این روزها سریال های خارجی بخش جداییناپذیری از سرگرمیهای ما هستند و ساعتهای زیادی از وقتمان را به خود اختصاص میدهند. چه بهتر که با تحقیق درمورد فیلم و سریال ها، گزینههای بهتری برای پر کردن اوقات فراغت خود پیدا کنیم. در ادامه، سریال this is us را به شما معرفی میکنیم. این سریال یکی از بهترین سریالهای خانوادگی با محتوای آموزشی است که در سالهای اخیر ساخته شده.
چالشهای داشتن یک خانواده شاد و صمیمی و البته داشتن روابط سالم برای هر فردی بهنظر پایانناپذیر است و در هر مرحله از زندگی میتواند به شکلهای مختلف بروز پیدا کند. سریال This is us در هر قسمت، نوعی از این چالشها و همچنین واکنشهای مناسب در این مواقع را به مخاطب آموزش میدهد. در ادامه، بیشتر با جزئیات این سریال و اهدافش در حوزه روانشناسی، آسیبهای اجتماعی و خانواده آشنا میشویم.
نام سریال: این ما هستیم (This is us)
شروع پخش: سپتامبر ۲۰۱۶
کشور سازنده: آمریکا
زبان: انگلیسی
ژانر: کمدی، درام
رده سنی: ۱۴ سال به بالا
کارگردان: دن فوگلمن (Dan Fogelman)
بازیگران اصلی: سوزان واتسون (susan kelechi Watson)، جاستین هارتلی (Justin Hartley)، کریستی مِتز (Chrissy Metz)، سترلینگ برون (Sterling K. Brown)، میلو ونتیمیگلیا (Milo Ventimiglia)، مندی مور (Mandy Moore)
مدتزمان: هر قسمت حدودا ۴۵ دقیقه
وضعیت: در حال پخش | ۷۲ قسمت | پایان فصل چهارم
رتبه IMDB: امتیاز ۸٫۷
رتبه Rottentomato: امتیاز ۸٫۶
در سریال This is us شاهد اتفاقات روزمره خانواده پیرسون هستیم، البته نه بهصورت خطی، بلکه با فلشبکهایی به گذشته و نگاهی به آینده. جک و ربکا منتظر بهدنیاآمدن سهقلوهایشاناند. تولد سهقلوها که در روز تولد جک به دنیا میآیند با چالش و سختیهای فراوانی روبهرو میشود و این آغاز ماجرای خانواده پیرسون است. از جمله ویژگیهایی که جذابیت این سریال را دوچندان کرده این است که قرار نیست داستان این خانواده از کودکی تا بزرگسالی فرزندان بهصورت پیوسته نمایش داده شود؛ مخاطب چهار دهه از زندگی فرزندان خانواده را بهصورت فلشبکهای درست و بجا میبیند. این نوع روایت به مخاطب درک بهتری از تأثیر رویدادهای کودکی بر بزرگسالی میدهد.
کیت، کوین و رندال فرزندان خانواده پیرسوناند. کیت به چاقی مفرط دچار است، کوین درگیر سردرگمی دوران مجردیست و همچنین با مشکلات کاری روبهرو است و رندال که بهتازگی پدر واقعی خود را پیدا کرده از اضطراب شدید رنج میبرد. در هر قسمت، پرده تازهای از جزئیات زندگی و شخصیت آنها برداشته و ریشه مشکلات پیدا میشود. در بخشهایی از فیلم، که در آنها ریشه معضلات بررسی میشود، جنبههای آموزشی بیش از پیش خود را نشان میدهند.
البته کل فیلم درمورد این ۵ نفر یعنی جک، ربکا، کیت، کوین و رندال نیست، بلکه با شخصیتهای دیگری مانند روبی، همسر کیت، همسر و دختران رندال و شخصیتهای دیگری نیز آشنا میشویم و قرار است با ورود هرکدام از این شخصیتها، بازهم چالشی جدی و آموزشی تازه درمورد انواع روابط بیاموزیم. وجود هرکدام از این شخصیتها و بیان جزئیات زندگیشان در فیلم، خود تأکیدی بر این نکته است که رویدادهای این سریال تنها مختص خانواده پیرسون نیست، بلکه احتمالا همه ما دستکم با بخشی از چالشهای پیرسونها روبهرو شدهایم و یا خواهیم شد.
