرد. این پلتفرم، انواع مدلهای هوش مصنوعی دنیا را در دسترس کاربران ایرانی قرار میدهد تا بدون نیاز به اطلاعات فنی و پیچیده بتوانند از خدمات بهروز هوش مصنوعی استفاده کنند.
پلتفرم AvalAI به زبانهای عربی، کردی، آذری (و البته انگلیسی) مجهز است تا کاربران فارسیزبان بتوانند بهراحتی با زبان مادری خود، با این دستیار صوتی ارتباط برقرار کنند. استفاده از دستیار صوتی AvalAI و امکانات پایهای برنامه رایگان است. این امکانات عبارتند از:
شما میتوانید با ثبتنام رایگان یا ورود بهعنوان کاربر مهمان، از این خدمات استفاده کنید. اولایآی به توسعهدهندگان، اعتبار هدیه ۱۰۰ هزار تومانی، و به دانشجویان تخفیف ۱۰ تا ۳۰ درصدی نیز میدهد.
خودنویس، یک هوش مصنوعی فارسیزبان برای تولید محتوای متنی و تصویری با رعایت اصول سئو، قوانین نگارشی و دستوری است. خودنویس با منابع فارسیزبان آموزش دیده است و قابلیت تولید متن با ارائه لینکهای شخصی را دارد. قابلیتهای مختلف خودنویس عبارتند از:
با عضویت در خودنویس، ۳۰۰۰ کلمه برای تولید محتوای رایگان دریافت میکنید.
پلتفرم آیپا، ابزارهای هوش مصنوعی را در چهار حوزه پردازش تصویر، پردازش صوت، پردازش متن و دستیار صوتی ارائه داده است. خدمات رایگان آیپا در حوزه پردازش تصویر شامل ابزارهای زیر میشود:
با این ابزارها میتوانید اشیا، افراد، متون، صحنهها، و فعالیتها را در تصاویر و فیلمها شناسایی کنید. شمارش افراد، احراز هویت، تطبیق و مقایسه چهرهها، از دیگر قابلیتهای هوش مصنوعی آیپا است.
در بخش نوشتار آیپا، شما میتوانید خدمات آنالیز متن را دریافت کنید که عبارتند از:
بخش تحلیل و تجزیه صوت آیپا شامل ابزارهای زیر میشود:
مخاطب اصلی آیپا، کسبوکارها هستند اما تمامی این ابزارها بهصورت دمو، برای استفاده رایگان نیز در دسترس قرار دارند.
اپلیکیشن رویایی، برنامهای برای تبدیل متن به تصویر با هوش مصنوعی است. برای ایجاد عکس با رویایی، باید متن خود را بهصورت توصیفی، به فارسی یا انگلیسی تایپ کنید. برای ساخت هر عکس به ۱۵۰ سکه نیاز است که میتوان با خرید سکه یا مشاهده تبلیغات، سکههای بیشتری به دست آورد. امکانات این برنامه عبارتند از:
فیبوناچی، پلتفرم تولید محتوای متنی، صوتی، تصویری، و دستیار هوشمند است. شرکت فناوران هوشمند مهر ایرانیان، این هوش مصنوعی را با تمرکز بر فرهنگ ایران و بهخصوص با هدف تولید محتوا کسبوکارها و بازاریابی اینترنتی توسعه داده است.
از هوش مصنوعی فیبوناچی میتوانید برای ویراستاری، نگارش، بازنویسی متنها، ترجمه، و تألیف محتوا استفاده کنید. برای دریافت نتیجه دقیقتر، هوش مصنوعی فیبوناچی از انواع قالبهای تولید متن، مانند برنامهنویسی، اسکریپت پادکست، کپشن اینستاگرام، محصولات تجارت الکترونیک، مقاله علمی، تبلیغات اجتماعی، یا حتی متن سئو شده بهره میگیرد.
فیبوناچی چند زبانه است و قابلیت تولید تصویر با متن، تهیه و ویرایش محتوای ویدئویی را نیز دارد. اشتراک رایگان این پلتفرم با ۵۰۰ کلمه شروع میشود.
روبو چتبات فارسی ChatGPT است که به بیش از ۲۰ هوش مصنوعی برای پاسخ به پرسشها دسترسی دارد. از جمله منابع روبو میتوان به چت جیپیتی ۴، Claude، و Gemini Pro اشاره کرد.
روبو با بهرهگیری از شخصیتهای مختلف، قادر است به پرسش مشاغل مختلف پاسخ دهد. یکی از ویژگیهای پیشرفته روبو، قابلیت پاسخدادن به عکس و تشخیص وسایل است. از دیگر امکانات چتبات فارسی چت جی پی تی باید به امکان تولید و ویرایش تصویر، پاسخدادن به عکس، ترجمه و تغییر صدا اشاره کرد.
برای شروع کار با روبو، کافی است شماره تلفن خود را وارد کنید. ابتدا مقداری اعتبار برای کار کردن با روبو دریافت میکنید و میتوانید برای ادامه فعالیت، طرحهای مختلف آن را خریداری کنید.
آیا شما با ابزارهای هوش مصنوعی ایرانی کار میکنید؟ اگر پاسختان مثبت است، دلیل شما برای انتخاب سرویس ایرانی چیست؟ آیا رایگانبودن چتبات ایرانی باعث میشود که آن را به نمونه خارجی ترجیح بدهید؟
اگر سرویس رایگان و باکیفیت ایرانی میشناسید که در این مطلب به آن نپرداختیم، لطفاً آن را در بخش نظرات، به ما و دیگر مخاطبان «چطور» معرفی کنید.
پاسخ ها