فصلها که تغییر میکنند، ذائقه ما نیز همزمان با آن دستخوش تغییر میشوند. بهمحض اینکه زمستان جای خود را به بهار میدهد، دیگر میلی به دمنوشها و نوشیدنیهایی که قبلا از چشیدن طعمشان لذت میبردیم، نخواهیم داشت. البته چنین چیزی چندان هم پربیراه نیست؛ با دلپذیرترشدن هوا و تماشای جوانهزدن گلها و شکوفهها، تمایلمان به نوشیدن دمنوشهای بهاری سبکتر دوچندان میشود. اگر از طعم تکراری چای سیاه خسته شدهاید و دنبال نوشیدنیهای دیگری برای بهار میگردید، این مطلب را باید بخوانید. در ادامه، ۱۲ دمنوش مناسب فصل بهار بههمراه مواد اولیه و طرز تهیه آنها را به شما معرفی خواهیم کرد. اگر دنبال نوشیدنیهای متفاوتی برای عصرهای دلانگیز بهار میگردید، حتما تا انتهای مطلب با ما همراه باشید و بهترین دمنوش مناسب فصل بهار را کشف کنید.
هر چند که چای سیاه برای ما ایرانیها جایگاه ویژهای دارد، اما ممکن است در عصرهای دلانگیز بهاری هوس کنیم دمنوشهایی با رایحه و طعم متفاوت را امتحان کنیم. در این صورت توصیه میکنیم ۱۲ دمنوش مناسب فصل بهار را که در ادامه طرز تهیه آنها را به شما معرفی میکنیم، حتما امتحان کنید:
این دمنوش از مخلوط چای سبز و گلهای رنگارنگ با میوه پشنفروت (میوه گل ساعتی) که طعمی لطیف و شیرین دارد، تهیه میشود. میتوانید این دمنوش را تهیه کنید و درحالیکه برای سال پیش رو را برنامهریزی میکنید، یک فنجان از آن بنوشید. این دمنوش، هم ظاهر خوشرنگ و لعابی دارد و هم طعمش فوقالعاده است. این دمنوش مناسب فصل بهار به معنای واقعی مناسب فصل است. در ادامه، طرز تهیه دمنوش چای سبز و شکوفههای بهاری را ارائه کردهایم:
در یک قوری مقداری آب جوش بریزید و ترکیبی از گیاهان فوق را به آن اضافه کنید. سپس، در قوری را بگذارید و اجازه دهید که دم بکشد. سپس دمنوش را از صافی رد کنید و آن را بهدلخواه با نبات، خرما و… میل کنید.
اگر از طرفداران پروپاقرص چای سیاه یا چای سبز هستید و میخواهید این دو نوشیدنی را با طعمهای مختلفی امتحان کنید، این دمنوش گزینه مناسبی برای شما است. این نوشیدنی را میتوانید به چند صورت تهیه کنید. ترکیبات هرکدام متفاوت است و میتوانید آنها را با توجه به ذائقهتان تغییر دهید. در ادامه، به شما گفتهایم که چطور میتوانید این دمنوش خوشطعم را درست کنید:
برای درستکردن این دمنوش مناسب فصل بهار کافی است ترکیبات مورد علاقهتان را با یکدیگر مخلوط کرده و آنها را مانند چای دم کنید. اگر دمنوش آمادۀ این چایها را دارید نیز میتوانید مانند دمنوش چند دقیقه در آبجوش بگذارید تا دم بکشد.
این دمنوش مخلوطی از چای سفید و گل صدتومانی است.فقط به این نکته توجه داشتهباشید که دو برگ بالاتر چای سفید (یعنی دو برگی که در یک شاخه گیاه، بالاتر از بقیهاند) و نیز لطیفترین گلبرگهای گل صدتومانی را انتخاب کنید. به این ترتیب، دمنوشی منحصربهفرد با طعم مغز دانههای آجیل و عطری مطبوع و شیرین خواهید داشت. در ادامه میتوانید مواد اولیه و طرز تهیه دمنوش گل صدتومانی و چای سفید را مشاهده کنید:
مقدار دلخواه از ترکیب بالا را بههمراه مقداری آب جوش به لیوان دمنوش یا قوری اضافه کنید و چند دقیقه منتظر بمانید تا دم بکشد. سپس آن را از صافی رد کنید و بنوشید.