در ادامه با کارگردان، نویسنده و برخی از بازیگران اصلی سریال This is us آشنا میشویم:
دن فوگلمن متولد ۱۹ فوریه ۱۹۷۶ در نیوجرسی آمریکاست. او تاکنون بهعنوان نویسنده، بازیگر و کارگردان در دنیای سینما فعالیت کرده است. فوگلمن نویسندگی انیمیشنهای معروفی مانند «ماشینها» و «گیسوکمند» را در کارنامه دارد. در سینما، فیلمهای «دنی کالینز» و «خود زندگی» ازجمله آثاریاند که نویسندگی و کارگردانی آنها بهعهده وی بوده است. فوگلمن در سال ۲۰۱۵ با «کاتلین تامپسون (Caitlin Thompson)» ازدواج کرد که در سریال This is us نقش مدیسن، دوست صمیمی کیت را بازی میکند.
@داناییmedia صفحه جدید ما را دنبال کنید
این سریال چهار نویسنده دارد. پیشتر با دن فوگلمن که کارگردانی این مجموعه نیز برعهده وی بوده است آشنا شدیم. در ادامه با سه نویسنده دیگر این سریال آشنا میشویم.
کی اویاگان یکی از نویسندگان موفق این سریال است. او تاکنون موفق به دریافت جایزه تصویری NAACP و نامزد دریافت جایزه بهترین نویسنده آمریکایی شده است. کی نویسندگی هفت اثر موفق ازجمله Queen Sugar را در کارنامه خود دارد.
آورین سکوایر نمایشنامهنویس، فیلمنامهنویس و گزارشگر آمریکایی است. معروفترین اثر آورین همین سریال This is us است. در حوزه گزارشگری، نوشتههای او در روزنامههای Talking Points Memo، Chicago Tribune و Miami Herald چاپ شده است.
دونالد تد تاکنون نویسندگی بیش از سی اثر را بر عهده داشته است. از جمله کارهای موفق او میتوان Life as We Know It ،For The People و I’m with Her را نام برد.
بازیگر، کارگردان و تهیهکننده آمریکایی است. او با بازی در سریالهای Gilmore Girls (دختران گیلمور) و Heroes (قهرمانان) معروف شد. میلو از سال ۲۰۱۶ بهبعد با بازی در سریال This is us به محبوبیت دوچندان رسید. او تاکنون تهیهکنندگی و کارگردانی بیش از ۵ اثر را بر عهده داشته و در ۳۳ فیلم و سریال نیز نقش بازی کرده است.
آماندا لی مندی مور متولد ۱۹۸۴ است. او در زمینههای خوانندگی، ترانهسرایی، بازیگری و مدلینگ فعالیت دارد. آماندا تاکنون در بیش از ۱۲ اثر بهعنوان بازیگر و صداپیشه حضور داشته است که از معروفترین آنها میتوان «گیسوکمند» را نام برد.
کریسی متز بازیگر آمریکایی متولد ۱۹۸۰ است. او از سال ۲۰۰۵ تاکنون فعالیت داشته و در آثاری مانند «سیرا برگس یک بازنده است»، «داستان ترسناک آمریکایی: نمایش عجایب»، «نام من ارل است» و «دارودسته» نقشآفرینی کرده است.
جاستین اسکات هارتلی بازیگر، نویسنده و کارگردان آمریکایی متولد ۱۹۷۷ است. او در فیلمهای «کریسمس مادرهای بد» و «شکار» و سریال «اسمالویل» بازی کرده است.
استرلینگ کی براون متولد ۱۹۷۶ است. او اولین هنرپیشه آفریقایی/آمریکایی است که موفق به دریافت جایزه بهترین بازیگر سریالهای درام در مراسم گلدن گلوب شد. از سایر آثار او میتوان «هتل آرتمیس» و «مارشال» را نام برد.
یکی از دلایل موفقیت این سریال داستان عادی و اتفاقات روزمره آن است. خانواده پیرسون با وجود دوستداشتنیبودنشان بسیار معمولیاند. این ویژگی آنها را از حالت افسانهای و غیرواقعیبودن دور میکند. بهجرئت میتوان گفت هر مخاطبی میتواند خود یا حداقل بخشی از خود را در یکی از شخصیتهای فیلم ببیند و با آن همذاتپنداری یا همدردی کند. به همین دلیل این سریال میتواند مخاطب را با خود همراه کند و برایش لذتبخش باشد.
