دانایی؛ دانش روز، آموزش، کسب‌وکار، سلامت

دانایی؛ دانش روز، آموزش، کسب‌وکار، سلامت

مجله اینترنتی دانایی؛ مقالات به روز علمی، مطالب آموزنده، کسب و کار، سلامت و سبک زندگیِ سالم، موفقیت در تحصیل، موفقیت و رشد فردی
توسط ۱۷ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

بهترین روش های آموزش اعضای بدن به کودکان کدامند؟ ۷ روش کاربردی و سرگرم کننده

بهترین روش‌های آموزش اعضای بدن به کودکان کدامند؟ ۷ روش کاربردی و سرگرم‌کننده

بدن ما دستگاه شگفت‌انگیزی است. مثل ساعت کار می‌کند و بهترین اثبات معجزه طبیعت است؛ اما وقتی فرزند داشته باشید، این معجزه تبدیل به موضوعی برای میلیون‌ها سؤال می‌شود. طبیعی است که کودکان بخواهند درباره بدنشان بیشتر بدانند. به هر حال، کودکان بسیار کنجکاوند و دائما به‌دنبال اطلاعات جدید می‌گردند. در این مقاله درباره روش‌های آموزش اعضای بدن به کودکان صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

بهترین روش‌های آموزش اعضای بدن به کودکان کدامند؟ ۷ روش کاربردی و سرگرم‌کننده

بهترین راه برای آموزش اعضای بدن به کودکان چیست؟

اولین نکته درباره آموزش اعضای بدن به کودکان این است که نباید طفره بروید و از اسامی ساختگی برای آن اعضا استفاده کنید. چرا؟ چون کودک شما روزی بزرگ می‌شود و بالاخره باید این حقایق را به‌درستی بداند. کودکان باید بدنشان را به‌خوبی بشناسند، زیرا این دانش بخش مهمی از مهارت‌های زبانی آنها را تشکیل خواهد داد. آنها مجبور خواهند بود در خانه و مدرسه درباره بدنشان صحبت کنند؛ پس باید از همان ابتدا همه‌چیز را به‌شکل صحیحی بیاموزند.

دکتر ساینا

روش‌های آموزش اعضای بدن به کودکان

روش‌های زیادی برای آموزش اعضای بدن به کودکان وجود دارند. در اینجا به تعدادی از این روش‌ها اشاره می‌کنیم:

۱. اشاره به حیوانات

می‌توانید با استفاده از اسباب‌بازی حیوانات یا تصاویر آنها اعضای بدن را به کودکان بیاموزید. همین‌طور می‌توانید تفاوت‌های حیوانات با انسان را نیز به او یادآوری کنید، مثلا اینکه حیوانات دُم دارند و ما نداریم. اگر در خانه حیوان خانگی دارید، آموزش اعضای بدن به کودک خیلی راحت‌تر خواهد شد.

۲. اشاره به کاربرد اعضای بدن

کودکان از مثال‌های ابتدایی به‌خوبی یاد می‌گیرند. از ادراکات حسی برای کمک به آنها برای درک بهتر استفاده کنید. برای نمونه، می‌توانید چشمان کودکتان را ببندید و بلند بگویید «چشم‌ها بسته‌اند»، «چشم‌ها بازند». این روش به آنها کمک می‌کند که دیدن را با چشم مرتبط کنند. همین کار را می‌توانید با بقیه اعضای بدن هم انجام دهید، به‌خصوص برای بینی، که می‌توانید به او کمک کنید تا بوهای مختلف را تشخیص دهد.

۳. استفاده از کمک‌های بصری

استفاده از پوستر برای آموزش اعضای بدن به کودکان

درک بصری در کودکان بسیار قوی است و آنها چیزهای زیادی را با دیدن می‌آموزند. از پوسترهای بزرگ بدن انسان یا حتی انیمیشن کمک بگیرید و به‌وسیله آنها درباره اعضای مختلف بدن به او آموزش دهید.

۴. تکرار و یادآوری

به‌اندازه‌ای که با تکرار و مرور یاد می‌گیرید، شاید در همان بار اول یاد نگیرید. پس، با انجام فعالیت‌های ساده، چیزهایی را که آموخته‌اند، برایشان مرور کنید؛ برای نمونه، بگویید: «بینی‌ات را پاک کن» و در همان حال خودتان بینی‌تان را تمیز کنید.

۵. استفاده از موسیقی

هیچ‌چیز مانند حفظ کردن و تکرار نمی‌تواند برای کودک شما در یادگیری مفاهیم جدید مفید باشد. وقتی صحبت از حفظ کردن و تکرار می‌شود، هیچ‌چیز نمی‌تواند جای موسیقی و ترانه را بگیرد. اجازه بدهید کودکتان به ترانه‌های کودکانه‌ای گوش کند که اعضای بدن را آموزش می‌دهند. وقتی به ترانه گوش می‌کنید، می‌توانید با نشان دادن اعضای بدن و لمس آنها فرایند یادگیری را تقویت کنید.

