سس و چاشنی رنچ از طعمدهندههای رایج در بسیاری از غذاها محسوب میشود. میتوان از سس رنچ در انواع سالاد و غذاهای پختنی استفاده کرد. سس و چاشنی رنچ را میتوان بهسادگی در خانه تهیه کرد و از آن در غذاهای مختلفی استفاده کرد. برای آشنایی با طرز تهیه چاشنی و سس رنچ و چند نمونه از کاربردهای آن در آشپزی، ادامه این مطلب را از دست ندهید.
ممکن است در جاهای مختلفی با اصطلاح دیپ یا دیپینگ سس برخورد کرده باشید. دیپ نوعی سس است که از سسهای معمول غلیظتر است. سس روی غذا ریخته میشود، در حالی که برای صرف دیپ غذا به آن آغشته شده و میل میشود. رنچ یکی از دیپها و سسهای پرکاربرد است. سس رنچ را میتوان بهراحتی در خانه تهیه کرد.
ابتدا با طرز تهیه سس رنچ و چاشنی رنچ آشنا میشویم. سپس چند نمونه از غذاهایی را که با این سس و چاشنی آماده میشود معرفی میکنیم.
مواد لازم برای تهیه سس رنچ:
– نصف پیمانه سس مایونز؛
– نصف پیمانه خامه ترش؛
– نصف پیمانه شیر؛
– سهچهارم تا ۱ قاشق چایخوری شوید خشک؛
– نصف قاشق چایخوری جعفری خشک؛
– نصف قاشق چایخوری تره خشک؛
– یکچهارم قاشق چایخوری پودر پیاز؛
– نصف قاشق چایخوری پودر سیر؛
– یکچهارم قاشق چایخوری نمک؛
– یکهشتم قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه؛
– ۱ تا ۳ قاشق چایخوری آب لیموترش یا سرکه سفید.
مواد لازم برای تهیه چاشنی رنچ:
– ۱ قاشق غذاخوری شوید خشک؛
– ۳ قاشق غذاخوری جعفری خشک؛
– ۱ قاشق غذاخوری پودر پیاز؛
– نصف قاشق غذاخوری پودر سیر؛
– ۲ قاشق چایخوری نمک؛
– ۱ قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه.
تعداد سرو: برای ۸ نفر.
زمان آمادهسازی: ۲۰ دقیقه.
مواد لازم برای تهیه پاستا صدفی با خیار و سس رنچ:
– ۵۰۰ گرم پاستا صدفی؛
– ۵۰۰ گرم نخودفرنگی منجمد (که یخ آن باز شده باشد)؛
– ۱ عدد خیار متوسط (که از وسط نصف شده و نازک برش بخورد)؛
– ۱ عدد پیاز قرمز کوچک (که نگینی خرد بشود)؛
– ۱ پیمانه سس رنچ.
تعداد سرو: برای ۴ نفر.
زمان آمادهسازی: ۲۰ دقیقه.
مواد لازم برای تهیه تخممرغ آبپز شکمپر:
– ۱۲ عدد تخممرغ آبپز؛
– یکچهارم پیمانه سس رنچ؛
– ۳ قاشق غذاخوری ماست یونانی؛
– ۲ قاشق چایخوری شوید یا ترخون تازۀ خردشده؛
– ۲ قاشق چایخوری سس خردل؛
– یکچهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه؛
– یکهشتم قاشق چایخوری پاپریکا.
تعداد سرو: برای ۸ نفر.
زمان آمادهسازی: ۲۰ دقیقه.
مواد لازم برای تهیه سیبزمینی کبابی با سس رنچ:
– ۹۰۰ گرم سیبزمینیِ ریزِ نصفشده؛
– یکچهارم قاشق غذاخوری روغنزیتون فرابکر؛
– آب نصف لیموترش؛
– ۲ قاشق غذاخوری چاشنی رنچ؛
– نمک بهمقدار لازم؛
– فلفل سیاه بهمقدار لازم؛
– سس رنچ بهمقدار لازم؛
– تره ساطوریشده برای تزیین.
نکته: برای راحتی در کبابکردن سیبزمینیها میتوانید از سیخهای چوبی استفاده کنید.
تعداد سرو: برای ۴ نفر.
زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقه.