این دمنوش آرامشبخش مخلوطی از چای سفید سوزنی با گلهای بهاری است و رایحهای سرشار از عطر گل و طعمی باطراوت و قوی دارد که پس از نوشیدن، مدتی در دهان باقی میماند. در ادامه به شما گفتهایم که چطور میتوانید این دمنوش را درست کنید:
ترکیبات فوق را در یک فنجان بریزید و به آن مقداری آب جوش اضافه کنید. سپس درِ آن را بگذارید و چند دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. سپس صاف کنید و با شیرینکننده دلخواهتان بنوشید.
این دمنوش بیشتر حالوهوای گردش در چمنزارهای تابستانی را دارد. این نوشیدنی سبک با عطر و طعمی ملایم خود خستگی را از تنتان درمیکند. بهعلاوه، ازآنجاییکه کافئین ندارد، در هر ساعتی از روز میتوانید از نوشیدن آن لذت ببرید. از روش زیر میتوانید این دمنوش را تهیه و میل کنید:
مواد مورد نیاز را داخل یک فنجان یا قوری ریخته و روی آن مقداری آب جوش بریزید. سپس، در ظرف را بگذارید و چند دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. سپس دمنوش را از صافی رد کرده و آن را میل کنید. برای برخی این دمنوش بهترین دمنوش مناسب فصل بهار است.
دمنوش اسطوخودوس که با گلهای بهاری ترکیب شدهباشد، بسیار سبک است و رایحهای دلانگیز دارد. این دمنوش به هضم غذا هم کمک میکند. برای درستکردن این دمنوش میتوانید از دستورالعمل زیر پیروی کنید:
در صورت تمایل میتوانید این مورد را هم اضافه کنید:
برای تهیه این دمنوش، از هر گیاه فقط ۱ قاشق (چایخوری یا غذاخوری)، اما از اسطوخودوس ۲ قاشق نیاز دارید. میتوانید گیاهان فوق را باهم ترکیب کنید و در ظرفی شیشهای نگه دارید. سپس هر زمان که خواستید، ۱ تا ۲ قاشق چایخوری از آن را دم کنید. برای تهیه این نوشیدنی نیز کافی است ۱ تا ۲ قاشق چایخوری از ترکیبات فوق را در یک فنجان بریزید و پس از اضافهکردن مقداری آب جوش، ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد و روغنهای فرار گیاهان در آن باقی بمانند.
یکی دیگر از نوشیدنیهایی که در فهرست دمنوش های بهاری باید به شما معرفی کنیم، دمنوشی است که از گیاه گزنه و گلهای بهاری تهیه میشود. مثل نوشیدنی قبل، میتوانید همه مواد خشک را با یکدیگر ترگیب کنید و در ظرفی شیشهای نگه دارید. اما اگر از گلهای تازه استفاده میکنید، نمیتوانید این ترکیب را طولانیمدت نگه دارید. در زیر، به شما گفتهایم که چطور میتوانید این نوشیدنی خوشعطر و طعم را درست کنید:
در صورت تمایل میتوانید این موارد را هم اضافه کنید:
در یک قوری، بهازای هر لیوان آب جوش، ۱ قاشق چایخوری از این دمنوش خشک (یا ۳ قاشق چایخوری از نوع تازه آن) را بریزید. سپس، درِ قوری را بگذارید و اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه خیس بخورد. پس از صافکردن، آن را با شیرینکننده دلخواهتان بنوشید. شاید بتوان این دمنوش را بهاریترین دمنوش مناسب فصل بهار دانست.
در این بخش، سه مدل چای را که پایه هر سه زنجبیل است، معرفی میکنیم. زنجبیل گرمترین دمنوش مناسب فصل بهار را برای شما خلق میکند.
همه گیاهان بهجز عسل را درون ظرفی بریزید و به آن یک فنجان آب اضافه کنید. بگذارید ۱۰ دقیقه با شعله کم بجوشد تا دم بکشد. در نهایت آن را از صافی رد کنید و با عسل بنوشید.
زنجبیل و رنده پوست لیمو را باهم مخلوط کنید و روی آن یک فنجان آب بریزید. سپس اجازه دهید ۱۰ دقیقه با شعله ملایم بجوشد تا دم بکشد. بعد از ۱۰ دقیقه آب لیمو را اضافه کنید. مایع را صاف کنید و عسل را بیفزایید.
زردچوبه، دارچین، زنجبیل و فلفل سیاه را در ظرفی بریزید و به آن یک فنجان آب اضافه کنید. سپس، اجازه دهید دمنوشتان ۱۰ دقیقه روی شعله ملایم بجوشد تا دم بکشد. سپس، چای را داخل یک فنجان بریزید و مقدار عسل به آن اضافه کنید. اگر تمایل داشتید، پیش از میلکردن میتوانید شیر یا کره آبشده را نیز به دمنوش اضافه کنید.