از طرفی، پشتوانه علمی و اصولی این سریال آن را بیش از پیش به مجموعهای اثرگذار تبدیل کرده است. تنوع موضوعات این سریال بهقدری زیاد است که هیچ شکی درباره حضور یک تیم روانشناسی در کنار عوامل این سریال باقی نمیگذارد.
چالشهای داشتن چندقلو، فرزندخواندگی، انواع اعتیاد و آسیبهایی که در پی دارد، اثرات مخرب جنگ، تعامل اجتماعی و ارتباط موثر و درست با خانواده و اطرافیان، و سوگواری و کنار آمدن با غم و اندوه هنگام ازدستدادن عزیزان تنها تعدادی از چندین موضوع مطرحشده در این سریال است.
در این سریال صحنههای هیجانی و اکشن زیادی نمیبینیم. This is us داستان روزمره و اتفاقات رایجی است که در زندگی همه ما رخ میدهد؛ اتفاقاتی که به نظر ساده میآیند، اما ریشه بسیاری از رفتارها و چالشهای ما در آینده نهچندان دور هستند.
با توجه به ویژگیهای سریال This is us، این سریال یک انتخاب مناسب برای شماست اگر:
ما سرگذشت خانواده پیرسون در سریال This is us را در جریان زندگی خود یا اطرافیانمان تجربه و مشاهده کردهایم. با دیدن این سریال، هم با شخصیتهایش همذاتپنداری یا همدردی میکنیم و هم چیزهای زیادی میآموزیم. محور اصلی این سریال، نهاد خانواده است، مهمترین نهاد اجتماعی که در شکلگیری ویژگیهای شخصیتی ما نقش اساسی دارد.
دیدن رفتارها و واکنشهای شخصیتهای فیلم مخاطب را به فکر و البته مقایسه خود با آنها وامیدارد. دیدن این سریال، مانند یک سفر درونی، پر از دستاورد است و به خودشناسی بیشتر منجر خواهد شد.
با دیدن این سریال، نگاه ما به موضوع نژادپرستی هم تغییر خواهد کرد. در سکانسهای مختلفی از این سریال، باورهای نادرست ما درباره نژادپرستی به چالش کشیده خواهد شد تا انسانها را بدون مرزهای نژادی و رنگ پوست و ظاهر، دوست داشته باشیم.
بهترین سایتهای تماشای آنلاین فیلم و سریال؛ سینما در دستان شما
بر اساس نظرات ثبتشده در سایتهای IMDB و Rottentomato، کاربران این سریال را محبوب و موفق میدانند؛ چون از دغدغههای رایج و روزمره حرف میزند. چنین مسائلی در نگاه اول بسیار ساده و ملموساند، اما نقش آنها در شخصیت و آینده هر فرد انکارناپذیر است. همچنین شخصیتپردازی درست و ماجراهای واقعی این سریال از نظر مخاطبان بسیار باورپذیر است.
این سریال داستانی ساده دارد و همین باعث شده از همان ابتدا خود را در برابر منتقدان بیادعا نشان دهد، اما رفتهرفته با هنر خاص سازندگان وارد داغترین بحثها شد. میتوان گفت سریال This is us را تمام منتقدان تحسین کردهاند، اما برخی پایان بازِ برخی از ماجراها را بهعنوان نقد این سریال مطرح کردهاند. مسئلهای که اتفاقا از نظر مخاطبان بسیار هنرمندانه است. در واقع برای بررسی و تحلیل نهایی این سریال، باید منتظر پایان آن باشیم تا بدانیم کارگردان چطور نظر منتقدان را پاسخ میدهد و آیا واقعا داستانهایی در سریال هستند که پایانشان باز خواهد ماند یا خیر.
نظر شما درباره این سریال چیست؟ آن را دیدهاید؟ مایل هستید ببینید؟ لطفا در بخش «ارسال دیدگاه» برداشت خود را با ما به اشتراک بگذارید.
بازنویسی و تکمیلشده توسط: شراره رحیمی
هشدار! محتوای این صفحه در چهارچوب قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران نوشته شده است. سپاسگزار خواهیم بود اگر مغایرت احتمالی محتوا با قوانین و یا مشکلات دیگر در صحت و دقت محتوا را به ما گزارش کنید تا فورا اصلاح شود.
پاسخ ها