مواد لازم برای تهیه برگر بوقلمون با سس رنچ:
– ۴۵۰ گرم سینه بوقلمون چرخشده
(در صورت دسترسینداشتن به سینه بوقلمون میتوانید از سینه مرغ چرخشده استفاده کنید)؛
– ۱ عدد تخممرغ؛
– ۲ قاشق غذاخوری جعفری تازه؛
– ۲ عدد پیازچه خردشده؛
– ۳ حبه سیر خردشده؛
– ۴ عدد نان برگر؛
– ۲ قاشق غذاخوری سس رنچ؛
– سبزیجات دلخواه برای داخل نان برگر.
نکته: در صورت تمایل میتوانید در انتها مقدار بیشتری سس روی برگرتان بریزید و آن را سرو کنید.
تعداد سرو: برای ۴ نفر.
زمان آمادهسازی: ۱۰۰ دقیقه.
مواد لازم برای تهیه چیپس کدوسبز با چاشنی رنچ:
– ۲ عدد کدوسبز که بسیار نازک برش بخورد؛
– ۱ قاشق غذاخوری چاشنی رنچ؛
– ۱ قاشق غذاخوری روغنزیتون فرابکر؛
– ۱ قاشق چایخوری اورگانو خشک (پونه کوهی خشک)؛
– نمک بهمقدار لازم؛
– فلفل سیاه بهمقدار لازم.
تعداد سرو: برای ۴ نفر.
زمان آمادهسازی: ۴۵ دقیقه.
مواد لازم برای تهیه مرغ و برنج با سس رنچ:
– ۴ عدد ران مرغ؛
– ۱ پیمانه سس رنچ؛
– ۳ حبه سیر خردشده؛
– ۲ قاشق غذاخوری روغنزیتون فرابکر؛
– ۱ عدد پیاز خردشده بهصورت نگینی؛
– ۲ پیمانه آب مرغ؛
– ۱ فنجان برنج؛
– ۱ پیمانه اسفناج؛
– یکچهارم پیمانه جعفری ساطوریشده؛
– نمک بهمقدار لازم؛
– فلفل سیاه بهمقدار لازم.
تعداد سرو: برای ۶ نفر.
زمان آمادهسازی: ۲۰ دقیقه.
مواد لازم برای تهیه حمص با چاشنی رنچ:
– ۱ قوطی کنسرو نخود؛
– ۲ قاشق غذاخوری چاشنی رنچ؛
– ۱٫۵ قاشق غذاخوری آب لیموترش؛
– یکچهارم پیمانه آب؛
– نمک بهمقدار لازم؛
– فلفل سیاه بهمقدار لازم.
تعداد سرو: برای ۴ نفر.
زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقه.
مواد لازم برای تهیه لوبیاسبز تنوری با چاشنی رنچ:
– ۴۵۰ گرم لوبیاسبز پاکشده و شستهشده؛
– ۲ قاشق غذاخوری چاشنی رنچ؛
– ۱ قاشق غذاخوری روغنزیتون فرابکر.
نکته: گاهی لوبیاسبز را در فر جابهجا کنید تا همه قسمتهای آن بهصورت یکپارچه بپزد.
تعداد سرو: برای ۶ نفر.
زمان آمادهسازی: ۴۰ دقیقه.
مواد لازم برای تهیه سیبزمینی تنوری با چاشنی رنچ و سیر:
– ۱٫۴ کیلوگرم سیبزمینیِ ریزِ نصفشده؛
– ۲ قاشق غذاخوری چاشنی رنچ؛
– ۲ قاشق غذاخوری روغنزیتون فرابکر؛
– ۴ حبه سیر خردشده؛
– ۲ قاشق غذاخوری کره؛
– نمک بهمقدار لازم؛
– فلفل سیاه بهمقدار لازم؛
– ۲ قاشق غذاخوری جعفری ساطوریشده برای تزیین.
تعداد سرو: برای ۴ نفر.
زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقه.
مواد لازم برای تهیه سالاد مرغ با سس رنچ:
– ۴۵۰ گرم سینه مرغ (که ریز خرد شود)؛
– ۴ پیمانه سبزیجات برگسبز به انتخاب خودتان؛
– سهچهارم پیمانه گوجه گیلاسی؛
– ۱ قاشق غذاخوری روغنزیتون فرابکر؛
– نصف یک خیار (که برشخورده یا خرد شود)؛
– ۱ عدد آووکادو خردشده؛
– یکسوم پیمانه ذرت شیرین؛
– یکچهارم یک پیاز قرمز کوچک (که نازک برش بخورد)؛
– ۱ تا ۱٫۵ پیمانه سس رنچ.
منابع دیگر: barefeetinthekitchen
پاسخ ها