کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید

کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید

اخبار کامپیوتر و سخت‌افزار، بررسی فناوری‌های جدید، خبر فناوری اطلاعات IT، گجت‌های تازه، دنیای موبایل، اینترنت و شبکه، امنیت، سیستم عامل، آموزش کامپیوتر
توسط ۶۵ نفر دنبال می شود
 ۱۴ نفر را دنبال می کند

AMD توانسته بیش از ۲۶۰ میلیون هسته مبتنی بر معماری Zen بفروشد

AMD توانسته بیش از ۲۶۰ میلیون هسته مبتنی بر معماری Zen بفروشد

مسئولان AMD در کنفرانش گزارش مالی این شرکت اعلام کردند که مجموع فروش هسته‌های مبتنی بر معماری Zen طی ۳ سال گذشته از مرز ۲۶۰ میلیون واحد گذشته است.

تقریبا سه سالی از عرضه پردازنده‌های رایزن می‌گذرد. AMD در ۱۲ اسفند ۹۵ اولین پردازنده‌های مجهز به هسته‌های Zen را معرفی کرد و حال اخباری به گوش می‌رسد مبنی بر اینکه این شرکت توانسته سهم بزرگی از بازار پردازنده‌های بالارده را به دست آورد.

امروز در خلال کنفرانس گزارش مالی AMD شاهد ارائه برنامه‌های این شرکت برای عرضه پردازنده‌های مبتنی بر Zen 4 با لیتوگرافی ۵ نانومتری و RDNA 2 با لیتوگرافی ۷ نانومتری بودیم؛ البته مارک پیپرمستر، مدیر ارشد فناوری شرکت AMD به روی سن حاضر شد و اطلاعاتی در مورد میزان فروش هسته‌های مبتنی بر معماری Zen را ارائه کرد.

AMD توانسته ۲۶۰ میلیون هسته مبتنی بر معماری Zen از زمان معرفی آن‌ها تاکنون بفروشد؛ البته این آمار مختص هسته‌های پردازنده‌ها است و به فروش تعداد پردازنده‌ها اشاره نمی‌کند. درواقع هر پردازنده ممکن است شامل ۶، ۸ یا تعداد بیشتری از هسته‌های Zen باشد.

معماری Zen

با درنظرگرفتن اینکه پردازنده‌های AMD اصولا شامل ۶، ۸ یا بیشتر می‌شوند و پردازنده‌های سرور نیز از ۱۶، ۳۲ یا ۶۴ هسته استفاده می‌کنند، تخمین تعداد پردازنده‌های فروخته‌شده بسیار سخت است. حتی اگر هر پردازنده را متشکل از ۸ هسته (رایزن EPYC) در نظر بگیریم، ۲۶۰ میلیون هسته ما را به رقم بیش از ۳۰ میلیون پردازنده فروخته شده طی سه سال گذشته یا بیش از ۱۰ میلیون فروش سالانه می‌رساند.

با این حال، آمار و نمودار ارائه شده نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۷ فروش پردازنده‌ها با لیتوگرافی ۱۴ نانومتری زیاد نبوده است و افزایش فروش قابل‌توجه از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ شروع شده است. این افزایش فروش را نیز می‌توان به دلیل عرضه پردازنده‌های مبتنی بر Zen2 با لیتوگرافی ۷ نانومتری دانست.

معماری Zen

AMD برای سال ۲۰۲۰ عرضه محصولاتی مبتنی بر معماری Zen 3 را در نظر گرفته است. با وجود اینکه احتمال می‌رفت در این پردازنده‌ها از فرایند ۷ نانومتری EUV (لیتوگرافی به وسیله اشعه ماوراء بنفش) استفاده شود؛ اما Zen3 از فرایند ۷ نانومتری DUV استفاده می‌کند. با این حال انتظار می‌رود که این فرایند ساخت با نمونه سال قبل متفاوت باشد و AMD برای تولید Zen 3 از نسخه بهبود یافته N7P شرکت TSMC استفاده کند.

درنتیجه، انتظار داریم تراکم ترانزیستور در Zen 3 تفاوتی با Zen 2 نداشته باشد و همچنین امکان بهبود عملکرد IPC بین ۱۰ الی ۱۵ درصد نیز میسر شود. علاوه بر آن، فرایند ۷ نانومتری DUV به Zen 3 اجازه افزایش تعداد هسته‌ها را می‌دهد و احتمالا شاهد پردازنده‌های با ۱۶ هسته برای سیستم‌های خانگی و پردازنده‌های سرور متشکل از ۶۴ هسته باشیم. در هر صورت چنین محصولاتی می‌تواند نیاز بازار را تا ۲ سال آینده برآورده سازد.

کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید
کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید اخبار کامپیوتر و سخت‌افزار، بررسی فناوری‌های جدید، خبر فناوری اطلاعات IT، گجت‌های تازه، دنیای موبایل، اینترنت و شبکه، امنیت، سیستم عامل، آموزش کامپیوتر

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