۶. استفاده از بازی

یکی از مفیدترین روش‌ها برای آموزش به کودکان، بازی است. برای آموزش اعضای بدن به کودکان نیز بازی‌های خاصی وجود دارند. با جست‌وجو در اینترنت می‌توانید خیلی از آنها را پیدا کنید. با این حال، در ادامه به تعدادی از این بازی‌‌ها اشاره می‌کنیم:

سیمون می‌گوید

بازی برای آموزش اعضای بدن به کودکان

«سیمون می‌گوید» یکی از بهترین بازی‌ها برای آموزش اعضای بدن به کودکان است که بچه‌ها عاشقش هستند. در این بازی، به یک عروسک نیاز دارید. اسم آن را سیمون (یا هر نام دیگری که دوست دارید) بگذارید. سپس از طرف او بگویید:

«سیمون می‌گوید دست‌ها را روی شانه‌ها بگذارید.»

بچه‌ها هم باید همین کار را بکنند.

البته این روش ساده بازی برای کودکان زیر ۳ سال است. برای کودکان بالای ۳ سال می‌توانید بازی را کمی پیچیده‌تر کنید و مثلا «لطفا» را به بازی اضافه کنید. هر بار سیمون گفت «لطفا دست‌ها را روی شانه‌ها بگذارید»، کودکان باید دست‌‌ها را روی شانه‌ها بگذارند؛ اما اگر بگوید «دست‌‌ها را روی شانه‌ها بگذارید»، بچه‌ها نباید هیچ کاری انجام دهند؛ چون در جمله از «لطفا» استفاده نشده است.

بازی‌ فکری مفید و مناسب برای کودکان یک تا ۱۰ سال کدامند؟

حفظ تعادل

برای این بازی کافی است تعدادی اسباب‌بازی یا فلش‌کارت داشته باشید. از کودکتان بخواهید که اسباب‌بازی موردنظر را روی سرش، پایش یا دیگر اعضای بدنش بگذارد.

برچسب زدن به اعضای بدن

این بازی برای کودکان بزرگ‌تر، که خواندن و نوشتن بلدند، مناسب است. از یکی از کودکان بخواهید داوطلب شود و از دیگر کودکان بخواهید نام اعضای بدن را روی کاغذهای چسب‌دار بنویسند و بر روی اعضای مرتبط کودک داوطلب بچسبانند. این بازی می‌تواند به‌شکل گروهی یا دونفری انجام شود.

حدس زدن

در این بازی، شما اعضای بدن را برای کودک توصیف می‌کنید و از او می‌خواهید آن را نشان دهد یا نام ببرد.

برای نمونه، می‌گویید: «بین سر و گردن است».

بهترین بازی فکری ایرانی رومیزی با قیمت مناسب را بشناسید

هیولاساز

بچه‌ها موجودات عجیبی هستند. آنها از هیولا می‌ترسند ولی در عین حال دوست دارند درمورد آنها بیشتر بدانند. با استفاده از علاقه کودکتان به هیولا، اعضای بدن را به آنها آموزش دهید. در این بازی به دو تاس نیاز دارید. روی یکی از آنها اعضای بدن نوشته شده است و روی دیگری، اعداد. کودک هر دو تاس را می‌اندازد. مثلا یکی از آنها بینی را نشان می‌دهد و دیگری عدد ۴. کودک باید هیولایی با ۴ بینی بکشد.

جملات عجیب

در این بازی هرکس که عجیب‌ترین جمله را بگوید، برنده است. از این بازی می‌توانید به این شکل استفاده کنید که مثلا بگویید «ده تا سر دارم» یا «در سرم دست دارم» و از کودکتان هم بخواهید از این جملات بسازد، درحالی‌که آنها را با حرکاتش هم نشان می‌دهد.

۷. استفاده از کتاب

یکی دیگر از روش‌های مفید برای آموزش به کودکان، کتاب است. برای آموزش اعضای بدن به کودکان کتاب‌های متنوع و تالیفی و ترجمه وجود دارند. با جست‌وجو در سایت لیبرنو می‌توانید خیلی از آنها را پیدا کنید. برخی از این کتاب‌ها را در بخش‌های بالایی به شما معرفی کردیم و در ادامه به تعدادی دیگر از این کتاب‌‌ها اشاره می‌کنیم:

شما چطور به کودکتان اعضای بدن را آموزش می‌دهید؟

در این مقاله سعی کردیم چند روش کاربردی برای آموزش اعضای بدن به کودکان معرفی کنیم؛ اما این مقاله بدون نظرات شما کامل نخواهد شد. هر مادر و پدر و حتی هر معلمی روش‌های خاص خودشان را برای آموزش اعضای بدن به کودکانشان دارند. با به‌اشتراک‌گذاشتن نظرات ارزشمندتان، این مقاله را برای ما و خوانندگان محترم مفیدتر کنید.

دانایی؛ دانش روز، آموزش، کسب‌وکار، سلامت
دانایی؛ دانش روز، آموزش، کسب‌وکار، سلامت مجله اینترنتی دانایی؛ مقالات به روز علمی، مطالب آموزنده، کسب و کار، سلامت و سبک زندگیِ سالم، موفقیت در تحصیل، موفقیت و رشد فردی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