دانایی؛ دانش روز، آموزش، کسب‌وکار، سلامت

دانایی؛ دانش روز، آموزش، کسب‌وکار، سلامت

مجله اینترنتی دانایی؛ مقالات به روز علمی، مطالب آموزنده، کسب و کار، سلامت و سبک زندگیِ سالم، موفقیت در تحصیل، موفقیت و رشد فردی
توسط ۱۷ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

۶ نکته کلیدی که قبل از خرید لوازم آشپزخانه باید در نظر بگیریم

۶ نکته کلیدی که قبل از خرید لوازم آشپزخانه باید در نظر بگیریم

تعداد برندهای لوازم آشپزخانه واقعا زیاد است. به‌همین‌دلیل انتخاب و خرید لوازمی که هم کیفیت بالایی داشته باشند و هم به‌صرفه باشند کمی دشوار است. این مطلب با ارائه نکاتی کلیدی، به شما کمک می‌کند که برای خرید لوازم آشپزخانه مناسب راحت‌تر تصمیم بگیرید.

۶ نکته کلیدی که قبل از خرید لوازم آشپزخانه باید در نظر بگیریم

۱. قیمت لوازم آشپزخانه را مطابق با بودجه‌تان در نظر بگیرید

یکی از مهم‌ترین عوامل درهنگام خرید لوازم آشپزخانه، قیمت آنها و نیز بودجه‌ای است که به این کار اختصاص داده‌اید. برخی از لوازم آشپزخانه ارزان‌قیمت و برخی دیگر به‌شدت گران هستند؛ اما دلیل آن چیست؟

چند عامل در تعیین قیمت لوازم آشپزخانه نقش دارند. اندازه وسیله، سبک آن، مواد به‌کاررفته برای ساخت آن و سایر ویژگی‌هایش برخی از این عوامل هستند. همیشه بهتر است وسیله‌ای را بخرید که از حد مجاز بودجه شما فراتر نرود. دلیلش این است که لوازم آشپزخانه سرمایه نیستند که اگر پشیمان شدید، آنها را دوباره بفروشید و به پول تبدیل کنید.

از سوی دیگر، فکر نکنید وسایل آشپزخانه اهمیت چندانی ندارند و باید ارزان‌ترین آنها را بخرید. بسیاری از لوازم ارزان‌قیمت ممکن است اصلا کیفیت نداشته باشند. ازآنجاکه این لوازم با غذاها و سلامتی شما سروکار دارند، بهتر است به کیفیت آنها توجه کنید. بنابراین دنبال لوازم ارزان و بنجل نباشید، اما بیش‌ازحد گران هم نخرید.

۲. اندازه آنها باید متناسب با نیازتان باشد

دومین عامل مهم در انتخاب لوازم آشپزخانه، اندازه آنهاست. اندازه لوازم آشپزخانه به عوامل مختلفی ازجمله نیازهای شما و فضای موجود بستگی دارد. به‌عنوان مثال، در هنگام خرید اجاق گاز، باید اجاقی را انتخاب کنید که با نیازهای شما برای آشپزی مطابقت داشته باشد؛ یعنی اگر معمولا مقدار غذاهایی که تهیه می‌کنید زیاد است، باید یک اجاق گاز بزرگ بخرید که از عهده پخت حجم زیاد غذا برآید. از سوی دیگر، اگر اهل پختن شیرینی‌جات و بریان‌کردن نیستید و به فر نیاز ندارید، اجاق گاز فردار بزرگ به کارتان نمی‌آید.

علاوه بر نیازهای آشپزی، به فضای آشپزخانه‌تان هم دقت کنید، برای مثال، ظروف و دستگاه‌های بزرگ به فضای بزرگ‌تری هم نیاز دارند.

۳. کار با لوازم آشپزخانه نباید سخت باشد

لوازم آشپزخانه - کاربرد آسان لوازم آشپزخانه

هنگام تصمیم گیری برای خرید لوازم آشپزخانه، به نحوه عملکرد آن دقت کنید. وسیله‌ای که پیچیده باشد و نتوانید با آن کار کنید، به دردتان نخواهد خورد. گاهی در هنگام پخت‌وپز نیاز دارید که سریع کار کنید؛ بنابراین به‌دنبال وسایل آشپزخانه کاربرپسند باشید که هم کار با آن برایتان راحت‌تر باشد و هم نگهداری و مراقبت از آن سخت نباشد.

اگر دستگاهی که می‌خرید زمان و انرژی زیادی از شما بگیرد، نه‌تنها مزیتی به شما ارائه نمی‌کند، بلکه پولتان را هم هدر خواهد داد.

