رئیس کمیتهی اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مبارزه با کرونا از جریمهی ۵۰۰ هزار تومانی و توقیف خودروهای مسافر در روزهای آینده خبر داد. ذوالفقاری از مردم خواست سریعتر به محل سکونت خود بازگردند.
کمیته اجتماعی-انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا مستقر در وزارت کشور در اطلاعیه شماره یک خود در مورد آغاز اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی، تأکید کرد: در ادامه اقدامات مستمر یک ماه اخیر توسط همه دستگاهها که با حداکثر ظرفیت بهصورت ۲۴ ساعته و مستمربرای مقابله و ممانعت از گسترش شیوع کرونا درکشور صورت گرفت، طرح تقویت فاصله گذاری اجتماعی با هدف کمک به تشدید قطع زنجیره انتقال بیماری با رویکرد کاهش تماسها، عدم برگزاری اجتماعات و حذف ترددهای غیر ضروری در سطح کشور(مصوب ستادملی مدیریت و مقابله با کرونا) از بامداد جمعه هشتم فرودین ماه آغاز و تا ۱۵ فروردین ماه اجرا میشود و در صورت تصویب ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، اجرای طرح تمدید خواهد شد.
براین اساس در دوره اجرای طرح:
حسین ذوالفقاری، رئیس کمیته اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت:
اگر زنجیرهی انتقال بیماری قطع نشود، نمیتوانیم کاهش ابتلا را شاهد باشیم و آمار نشاندهندهی کاهش مبتلایان نیست. تقریبا اکثر کشورهای جهان با بیماری کرونا درگیر هستند و کشورها هم دراینزمینه تصمیمات سخت و حداکثری گرفته و برخی اقدامات ایجابی انجام دادهاند. در این مدت، اکثر مردم به توصیه ها عمل کردند؛ اما تعدادی هم به این موضوع اهمیت ندادند، مردم از مسئولان درخواست میکردند نظارت بیشتری اعمال شود.
نیروهای مسلح و آحاد ملت در قالب بسیج همگانی در صحنه حضور یافتند. درنهایت طرحی که امروز اعلام و اجرایی میشود، به پیشنهاد وزارت بهداشت و اجماع تمام دستگاهها بود و دیشب هم رئیسجمهور تأییدش کرد.
رئیس کمیتهی اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مبارزه با کرونا تأکید کرد:
کسانی که قصد دارند به مسافرت بروند، از همین لحظه سفر خود را قطع کنند. در این طرح، صرفا به افراد ساکن اجازهی ورود داده میشود. کسانی هم که در محل سکونت خود هستند، برای سفر تصمیم نگیرند و کسانی که مسافر هستند، بدون ورود به شهرهای در مسیر به مقصد اصلی بروند. رانندگان خودروهایی که قصد دارند به شهرها بروند و تخلف کنند و وارد شهرهای دیگر شوند، خودروهای آنها یک ماه توقیف و ۵۰۰ هزار تومان جریمه خواهد شد.
بهگفتی معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور، کدملی و پلاک خودرو و بیمه افراد ملاک شناسایی است. وی افزود:
برخی کارمندان یا کارگران باید برای کار بهجای دیگر بروند که استانداریها دراینباره تدابیری اتخاذ کردهاند. محدودیتهایی هم در حملونقل خطوط ریلی و هوایی و زمینی اعمال میشود. محور دیگر طرح تعطیلی ادارهها و پارکها و بوستانها است. هر جایی که محل تجمع باشد، باید بسته شود. همهی وسایل نقلیهی باری، نیروهای درمانی، پلیس و آتشنشانی از این طرح مستثنا هستند.
معاون وزیر کشور اعلام کرد سه گروه برای اصناف در نظر گرفته شده است:
گروه اول اصناف، گروه خدماتی به مردم هستند که باید فعال باشند و محدودیت زمانی ندارند و مردم برای خدمات ضروری خود نگران نباشند. گروه دوم اصناف باید تعطیل شوند و تا پایان طرح باید تعطیل باشند. گروه سوم اصناف با نظر استانداریها فعالیت خواهند کرد. تمام اصناف و مراکز فعال باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند؛ البته بخشی از این تصمیمات قبلا در برخی استانها گرفته میشده است.
طبق اعلام ذوالفقاری، محل کسب اصناف خاطی یک ماه پلمب خواهد شد. او تأکید کرد:
عزم راسخ برای اجرای این طرح وجود دارد. امروز مردم معترض هستند که چرا تصمیمات سخت اجرایی نشده است؛ بنابراین، این طرح به درخواست خود مردم است. امیدوارم افرادی که این بیماری را جدی نگرفتهاند، آن را جدی بگیرند تا به تصمیمات سخت نیاز نباشد. تمام دادستانها در طرح حضور دارند؛ اما اجرای طرح با احترام خواهد بود. پبشبینی شده است طرح دو هفته اجرایی شود و پس از هفتهی اول، مشکلات آن رفع خواهد شد.
اگر روند بیماری کاهشی باشد، اجرای طرح هم بررسی خواهد شد؛ اما اگر شدت بیماری افزایش یابد، نحوهی اجرای طرح هم تشدید میشود. روند بیماری هنوز کاهشی نیست و واقعیت این است دنیا با مشکل بزرگی روبهرو شده. باید اجازه دهیم کادر درمانی تنفس کند؛ ازاینرو، باید عادات خود را در این وضعیت ترک کنیم.
پاسخ ها