غذاهای ژاپنی بدون شک از خوشمزهترین غذاهای دنیا هستند. دنیای غذاهای ژاپنی از متنوعترین غذاهای جهان است. با این حال، فراتر از خوشمزگی ماجراهای و حقایق جالبی درباره غذاهای ژاپنی وجود دارد که مردم از آن اطلاع ندارند.
در این مطلب، ۱۸ حقیقت شگفت انگیز در مورد غذاهای ژاپنی را به اشتراک می گذاریم که همه دوستداران غذاهای ژاپنی باید بدانند.
سوشی امروز یک از پرچمداران غذاها و حتی فرهگ ژاپنی است. با این هم جالب است بدانید سوشی که امروز میخوریم قرنها پیش از یک فرآیند ساده نگهداری ماهی شروع شد. این فرآیند شامل تخمیر ماهی با برنج، سرکه و نمک بود. زمان و نوآوری آشپزی ژاپنی آن را به ترکیب برنج سرکه دار خوشمزه و ماهی تازه تبدیل کرد.
در سال 1908، کیکونا ایکدا، دانشمند ژاپنی طعم پنجمی به نام اومامی (Umami) را شناسایی کرد. این کشف نقطه عطفی در علم آشپزی بود. این طعم جدید گواهی بر سهم ژاپن در درک طعم های پیچیدهای است که ما میتوانیم آنها را بچشیم. اومامی در زبان ژاپنی به معنای “طعم مطبوع و خوش طعم” است و میتوان آن را خوشمزه یا خوش طعم ترجمه کرد. مزه اومامی، نزدیک به طعم گوشت پخته و عصاره یا سوپ گوشت توصیف میشود.
جذابیت گوشت گاو واگیو در رنگ و طعم بی نظیر آن است. این مزه و شکل بیرقیب نتیجه پرورش و مراقبت این گونه خاص از گاو ژاپنی است. این گوشت جذاب نشان دهنده تعهد ژاپنیها به کیفیت و کمالگرایی در آشپزی است. ویژگی گوشت گاو واگیو این است که در دهان شما آب میشود و شما از خوردنش سیر نمیشوید.
نود رامن اگرچه مترادف با آشپزی ژاپن است، اما جالب است بدانید که ریشههای رامن ژاپنی به چین باز میگردد. بر اساس برخی روایتهای تاریخی رامن محصول مهاجران چینی است که در شهرهای بندری ژاپن زندگی میکردند. مورخان غذا توافق دارند که رامن امروزی اقتباسی ژاپنی از سوپ رشته فرنگی گندم چینی است. اولین نمونه ثبت شده رامن در محله چینیهای یوکوهاما در اوایل قرن بیستم به ثبت رسیده است.
احتمالا این روزها اسم چای ماچا را شنیدهاید، اما کاربرد ماچا در غذاهای ژاپنی خیلی گستردهتر از چای است. از چای سبز و ماچا لاته گرفته تا بستنی ماچا، ماچا روح نوآورانه غذاهای ژاپنی را به نمایش میگذارد. ماچا علاوه بر دگرگونی مواد ساده، برای سلامتی فایدههای بسیاری دارد.
فرهنگ چای ژاپن بسیار فراتر از چای معروف ماچا است. فرهنگ چای ژاپن شامل انواع چای سبز است که هر کدام با روشها و طعمهای منحصربهفرد دم میشوند. نکته جالب چای ژاپنی فرهنگ سرو آن برای مهمان است. از دیگر چایهای ژاپنی میتوان به چای موگیچو که از دانههای جو برشته شده، واکوچا، چای سیاه و گوبوچا که از ریشه بیدمشک تهیه می شود اشاره کرد.
خمیر میسو نقش بسیار مهمی در آشپزی ژاپنی دارد. خمیر میسو از تخمیر غلات به دست میآید و در سراسر جهان به عنوان مزه ژاپنی شناخته میشود. جالب است که بدانید این خمیر انواع مختلفی دارد که از نظر رنگ، بافت و طعم بسیار با یکدیگر متفاوت هستند. این تنوع نشان دهنده منطقه شکل دهنده خمیر و سنتهای آشپزی منطقههای مختلف در سراسر ژاپن است. خمیر میسو با عطر و طعم اومامی اهمیت غذاهای ژاپنی را یادآور میشود.
شراب معروف ساکی عمدتا در ماههای زمستان دم میشود. هوای سردتر زمستانی در این دوره شرایط مناسبی را برای تخمیر ایجاد می کند. این عرق برنج را در خود زبان ژاپنی نیهونشو (日本酒) مینامند و آن را معمولاً کمی گرم مینوشند.
بنتو باکس یک وعده غذایی ژاپنی است که درون یک جعبه چند تکه قرار میگیرد. ریشه این جعبهها به دوره کاماکورا و حدود ۱۰۰۰ سال پیش بر میگردد. بنتو باکس غذاهای متعادل خوشمزهای را ارائه میدهند که از نظر زیبایی در ظروف قابل حمل چیده شدهاند. بنتو باکس نه تنها هنوز بخش مهمی از فرهنگ غذای ژاپنی هستند، بلکه در دنیا هم مورد توجه قرار گرفتهاند.
به نظر شما کیتکت چند طعم دارد؟ ۱، ۲ یا ۱۰؟ در ژاپن کیت کت ۳۰۰ طعمی دارد. از واسابی گرفته تا شیر چای و ساکه شما تقریبا کیت کت با هر طعمی پیدا میکنید. طعمهای نوآورانه نه تنها نشان تمایل ژاپنیها برای مزههای چالش برانگیز است بلکه از گشودگی فرهنگ غذایی آن نیز سخن میگوید.
وسایل مورد نیاز
مواد لازم
مراحل تهیه
تجهیزات مورد نیاز
مواد لازم
مراحل تهیه:
منبع: morueats
پاسخ ها