۴. سبک آنها را با سبک آشپزخانه هماهنگ کنید

معمولا کمتر کسی پیدا می‌شود که به هماهنگی بین سبک محیط و سبک وسایل موجود در آن اهمیتی ندهد. به‌همین‌ترتیب، برای بسیاری از ما جوربودن وسایل آشپزخانه با محیط آن مهم است. بنابراین قبل از تصمیم‌گیری، تم اصلی آشپزخانه را تعیین کنید و لوازمی را انتخاب کنید که با تم آن مطابقت داشته باشند. مطابقت رنگ‌ها، مدرن‌بودن فضای آشپزخانه یا کلاسیک‌بودن محیط آشپزخانه و مواردی از این دست را در انتخاب وسایل در نظر بگیرید.

۵. تمیزکردن آنها باید آسان باشد

نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کنید این است که فرایند تمیزکردن و نگهداری از لوازم آشپزخانه راحت باشد. تمیزکردن محصولات شیشه‌ای نسبتا آسان است و بیشتر آنها برای ماشین ظرف‌شویی ایمن هستند. این نوع لوازم با روکش نچسب طبیعی ساخته می‌شوند که نیاز به پوشش دیگری ندارد. بااین‌حال این محصولات معمولا به‌راحتی می‌شکنند و بنابراین باید هنگام استفاده از آنها مراقب باشید.

ظروف فلزی معمولا سخت تمیز می‌شوند، به‌ویژه اگر نچسب نباشند. ظروف پلاستیکی هم معمولا بو و رنگ غذاها را به خودشان می‌گیرند. بنابراین هنگام خرید، این نکته را مدنظر داشته باشید.

۶. جنس وسایل آشپزخانه به ترجیح شما بستگی دارد

لوازم آشپزخانه - ظروف شیشه‌ای

لوازم آشپزخانه را از مواد مختلفی می‌سازند که هریک از آنها می‌توانند مزایا و معایبی داشته باشند. فلزاتی مانند آلومینیوم، فولاد ضدزنگ، چدن و مس سالهاست در ساخت دیگ، قابلمه و سایر ظروف آشپزخانه کاربرد دارند. بااین‌حال ظروف ساخته‌شده از شیشه و بلور و نیز ظروف پلاستیکی امروزه با شیوه‌های جدیدتری تولید می‌شوند و قدرت تصمیم‌گیری و انتخاب بیشتری به مصرف‌کنندگان می‌دهند.

همیشه بهتر است لوازم آشپزخانه‌ای را بخرید که هم برای انسان و هم برای محیط زیست بی‌خطر باشند. برخلاف فلزاتی مانند آلومینیوم یا مس، وسایل آشپزخانه شیشه‌ای هم ایمن هستند و هم سازگار با محیط‌زیست. بااین‌حال به‌دلیل محدودیت‌هایی که در تولید ظروف شیشه‌ای وجود دارد و برخی مزایای ظروف فلزی، گاهی ناچار هستیم از آنها استفاده کنیم.

در ادامه، ظروف شیشه‌ای، پلاستیکی و فلزی را باهم مقایسه می‌کنیم.

مقایسه ظروف شیشه‌ای، فلزی و پلاستیکی

ظروف فلزی می‌توانند حرارت بسیار بالا را تحمل کنند، درحالی‌که ظروف شیشه‌ای و پلاستیکی این قابلیت را ندارند. به‌همین‌دلیل، فلزات برای غذاهایی که در مدتی کوتاه در دمای بالا پخته می‌شوند ایدئال هستند. در عوض ظروف شیشه‌ای گرما را به‌شکل مساوی توزیع می‌کنند که باعث می‌شود غذا به‌طور یکنواخت پخته شود.

ظروف شیشه‌ای با غذاهای اسیدی واکنش نمی‌دهند و بنابراین مواد شیمیایی خطرناک حاصل از این واکنش را به درون غذا وارد نمی‌کنند، درحالی‌که فلز و پلاستیک با اسید غذا واکنش نشان می‌دهد.

ظروف شیشه‌ای رنگ و عطر غذاها را به خودشان جذب نمی‌کنند، درحالی‌که ظروف فلزی دربرابر اسید خاکستری و تیره می‌شوند و ظروف پلاستیکی هم بوی غذا و رنگ آن را جذب می‌کنند.

ظروف شیشه‌ای و پلاستیکی گرما را مدت طولانی‌تری حفظ می‌کنند، زیرا هادی ضعیف گرما هستند، درحالی‌که فلزات به همان سرعت که داغ می‌شوند، خیلی سریع هم خنک می‌شوند و گرما را نگه نمی‌دارند. البته از نظر ایمنی این یک مزیت است، ولی از نظر گرم‌نگه‌داشتن غذا نقطه‌ضعف به شمار می‌رود.

ظروف فلزی و پلاستیکی در مقایسه با ظروف شیشه‌ای بادوام‌تر هستند. تغییر دمای ناگهانی یا افتادن از بلندی ممکن است باعث ترک‌خوردن یا خردشدن شیشه شود.

مدت‌زمان لازم برای گرم‌شدن شیشه و پلاستیک بسیار بیشتر از ظروف فلزی است.

