دانایی؛ دانش روز، آموزش، کسب‌وکار، سلامت

دانایی؛ دانش روز، آموزش، کسب‌وکار، سلامت

مجله اینترنتی دانایی؛ مقالات به روز علمی، مطالب آموزنده، کسب و کار، سلامت و سبک زندگیِ سالم، موفقیت در تحصیل، موفقیت و رشد فردی
توسط ۱۷ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

طرز تهیه سس رنچ، چاشنی رنچ و کاربردهای آنها در آشپزی

طرز تهیه سس رنچ، چاشنی رنچ و کاربردهای آنها در آشپزی

سس و چاشنی رنچ از طعم‌دهنده‌های رایج در بسیاری از غذاها محسوب می‌شود‌. می‌توان از سس رنچ در انواع سالاد و غذاهای پختنی استفاده کرد. سس و چاشنی رنچ را می‌توان به‌سادگی در خانه تهیه کرد و از آن در غذاهای مختلفی استفاده کرد. برای آشنایی با طرز تهیه چاشنی و سس رنچ و چند نمونه از کاربردهای آن در آشپزی، ادامه این مطلب را از دست ندهید.

طرز تهیه سس رنچ، چاشنی رنچ و کاربردهای آنها در آشپزی

سس و چاشنی رنچ چیست؟

ممکن است در جاهای مختلفی با اصطلاح دیپ یا دیپینگ سس برخورد کرده باشید. دیپ نوعی سس است که از سس‌های معمول غلیظ‌تر است. سس روی غذا ریخته می‌شود، در حالی‌ که برای صرف دیپ غذا به آن آغشته شده و میل می‌شود. رنچ یکی از دیپ‌ها و سس‌های پرکاربرد است. سس رنچ را می‌توان به‌راحتی در خانه تهیه کرد.

ابتدا با طرز تهیه سس رنچ و چاشنی رنچ آشنا می‌شویم. سپس چند نمونه از غذاهایی را که با این سس و چاشنی آماده می‌شود معرفی می‌کنیم.

سس رنچ چگونه آماده می‌شود؟

طرز تهیه سس رنچ

مواد لازم برای تهیه سس رنچ:
– نصف پیمانه سس مایونز؛
– نصف پیمانه خامه ترش؛
– نصف پیمانه شیر؛
– سه‌چهارم تا ۱ قاشق چای‌خوری شوید خشک؛
– نصف قاشق چای‌خوری جعفری خشک؛
– نصف قاشق چای‌خوری تره خشک؛
– یک‌چهارم قاشق چای‌خوری پودر پیاز؛
– نصف قاشق چای‌خوری پودر سیر؛
– یک‌چهارم قاشق چای‌خوری نمک؛
– یک‌هشتم قاشق چای‌خوری پودر فلفل سیاه؛
– ۱ تا ۳ قاشق چای‌خوری آب لیموترش یا سرکه سفید.

طرز تهیه سس رنچ

  • ابتدا سس مایونز، خامه ترش و شیر را به‌خوبی هم بزنید تا یک‌دست شوند؛
  • سپس ادویه و سبزیجات را بیفزایید و هم بزنید. آب لیموترش را به آن اضافه کنید و هم بزنید؛
  • سس را در یخچال بگذارید تا خنک شود. سس رنچ را می‌توانید تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.

چاشنی رنچ چگونه آماده می‌شود؟

مواد لازم برای تهیه چاشنی رنچ:
– ۱ قاشق غذا‌خوری شوید خشک؛
– ۳ قاشق غذا‌خوری جعفری خشک؛
– ۱ قاشق غذا‌خوری پودر پیاز؛
– نصف قاشق غذا‌خوری پودر سیر؛
– ۲ قاشق چای‌خوری نمک؛
– ۱ قاشق چای‌خوری پودر فلفل سیاه.

طرز تهیه چاشنی رنچ

  • همه ترکیبات را در کاسه‌ای به‌خوبی باهم ترکیب کرده و در انواع غذا استفاده کنید.

چند نمونه غذا با سس رنچ

۱. سالاد پاستا صدفی با خیار و سس رنچ

طرز تهیه چاشنی و سس رنچ و کاربردهای آن در آشپزی - سالاد پاستا صدفی با خیار و سس رنچ یکی از غذاهای محتوی سس رنچ است.