اگر دنبال یک دمنوش بهاری آرامش بخش میگردید، دمنوش بابونه را حتما امتحان کنید. گلهای ریز بابونه شیرین و خوشعطرند و اگر آنها را خشک و دم کنید، طعمی بینظیر خواهند داشت. اگر دوست داشتید میتوانید آن را با اسطوخودوس و نعناع مخلوط کنید تا طعم و خواص آن را دوچندان کنید. در ادامه، طرز تهیه این دمنوش را ارائه کردهایم:
مقداری از گل بابونه را در ظرفی بریزید و به آن آبجوش اضافه کنید. درِ ظرف را بگذارید و چند دقیقه صبر کنید تا دمنوش تا دم بکشد. سپس دمنوش را از صافی رد کنید و با شیرینکننده دلخواهتان بنوشید.
یاسمن یکی از گلهای معطی است که رایح شیرین و خاصیت شادیآور دارد. برای تهیه این دمنوش، میتوانید بهجای یاسمن معمولی از یاسمن زیتونی که عطر آن ۳ برابر بیشتر است، استفاده کنید. این دمنوش را میتوانید با ترکیب یاسمن و چای سوزنی نقرهای تهیه کنید. در ادامه به شما گفتهایم که دمنوش گل یاسمن چطور درست میشود:
مقداری از گل یاسمن و در صورت تمایل، مقداری چای سوزنی نقرهای را داخل یک قوری بریزید و پس از اضافهکرن مقداری آب جوش، درِ آن را بگذارید. بعد از چند دقیقه که دم کشید، آن را از صاف رد کنید و این دمنوش مناسب فصل بهار بنوشید.
چای ترش از گل گیاه هیبیسکوس (Hibiscus) تهیه میشود. این گیاه تیرهای از گیاهان گلدار در خانوادۀ گل ختمی است. رنگ این چای خوشرنگ قرمز سیر است و مزهای ترش دارد. این دمنوش، هم بهصورت سرد و هم گرم خوشمزه است. اگر در ترکیب آن از چای سبز و میوه نسترن هم استفاده کنید، طعم بسیار خوبی خواهد داشت. این دمنوش برای رفع خستگی عالی است. برای آشنایی با طرز تهیه چای ترش، دستورالعمل زیر را بخوانید:
گل هیبیسکوس را به مقداری آب جوش اضافه کنید و در صورت تمایل، داخل آن کمی چای سبز و میوه رز یا نسترن بریزید. سپس، در ظرف را بگذارید و اجازه دهید دم بکشد. این نوشیدنی را میتوانید گرم بنوشید یا اجازه دهید سرد شود و سپس آن را میل کنید. اگر طبع سردی دارید، بهتر است چای ترش را همراه با نبات میل کنید.
انواع گل رز از دیرباز در تهیه چای و دمنوش کاربرد داشتهاند؛ از گل سرخ و محمدی تا نسترن و انواع دیگر گل رز. این دمنوش را میتوانید به دو صورت دمنوش گلبرگهای گل رز و دمنوش میوه گل رز درست کنید و در هر ساعتی از شبانهروز که دوست داشتید، میل کنید. برای آشنایی با طرز تهیه این دمنوش، دستورالعمل زیر را بخوانید:
مقداری از گلبرگ یا میوه رز، نسترن یا گل محمدی را مانند چای دم کنید و دمنوشتان را با عسل یا خرما میل کنید.
بیشترِ دمنوش های بهاری که در این مطلب معرفی شدند بهصورت آماده و برخی از آنها بهصورت کیسهای در بازار موجودند. تفاوت آنها این است که این دمنوشها بعد از دمکشیدن به صافکردن نیاز ندارند. اگر گلهای وحشی را از طبیعت تهیه میکنید یا اینکه خودتان آنها را پرورش میدهید، حتما هنگام برداشت آنها توجه کنید نور آفتاب در بیشترین حالت خود باشد. در این صورت است مواد مغذی جذبشده در گیاه، به بیشتر مقدار خود میرسد.
آیا شما اهل دمنوش هستید یا چای و نوشیدنیهای دیگر را ترجیح میدهید؟ اگر تا حالا امتحان نکردهاید، در این روزهای زیبا یکی از این دمنوش های بهاری را امتحان کنید. مطمئنا پشیمان نخواهید شد. حتما در بخش نظرات، چای یا دمنوش مورد علاقهتان را به ما معرفی کنید.
به روز رسانی: فروردین ۱۴۰۴ | سارا صالحی
پاسخ ها