ظروف شیشه‌ای

ظروف فلزی

ظروف پلاستیکی

تحمل حرارت بالا

خیر

بله

خیر

واکنش با اسید

خیر

بله

بله

جذب رنگ و بوی غذاها

خیر

بله

بله

حفظ گرمای غذا

بله

خیر

بله

دوام زیاد

خیر

بله

بله

تفاوت بلور با ظروف شیشه‌ای

بلور یا کریستال یکی از محبوب‌ترین ظروف آشپزخانه است که معمولا در همه خانه‌ها وجود دارد. بااینکه بلور شبیه شیشه به نظر می‌رسد، تفاوت‌های مهمی بین آنها وجود دارد. اصلی‌ترین تفاوت بلور با شیشه این است که بلور حاوی ۲ تا ۳۰ درصد مواد معدنی است (فرقی هم نمی‌کند که دارای سرب باشد یا نباشد). این مواد معدنی باعث می‌شوند که بلور در عین ظرافت، بادوام‌تر از شیشه باشد.

بلور نور را مانند منشور عبور می‌دهد و بنابراین زیباتر از شیشه است. بااین‌حال به این دلیل که حداقل سه‌برابر گران‌تر از شیشه است، چندان مقرون‌به‌صرفه نیست که از آن به‌شکل دم‌دستی استفاده کنید.

هنگامی‌که بلور می‌شکند، ریزریز می‌شود، اما شیشه‌ها معمولا بعد از شکستن چندتکه می‌شوند.

به‌طورکلی بلورها را نمی‌توان در ماشین ظرف‌شویی گذاشت، اما شیشه مشکلی ندارد، به‌ویژه شیشه بوروسیلیکات (پیرکس) که بسیار مقاوم و محکم است.

یکی از معایب بلور، وجود سرب در برخی از انواع آن است. بنابراین هنگام خرید بهتر است نوع بدون سرب آن را بخرید. بلور بدون سرب از روی و منیزیم تشکیل شده است و برای استفاده ایمن‌تر است.

نکات مهم برای خرید ظروف پلاستیکی

لوازم آشپزخانه - ظروف پلاستیکی

به‌دلیل حساسیت بالایی که درباره ظروف پلاستیکی وجود دارد، در هنگام خرید آن باید به نکات زیر توجه کنید:

  • زیر ظروف پلاستیکی را نگاه کنید. باید حتما نشان «ایمن برای مایکروویو» را داشته باشند. بااین‌حال بهتر است از ظروف شیشه‌ای یا سرامیکی استفاده کنید.
  • این ظروف باید فاقد بیسفنول آ (BPA) باشند. بااین‌حال تحقیقات جدید می‌گویند که جایگزین جدید این ماده با عنوان BPS هم به‌همان‌اندازه خطرناک است. با اینکه هنوز مقرراتی درباره آن وجود ندارد اما بهتر است ظروفی که می‌خرید فاقد هر دو ماده باشد. علامت «PC» یعنی حتما حاوی بیسفنول آ است.
  • به‌دنبال علامت مثلث بازیافت پلاستیک بگردید.
  • ایمن‌ترین پلاستیک‌ها دارای برچسب‌های شماره ۲، ۴ و ۵ هستند. شماره ۷ به‌معنای احتمال وجود بیسفنول آ است.
  • در ظرف پلاستیکی بهتر است واشر سیلیکونی داشته باشد. موقع خرید، در ظرف را همان‌جا امتحان کنید.
  • در ظرف باید آسان باز و بسته شود، به‌ویژه اگر ظرف غذای کودک باشد.
  • اگر ماشین ظرف‌شویی دارید، ظروف پلاستیکی دارای برچسب «ایمن برای ماشین ظرفشویی» را بخرید.
  • ظروفی را بخرید که شکاف و شیار زیادی نداشته باشند. اگر نتوانید لابه‌لای این شیارها و شکاف‌ها را به‌خوبی تمیز کنید، محل رشد کپک یا میکرب‌ها را فراهم کرده‌اید.
  • بطری آب را از نوع پلاستیکی انتخاب نکنید؛ به‌ویژه برای کودکان اصلا این کار را نکنید. آبی که مدتی طولانی در بطری پلاستیکی بماند واقعا خطرناک است.

ظروف پلاستیکی معمولا خطرناک‌‌ترین ظروف منزل هستند. چه راهکارهایی را برای کاهش مصرف پلاستیک پیشنهاد می‌کنید؟

دانایی؛ دانش روز، آموزش، کسب‌وکار، سلامت
دانایی؛ دانش روز، آموزش، کسب‌وکار، سلامت مجله اینترنتی دانایی؛ مقالات به روز علمی، مطالب آموزنده، کسب و کار، سلامت و سبک زندگیِ سالم، موفقیت در تحصیل، موفقیت و رشد فردی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