تعداد سرو: برای ۸ نفر.
زمان آماده‌سازی: ۲۰ دقیقه.

مواد لازم برای تهیه پاستا صدفی با خیار و سس رنچ:
– ۵۰۰ گرم پاستا صدفی؛
– ۵۰۰ گرم نخودفرنگی منجمد (که یخ آن باز شده باشد)؛
– ۱ عدد خیار متوسط (که از وسط نصف شده و نازک برش بخورد)؛
– ۱ عدد پیاز قرمز کوچک (که نگینی خرد بشود)؛
– ۱ پیمانه سس رنچ.

طرز تهیه پاستا صدفی با خیار و سس رنچ

  • ابتدا پاستا را طبق دستورالعمل روی بسته‌بندی آن بپزید؛
  • در کاسه‌ای بزرگ پاستا، نخودفرنگی، خیار و پیاز قرمز را ترکیب کنید؛
  • سس را به ترکیب پاستا و سایر مواد بیفزایید و بگذارید قبل از سرو ۲ ساعت در یخچال خنک شود.

۲. تخم‌مرغ آب‌پز شکم‌پر

طرز تهیه چاشنی و سس رنچ و کاربردهای آن در آشپزی - تخم مرغ آب‌پز شکم‌پر یکی از غذاهای محتوی سس رنچ است.

تعداد سرو: برای ۴ نفر.
زمان آماده‌سازی: ۲۰ دقیقه.

مواد لازم برای تهیه تخم‌مرغ آب‌پز شکم‌پر:
– ۱۲ عدد تخم‌مرغ آب‌پز؛
– یک‌چهارم پیمانه سس رنچ؛
– ۳ قاشق غذاخوری ماست یونانی؛
– ۲ قاشق چای‌خوری شوید یا ترخون تازۀ خردشده؛
– ۲ قاشق چای‌خوری سس خردل؛
– یک‌چهارم قاشق چای‌خوری فلفل سیاه؛
– یک‌هشتم قاشق چای‌خوری پاپریکا.

طرز تهیه تخم‌مرغ آب‌پز شکم‌پر

  • ابتدا پوست تخم‌مرغ آب‌پز را جدا کرده و آن را از وسط نصف کنید؛
  • زرده را با قاشق از تخم‌مرغ خارج کنید؛
  • زرده را له کنید. سپس سس رنچ، ماست، شوید، سس خردل و فلفل سیاه را به آن بیفزایید؛
  • با یک قاشق ترکیب زرده تخم‌مرغ و رنچ را در وسط سفیده بریزید؛
  • درپوشی روی تخم‌مرغ قرار دهید و آن را ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شود؛
  • در انتها روی آن پاپریکا بریزید و سرو کنید.

۳. سیب‌زمینی کبابی با سس رنچ

طرز تهیه چاشنی و سس رنچ و کاربردهای آن در آشپزی - سیب‌زمینی کبابی با سس رنچ یکی از غذاهای محتوی سس رنچ است.

تعداد سرو: برای ۸ نفر.
زمان آماده‌سازی: ۲۰ دقیقه.

مواد لازم برای تهیه سیب‌زمینی کبابی با سس رنچ:
– ۹۰۰ گرم سیب‌زمینیِ ریزِ نصف‌شده؛
– یک‌چهارم قاشق غذاخوری روغن‌زیتون فرابکر؛
– آب نصف لیموترش؛
– ۲ قاشق غذاخوری چاشنی رنچ؛
– نمک به‌مقدار لازم؛
– فلفل سیاه به‌مقدار لازم؛
– سس رنچ به‌مقدار لازم؛
– تره ساطوری‌شده برای تزیین.

طرز تهیه سیب‌زمینی کبابی با سس رنچ

  • منقل یا کباب‌پز را روی حرارت متوسط قرار دهید؛
  • در کاسه‌ای سیب‌زمینی‌ها را با روغن‌زیتون، آب لیموترش و چاشنی رنچ ترکیب کنید. نمک و فلفل سیاه را به آن بیفزایید؛
  • سیب‌زمینی را ۱۵ دقیقه روی شعله کبابی کنید؛
  • در انتها روی سیب‌زمینی‌ها سس رنچ بریزید و آن را سرو کنید.

