تصور کنید که اخیرا ایده پروژه جدیدی به ذهنتان رسیده است و مطمئن هستید که این پروژه باعث صرفهجویی در زمان و هزینهی سازمانتان میشود، به همین دلیل خیلی هیجانزده هستید و میخواهید آن را با مدیرتان در میان بگذارید. با این حال، وقتی موضوع را با او مطرح میکنید سؤالاتی از شما میپرسد که باعث تردیدتان میشود؛ با خودتان فکر میکنید آیا این کار واقعا شدنی است. برای اجتناب از چنین وضعیتی، میتوانید از چارچوب TELOS استفاده کنید که شما را در جنبههای کلیدیِ مطالعه امکانسنجی هدایت میکند.
وقتی ایدهای به ذهنتان میرسد، در گام نخست باید بررسی کنید و ببینید ایدهتان انجامشدنی است یا نه. بیتردید مدیران و همکارانتان میخواهند بدانند آیا پروژهی شما از نظر تجاری شانسی برای موفقیت دارد؟ آیا با تکنولوژی سازمان مطابقت دارد؟ و چه تأثیری بر فعالیتهای جاری میگذارد؟ پس شما باید ایدهتان را امکانسنجی کنید. یک ابزار سودمند برای این کار فرایندی ۵ مرحلهای TELOS است. در این مقاله، خواهیم دید چطور میتوانید به کمک TELOS، امکان موفقیت و پایداری ایده یا پروژهای را ارزیابی کنید.
جیمز اِی. هال (James A. Hall) در سال ۲۰۰۷ در کتاب «Accounting Information Systems» این چارچوب را طراحی کرد و نحوهی استفاده از آن را در مطالعهی امکانسنجی توضیح داد.
با استفاده از این مدل، میتوانید طراحی پروژهتان را بهبود ببخشید و آن را به موفقیت نزدیکتر کنید. علاوه بر این، میتوانید پروژههایی را که نقصهای اساسی دارند را قبل از اینکه وقت و هزینهای صرف آنها کنید، تشخیص دهید.
TELOS حروف ابتداییِ ۵ بخش کلیدی است که باید در طول مطالعهی خود مورد بررسی قرار دهید:
چارچوب TELOS معمولا در مدیریت پروژه برای آزمایش امکانپذیریِ یک ایده به کار میرود، اما در کل میتوانید از آن برای بررسی ایدهی پروژهای که به شما پیشنهاد شده است استفاده کنید.
برای بهکار گیریِ چارچوب TELOS در مورد پروژهی پیشنهادی مراحل زیر را دنبال کنید:
اولین قدمی که باید بردارید این است که به موارد مربوط به تکنولوژی که پروژهی پیشنهادی به آنها نیاز دارد نگاهی بیندازید و ببینید تکنولوژی چه تأثیری در موفقیت آن دارد. به سوالات زیر فکر کنید:
برای پروژههای در مقیاس متوسط و بزرگ، شاید ارزیابی موارد مربوط به تکنولوژی به تنهایی کار دشواری باشد. در این مواقع، برای اینکه چیزی از قلم نیفتد حتما از افراد متخصص کمک بگیرید.
سپس، پروژه را از نظر امکانسنجی اقتصادی بررسی کنید و هزینهها و سودهای احتمالی آن را بررسی کنید.
در اینجا هم، این مقیاس پروژه است که تعیین میکند چقدر به کمک افراد متخصص نیاز دارید. شاید بتوانید پیشبینی نقدینگی و خالص ارزش فعلی (NPVs) و نرخ بازده داخلی (IRRs) را خودتان محاسبه کنید. اما برای پروژههای بزرگتر بهتر است از بخش مالی شرکت کمک بگیرید.
در مرحلهی بعد، باید به جنبههای قانونی پیشنهادتان فکر کنید. سؤالات زیر را در نظر بگیرید:
اگر از نقطهنظر قانونی تردیدهایی دارید، از مشاوران حقوقی مناسب استفاده کنید. همچنین، وکلای متخصص ممکن است از خطرات و مسائلی آگاه باشند که شما اصلا متوجه آنها نیستند.
در مرحلهی بعدی باید بررسی کنید پروژهی پیشنهادی شما چقدر با فعالیتهای روزمرهی تیم شما در سازمان هماهنگ است.
چارچوب ۷S مککنزی (McKinsey )به شما نقطهی خوبی برای شروع میدهد و کمک میکند تأثیرات ایجاد تغییر در سازمان را ببینید.
پروژههایی که زمان زیادی صرف اجرای آنها میشود، معمولا بهصرفه نیستند و ممکن است زمانی که آنها را به اتمام برسانید دیگر فایدهای نداشته باشند، پس خیلی مهم است که به زمانبندی نگاهی واقعگرایانه داشته باشید.
در این مرحله، به این سؤالات فکر کنید:
برای آشنایی با چارچوبهای دیگری که میتوانید در ارزیابیِ ایدهتان از آنها استفاده کنید، مقالههای ما دربارهی تجزیه و تحلیل ریسک، مدل ۷ دامنهای مولینز و تحلیل تأثیر را مطالعه کنید.
شاید سازمان شما برای ارزیابی پروژههای پیشنهادی چارچوبهایی تخصصی داشته باشد. اگر چنین مواردی وجود دارند، حتما آنها را در نظر بگیرید.
کتاب الکترونیکی
قیمت نسخه انگلیسی در سایت آمازون | ۱۴ دلار |
---|---|
قالب فایل | |
تعداد صفحه | ۲۵۴ |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
ناشر | Random House Business |
تعداد فایل | ۱ فایل PDF |
کتاب الکترونیکی عادات اتمی
تغییرات کوچک برای نتایج بزرگ ۲۵،۰۰۰ تومان ۱۹،۵۰۰ تومان
مشاهده کتاب الکترونیکی
پاسخ ها