نکته: برای راحتی در کباب‌کردن سیب‌زمینی‌ها می‌توانید از سیخ‌های چوبی استفاده کنید.

۴. برگر بوقلمون با سس رنچ

طرز تهیه چاشنی و سس رنچ و کاربردهای آن در آشپزی - برگر بوقلمون با سس رنچ یکی از غذاهای محتوی سس رنچ است.

تعداد سرو: برای ۴ نفر.
زمان آماده‌سازی: ۳۰ دقیقه.

مواد لازم برای تهیه برگر بوقلمون با سس رنچ:
– ۴۵۰ گرم سینه بوقلمون چرخ‌شده
(در صورت دسترسی‌نداشتن به سینه بوقلمون می‌توانید از سینه مرغ چرخ‌شده استفاده کنید)؛
– ۱ عدد تخم‌مرغ؛
– ۲ قاشق غذاخوری جعفری تازه؛
– ۲ عدد پیازچه خردشده؛
– ۳ حبه سیر خردشده؛
– ۴ عدد نان برگر؛
– ۲ قاشق غذاخوری سس رنچ؛
– سبزیجات دلخواه برای داخل نان برگر.

طرز تهیه برگر بوقلمون با سس رنچ

  • در کاسه همه محتویات به‌جز نان و سبزیجات داخل نان را باهم ترکیب کنید‌؛
  • آنها را با پشت بشقاب یا هر وسیله‌ گردی به‌شکل ۴ قالب برگر دربیاورید؛
  • روی تابه یا منقل کباب‌پز با توری برگرها را بپزید؛
  • در داخل نانتان سبزیجات دل‌خواهتان (گوجه‌فرنگی، خیارشور، برش‌های پیاز، کاهو، یا…) را بریزید؛
  • برگرهای پخته‌شده را در داخل نان قرار دهید و سرو کنید.

نکته: در صورت تمایل می‌توانید در انتها مقدار بیشتری سس روی برگرتان بریزید و آن را سرو کنید.

۵. چیپس کدوسبز با چاشنی رنچ

طرز تهیه چاشنی و سس رنچ و کاربردهای آن در آشپزی - چیپس کدو سبز با چاشنی رنچ یکی از غذاهای محتوی سس رنچ است.

تعداد سرو: برای ۴ نفر.
زمان آماده‌سازی: ۱۰۰ دقیقه.

مواد لازم برای تهیه چیپس کدوسبز با چاشنی رنچ:
– ۲ عدد کدوسبز که بسیار نازک برش بخورد؛
– ۱ قاشق غذاخوری چاشنی رنچ؛
– ۱ قاشق غذاخوری روغن‌زیتون فرابکر؛
– ۱ قاشق چای‌خوری اورگانو خشک (پونه کوهی خشک)؛
– نمک به‌مقدار لازم؛
– فلفل سیاه به‌مقدار لازم.

طرز تهیه چیپس کدوسبز با چاشنی رنچ

  • ابتدا فر را به دمای ۱۰۷ سانتی‌گراد (۲۲۵ درجه فارنهایت) برسانید؛
  • کف سینی فر را با کمی روغن چرب کنید‌؛
  • برش‌های کدوسبز را با دستمال تا حد امکان خشک کنید تا رطوبت اضافی‌اش خارج شود؛
  • در کاسه‌ای بزرگ کدوسبز را با روغن‌زیتون، چاشنی رنچ، اورگانو، نمک و فلفل سیاه به‌خوبی ترکیب کنید؛
  • کدوسبزها را روی یک لایه روی سینی بچینید؛
  • چیپس‌ها را تا تردشدن کامل در فر بپزید. معمولا این کار در حدود ۸۰ دقیقه زمان می‌برد. هر نیم ساعت چیپس‌ها را کنترل کنید تا نسوزند؛
  • چیپس‌ها را تا دمای اتاق خنک کرده و آنها را سرو کنید.

۶. مرغ و برنج با سس رنچ

طرز تهیه چاشنی و سس رنچ و کاربردهای آن در آشپزی - مرغ و برنج با سس رنچ یکی از غذاهای محتوی سس رنچ است.

تعداد سرو: برای ۴ نفر.
زمان آماده‌سازی: ۴۵ دقیقه.

مواد لازم برای تهیه مرغ و برنج با سس رنچ:
– ۴ عدد ران مرغ؛
– ۱ پیمانه سس رنچ؛
– ۳ حبه سیر خردشده؛
– ۲ قاشق غذاخوری روغن‌زیتون فرابکر؛
– ۱ عدد پیاز خردشده به‌صورت نگینی؛
– ۲ پیمانه آب مرغ؛
– ۱ فنجان برنج؛
– ۱ پیمانه اسفناج؛
– یک‌چهارم پیمانه جعفری ساطوری‌شده؛
– نمک به‌مقدار لازم؛
– فلفل سیاه به‌مقدار لازم.

طرز تهیه مرغ و برنج با سس رنچ

  • در کاسه‌ای بزرگ مرغ را با ادویه‌ها ترکیب کنید. سس رنچ را بیفزایید و آنها را ۵ دقیقه به‌خوبی باهم ترکیب کنید؛
  • مرغ را از مواد خارج کرده و با دستمال خشک کنید؛
  • روی تابه‌ای روی شعله زیاد روغن را داغ کنید؛
  • مرغ را ۳ دقیقه روی روغن تفت دهید تا سطح آن کمی طلایی شود؛
  • مرغ را خارج کنید، حرارت را کم کنید و سیر و پیاز را ۳ دقیقه با روغن تفت دهید. سپس نمک و فلفل سیاه را بیفزایید؛
  • مرغ و برنج را در تابه بریزید و آنها را به‌طور کامل بپزید (حدود ۲۰ دقیقه)؛
  • در انتها جعفری و اسفناج را به ترکیبتان بیفزایید و آن را سرو کنید.

۷. حُمُص با چاشنی رنچ

طرز تهیه چاشنی و سس رنچ و کاربردهای آن در آشپزی - حمص با چاشنی رنچ یکی از غذاهای محتوی سس رنچ است.

تعداد سرو: برای ۶ نفر.
زمان آماده‌سازی: ۲۰ دقیقه.

مواد لازم برای تهیه حمص با چاشنی رنچ:
– ۱ قوطی کنسرو نخود؛
– ۲ قاشق غذاخوری چاشنی رنچ؛
– ۱٫۵ قاشق غذاخوری آب لیموترش؛
– یک‌چهارم پیمانه آب؛
– نمک به‌مقدار لازم؛
– فلفل سیاه به‌مقدار لازم.

طرز تهیه حمص با چاشنی رنچ

  • همه ترکیبات را در غذاساز بریزید و تا رسیدن به بافتی نرم و یک‌دست ترکیب کنید‌؛
  • می‌توانید حمص را با نان و سبزیجات دل‌خواهتان سرو کنید.

۸. لوبیاسبز تنوری با چاشنی رنچ

طرز تهیه چاشنی و سس رنچ و کاربردهای آن در آشپزی - لوبیا سبز تنوری با چاشنی رنچ یکی از غذاهای محتوی سس رنچ است.

تعداد سرو: برای ۴ نفر.
زمان آماده‌سازی: ۳۰ دقیقه.

مواد لازم برای تهیه لوبیاسبز تنوری با چاشنی رنچ:
– ۴۵۰ گرم لوبیاسبز پاک‌شده و شسته‌شده؛
– ۲ قاشق غذاخوری چاشنی رنچ؛
– ۱ قاشق غذاخوری روغن‌زیتون فرابکر.

طرز تهیه لوبیاسبز تنوری با چاشنی رنچ

  • ابتدا فر را به دمای ۲۳۲ سانتی‌گراد (۴۵۰ درجه فارنهایت) برسانید؛
  • لوبیاسبز را با دستمال خشک کنید تا رطوبت اضافی‌اش خارج شود. سپس آن را در کاسه‌ای بریزید؛
  • روغن‌زیتون و چاشنی رنچ را به لوبیاسبز بیفزایید و آنها را به‌خوبی باهم ترکیب کنید؛
  • لوبیاسبزها را روی کاغذ آشپزی قرار دهید و آن را در سینی فر در فر بگذارید؛
  • لوبیاسبز را ۱۸ تا ۲۰ دقیقه در فر بپزید.

نکته: گاهی لوبیاسبز را در فر جابه‌جا کنید تا همه قسمت‌های آن به‌صورت یکپارچه بپزد.

۹. سیب‌زمینی تنوری با چاشنی رنچ و سیر

طرز تهیه چاشنی و سس رنچ و کاربردهای آن در آشپزی - سیب‌زمینی تنوری با چاشنی رنچ و سیر یکی از غذاهای محتوی سس رنچ است.

تعداد سرو: برای ۶ نفر.
زمان آماده‌سازی: ۴۰ دقیقه.

مواد لازم برای تهیه سیب‌زمینی تنوری با چاشنی رنچ و سیر:
– ۱٫۴ کیلوگرم سیب‌زمینیِ ریزِ نصف‌شده؛
– ۲ قاشق غذاخوری چاشنی رنچ؛
– ۲ قاشق غذاخوری روغن‌زیتون فرابکر؛
– ۴ حبه سیر خردشده؛
– ۲ قاشق غذاخوری کره؛
– نمک به‌مقدار لازم؛
– فلفل سیاه به‌مقدار لازم؛
– ۲ قاشق غذاخوری جعفری ساطوری‌شده برای تزیین.

طرز تهیه سیب‌زمینی تنوری با چاشنی رنچ و سیر

  • ابتدا فر را به دمای ۲۰۴ سانتی‌گراد (۴۰۰ درجه فارنهایت) برسانید؛
  • سینی فر را با کمی روغن چرب کنید؛
  • سیب‌زمینی‌ها را به‌خوبی با روغن‌زیتون، ادویه‌ها، نمک، سیر و چاشنی رنچ ترکیب کنید؛
  • سیب‌زمینی‌ها را در یک لایه در سینی فر بچینید؛
  • سیب‌زمینی را ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فر بپزید تا به رنگ طلایی مایل به قهوه‌ای برسد؛
  • به سیب‌زمینی کره را بیفزایید و ۱ دقیقه زمان دهید تا آب شود؛
  • روی سیب‌زمینی جعفری بریزید و آن را سرو کنید.

۱۰. سالاد مرغ با سس رنچ

طرز تهیه چاشنی و سس رنچ و کاربردهای آن در آشپزی - سالاد مرغ با سس رنچ یکی از غذاهای محتوی سس رنچ است.

تعداد سرو: برای ۴ نفر.
زمان آماده‌سازی: ۳۰ دقیقه.

مواد لازم برای تهیه سالاد مرغ با سس رنچ:
– ۴۵۰ گرم سینه مرغ (که ریز خرد شود)؛
– ۴ پیمانه سبزیجات برگ‌سبز به انتخاب خودتان؛
– سه‌چهارم پیمانه گوجه گیلاسی؛
– ۱ قاشق غذاخوری روغن‌زیتون فرابکر؛
– نصف یک خیار (که برش‌خورده یا خرد شود)؛
– ۱ عدد آووکادو خردشده؛
– یک‌سوم پیمانه ذرت شیرین؛
– یک‌چهارم یک پیاز قرمز کوچک (که نازک برش بخورد)؛
– ۱ تا ۱٫۵ پیمانه سس رنچ.

طرز تهیه سالاد مرغ با سس رنچ

  • یک‌سوم سس رنچ را با مرغ ترکیب کنید تا مرغ طعم آن را بگیرد؛
  • روی تابه روغن را گرم کنید و مرغ را تا رسیدن به رنگ طلایی تفت دهید (۵ تا ۷ دقیقه)؛
  • همه محتویات سالاد را در ظرفی ریخته و مرغ را نیز روی آن بریزید؛
  • مابقی سس رنچ را هم روی سالاد بریزید و آن را سرو کنید.

منابع دیگر: barefeetinthekitchen

دانایی؛ دانش روز، آموزش، کسب‌وکار، سلامت
دانایی؛ دانش روز، آموزش، کسب‌وکار، سلامت مجله اینترنتی دانایی؛ مقالات به روز علمی، مطالب آموزنده، کسب و کار، سلامت و سبک زندگیِ سالم، موفقیت در تحصیل، موفقیت و رشد فردی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